Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

5 motive pentru care cabinetul tău medical are nevoie de încălzire prin pardoseală

Cabinetele medicale, cele stomatologice sau de kinetoterapie care funcționează în apartamente de bloc sau case trebuie încălzite corespunzător pentru a menține sănătatea și siguranța pacienților, a personalului medical și a celui auxiliar. Probabil că ai auzit deja despre sistemele electrice de încălzire prin pardoseală și te-ai întrebat ce avantaje ai avea dacă ai instala unul în cabinetul tău medical. Hai să vedem astăzi câteva motive pentru care încălzirea prin pardoseală și sănătatea merg mână în mână.

Confort sporit pentru pacienți și personalul medical

Atunci când intră într-un cabinet medical – indiferent de natura lui – pacienții mari și mici vor să se simtă confortabil. Căldura uniformă și constantă generată de sistemele de încălzire prin pardoseală creează o atmosferă plăcută, ajutând pacienții să se simtă mai bine în cabinet după ce au înfruntat gerul iernii.

Mai mult, temperatura plăcută dinăuntru îi poate ajuta pe cei cu dureri musculare și articulare sau pe pacienții care suferă de răceli sau alte boli respiratorii.

Personalul medical va putea lucra într-un mediu plăcut, concentrându-se pe sarcinile curente și pe nevoile pacienților fără a fi nevoit să poarte straturi suplimentare de haine sau să găsească soluții alternative de a încălzi camerele cabinetului. Pe de altă parte, în mediile supra-încălzite, se instalează o stare de oboseală mentală și chiar confuzie – ultimele lucruri pe care le dorim atunci când vorbim despre pacienți care au nevoie de ajutor sau personal medical eficient.

Deoarece unul din avantajele încălzirii prin pardoseală este acela de a beneficia de senzori, automatizări și termostate inteligente, poți programa încălzirea prin pardoseală să genereze o temperatură constantă și potrivită corpului uman, astfel încât pacienții care vin de afară să nu fie afectați de diferența mare de temperatură.

Încălzirea prin pardoseală face cabinetul medical mai sigur pentru sănătate

Cabinetele de medicină de familie, cele stomatologice, dar și cele de altă specializare au un ”trafic” zilnic de pacienți de ordinul zecilor.

Măsurile de igienă și de siguranță pentru menținerea stării de sănătate a pacienților și prevenția bolilor transmisibile le sunt familiare tuturor celor care lucrează în sistemul de sănătate public sau privat. Dar știi că și încălzirea prin pardoseală poate asigura un mediu mai sănătos și mai sigur pentru pacienții și colegii tăi?

Aceste sisteme de încălzire nu permit circulația unor toxine, a prafului, a sporilor de mucegai, a bacteriilor, a germenilor sau a altor particule (uscate sau umede) dăunătoare pentru sănătate. Mai mult, nici nu usucă aerul. În cabinetele de medicină de familie sau de stomatologie, riscul de a ”lua” ceva din aer este destul de ridicat. Încălzirea prin pardoseală reduce acest risc, protejând suplimentar pacienții și personalul medical.

Cel mai probabil, cabinetul tău medical are gresie pe podea, din motive de igienă și eficiență. Cu toate acestea, vrei ca toți pacienții tăi să fie mereu în siguranță iar cabinetul să strălucească de curățenie în orice moment. Din acest motiv, în cabinetele medicale, ștersul podelelor și uscarea lor pe timp de iarnă este o muncă nesfârșită.

Gresia udată și murdărită de zeci de oameni care circulă în și din cabinetul tău poate deveni o problemă foarte gravă pentru pacienți (alunecări, căzături, lovituri, etc.), dar și pentru cabinet în sine (ai putea întâmpina unele probleme legale).

Încălzirea prin pardoseală te va ajuta foarte mult în acest sens. Uscarea rapidă a apei de pe podea va elimina riscurile pe care le pun de obicei podelele umede sau proaspăt spălate din centre comerciale, clădiri de birouri, bănci, etc.

Elimină riscul de lovituri sau arsuri

Cabinetele medicale sunt mai mereu pline, iar în cele de pediatrie, riscul ca cei mici să se lovească de calorifere sau să se ardă de la un radiator supra-încins este foarte ridicat. Eliminând caloriferele clasice și radiatoarele electrice, încălzirea prin pardoseală elimină complet riscul de zgârieturi, julituri, arsuri, sau alte incidente. Lipsa muchiilor ascuțite și a suprafețelor încinse fac din încălzirea prin pardoseală o investiție ideală în cabinetul tău medical. Dacă acesta este organizat într-un apartament de bloc, ai cu atât mai multe beneficii, deoarece te vei bucura și de mai mult spațiu.

Libertate deplină la design-ul interior

Ca un corolar la cele menționate mai sus, încălzirea prin pardoseală creează mai mult spațiu, fie că vorbim de un apartament de locuit, un studio de yoga, un cabinet medical sau sediul unei firme. Odată ce elimini caloriferele și alte soluții de încălzire, îți poți organiza spațiul mult mai eficient, ”umplând” golurile cu echipamente medicale, mobilier, soluții de depozitare, etc.

În plus, încălzirea prin pardoseală funcționează foarte bine cu foarte mai multe tipuri de suprafețe și finisaje: parchet laminat, gresie, marmură, micro-ciment și altele. Cu alte cuvinte, ai o libertate mai mare de a-ți amenaja cabinetul medical și de a-l personaliza pentru a răspunde așteptărilor și nevoilor pacienților tăi.

Eficiență energetică și costuri reduse

Am lăsat ce este mai bun la final, deși poate că ar fi trebuit să începem cu acest aspect. Cabinetele medicale – mari și mici – au costuri foarte mari, cele din timpul iernii cu încălzirea putându-se transforma într-o povară greu de purtat. Dacă sistemul de încălzire electrică prin pardoseală este montat corect și utilizat la parametri optimi, atunci acesta poate funcționa cu costuri minime, reducând facturile cu până la 20% în unele cazuri.

Încălzirea prin pardoseală este o soluție sustenabilă și eficientă pe termen lung, chiar dacă investiția inițială poate părea mare. Un sistem de încălzire prin pardoseală poate fi dimensionat astfel încât să funcționeze cu un necesar energetic mic pentru a genera căldura dorită. Astfel, acesta va consuma mai puțin și va pune o presiune mai mică pe resursele energetice disponibile în comparație cu alte sisteme de încălzire.

Cu alte cuvinte, în afară de faptul că vei avea pacienți și personal mai fericiți, vei putea face și economii la facturi pe timpul iernii.

Tu te-ai gândit să instalezi un sistem de încălzire prin pardoseală în cabinetul medical? La ce alte avantaje te-ai mai putea gândi?

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.