Renovarea unui apartament este un proiect care necesită strategie, timp și resurse umane și materiale. Cei mai mulți dintre noi își renovează casele în etape, concentrându-se fie pe aspecte tehnice și de infrastructură pentru eficiență și confort (sistem electric, instalații sanitare, ferestre cu geam termopan, închiderea balconului, etc.), fie pe aspecte ce țin mai mult de estetică și design – zugrăveli sau tapet, schimbarea mobilierului, etc. Mulți trec cu vederea peste renovarea pardoselilor în sine, deși podelele casei tale joacă un rol esențial atât în confort cât și în estetică. Hai să vorbim astăzi despre pardoseli ca parte a unui proiect de design interior atât din punct de vedere al confortului cât și al aspectului!
Când ne renovăm în general pardoselile din casă?
Merită să iei în considerare renovarea pardoselii atunci când dorești să îmbunătățești infrastructura apartamentului tău și să te bucuri de mai mult confort, costuri mai reduse, sustenabilitate și un design pe gustul tău.
În general, podelele ajung să fie renovate atunci când:
- au suferit deteriorări serioase,
- sunt slab izolate și ne țin frig la picioare, contribuind la disconfortul din timpul iernii,
- vrei să îți instalezi un sistem de încălzire electrică prin pardoseală,
- ai un plan de design amplu care include obligatoriu și finisajele podelei,
- un membru al familiei suferă de alergii și are nevoie de o soluție prin care praful, alergenii și alți agenți nu îi mai afectează sănătatea și calitatea vieții
- dorești să vinzi apartamentul.
Indiferent de motivul pe care îl ai, renovarea pardoselilor trebuie să aibă în vedere câteva criterii și strategii.
Cum planifici renovarea podelelor din apartament?
Înainte să decizi că viitoarea ta podea va fi dintr-un anumit fel de parchet laminat sau că gresia din baie nu va mai avea o anumită culoare, pune-ți următoarele întrebări: