Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

Degivrarea jgheaburilor, burlanelor si acoperisurilor

Sistemele DEVI pentru topirea ghetii si a zapezii au fost proiectate si concepute pentru siguranta oamenilor si a cladirilor: siguranta oamenilor si a autovehiculelor care sunt in preajma cladirilor cu risc de cadere a turturilor si pentru reducerea deteriorarii cladirilor provocate de gheata.

Generalitati

4831-1

Sistemele de degivrare DEVI pe care vi le propunem previn formarea ghetii in jgheaburi si burlane, in dolii sau pe anumite zone de acoperis, asigurand cale libera apei rezultate din topirea ghetii si zapezii.

Sistemul de degivrare DEVI consta din cabluri electrice incalzitoare care se dispun pe acoperis, in dolii, in jgheaburi sau burlane si care sunt cuplate la un termostat care va controla functionarea automata a sistemului in functie de conditiile climatice:

  • temperatura exterioara pentru termostate minimale;
  • temperatura si umiditatea pentru automatizari inteligente.

Avantajele degivrarii

  • Mentin jgheaburile si burlanele libere de gheata;
  • Sistemele de degivrare jgheaburi si burlane asigura drenarea corespunzatoare pentru apa rezultata din topirea in mod natural a zapezii si ghetii de pe acoperis;
  • Previne deteriorarea sistemelor de colectare a apelor pluviale si a celor rezultate din topirea ghetii;
  • Impiedica infiltratiile de apa in poduri si mansarde datorate ghetii care se formeaza nefiresc sub acoperisuri;
  • Previne deteriorarea fatadelor constructiilor;
  • Previn accidentele datorate caderii turturilor. 
DSC_0128_Stockholm-1

Dimensionarea sistemului de degivrare

IMAG2080-1

Cablul incalzitor se intinde inainte si inapoi de-a lungul jgheabului de atatea ori cat este necesar pentru a se obtine puterea instalata necesara. Doua treceri de cablu(dus-intors) sunt de obicei suficiente.

Daca dispunerea burlanelor fata de jgheaburi o permite, aceleasi cabluri de degivrare care trec prin acestea vor fi dispuse si pentru degivrarea burlanelor.

Pentru acoperisuri puterea instalata necesara este de 250w/mp. Pentru a preveni formarea ghetii, cablurile incalzitoare trebuie instalate la partea inferioara a acoperisului, de obicei intre parazapezi si jgheab.

Alegerea echipamentelor si instalarea

Cleme-jgheab-3-1
Cleme-burlan-3-1
DEVIreg 850 + SENSORS 140F1085 R-1
DEVIreg 330 -1

Sistemul de degivrare DEVI este compus din accesoriile de montaj DEVIfastcablurile electrice incalzitoare DEVIflex si termostatele pentru controlul temperaturii DEVIreg.

Pentru fixarea cablului incalzitor in jgheaburi sunt folosite cleme speciale care pe de o parte asigura fixarea cablului intr-un numar dorit de treceri iar pe de alta parte fixeaza cablul incalzitor intr-o pozitie optima in jgheab.

Pozitionarea corecta a cablului incalzitor in burlan este asigurata de clemele pentru burlan care asigura ca traseul dus-intors al cablului sa se faca corect.

Cablul electric incalzitor DEVIflex folosit este DEVIsafe 20T  sau DEVIsnow 30T –  cu o putere de 20W/ml respectiv 30W/ml, speciale pentru aplicatiile de montaj pe acoperisuri, jgheaburi sau burlane datorita rezistentei sporite la solicitarile mecanice si pentru faptul ca au protectie UV la razele solare.

In jgheab se monteaza si senzorul (care are functia de detectie a temperaturii si a gradului de umiditate) intr-o pozitie care sa fie cea mai favorabila pentru functionarea sistemului: zona cu temperatura mai scazuta si unde persista cel mai mult umiditatea.

Cablurile incalzitoare se vor cupla la un termostat DEVIreg, care primind semnale de la senzorul de temperatura si umiditate va porni si opri sistemul de degivrare, in functie de parametrii setati. Termostatul folosit este DEVIreg 850 cu senzor pentru acoperis.

Pentru situatiile in care nu se justifica utilizarea termostatului DEVIreg 850 care asigura functionarea automata a degivrarii, se poate utiliza unul dintre termostatele DEVIreg 330, DEVIreg 610 sau DEVIreg 316, care vor porni/opri functionarea tinand cont doar de valoarea temperaturii exterioare, sau vor juca rolul de intrerupator pentru pornire/oprire manuala.

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.