Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

5 motive pentru care trebuie să instalezi încălzire în pardoseală la birou

Așa cum probabil știi, în cadrul programului România Eficientă, țara noastră a adoptat noi standarde – bazate pe cele europene – privind temperaturile ideale de la interior, calitatea aerului, iluminatul și nivelul de zgomot, etc. pentru a se asigura un climat interior confortabil și sănătos. 

Aceste standarde naționale se aplică atât clădirilor noi, cât și celor aflate în curs de renovare. Ele au un impact direct asupra clădirilor administrative și de birouri, școlilor, clinicilor și spitalelor, firmelor, etc. Scopul acestor noi reglementări este de a face clădirile mai eficiente energetic și de a oferi un confort sporit tuturor celor care își petrec majoritatea timpului lucrând sau studiind în acestea.

Având în vedere eforturile europene și naționale privind scăderea amprentei de carbon a clădirilor în curs de proiectare sau deja existente, este cazul să discutăm despre instalarea unor sisteme de încălzire electrică prin pardoseală. 

Dacă deții o clădire de birouri, un spațiu administrativ destinat afacerii tale sau chiar o casă amenajată în care angajații tăi își desfășoară activitatea zilnic, atunci trebuie să știi că ai nenumărate motive să investești în căldură radiantă pentru birouri și spații de activități.  

1. Încălzirea electrică prin pardoseală produce căldură uniformă

Conform cerințelor Directivei 2010/31/UE privind performanța energetică a clădirilor, temperatura optimă la interior pentru clădiri administrative și de birouri va trebui să fie de 20 de grade.

Având în vedere că încălzirea electrică prin pardoseală radiază căldură în mod uniform pe toată suprafaţa unei încăperi rapid, constant și fără consum mare de energie, acest sistem este ideal pentru amenajarea oricărei clădiri. 

Indiferent de mărimea spaţiului de încălzit, sistemul electric poate fi dimensionat de către specialiști pentru a atinge repede temperatura dorită în mod uniform, fără a mai crea zone în care fie este foarte cald, fie este frig. Astfel, angajații unei firme își pot desfășura activitatea într-un mediu confortabil, la standarde europene.

Așa cum știi, încălzirea electrică în pardoseală este compatibilă cu suprafețele ceramice, parchetul laminat, microcimentul, etc. Indiferent de modul în care vrei să finisezi podelele dintr-o clădire de birouri, încălzirea prin pardoseală este alegerea ideală. 

2. Încălzirea electrică prin pardoseală este mai sănătoasă

Multe dintre afacerile și firmele din țară plănuiesc să ofere angajaților opțiunea de a combina munca de acasă cu cea de la birou. În cazul în care angajații unei companii sau administrații trebuie să lucreze (și) de la birou, protecția lor devine obligatorie.

Dincolo de măsurile de protecție cunoscute și implementate deja de toți, mulți iau în considerare încălzirea electrică prin pardoseală ca mecanism eficient de prevenție a problemelor respiratorii.

Caloriferele clasice sau sistemele de aer condiționat/ventilație în clădirile de birouri forțează aerul să se miște foarte mult într-o încăpere, facilitând circulația prafului, a bacteriilor, a germenilor sau a sporilor de mucegai. Mai mult, încălzirea tradițională tinde să usuce aerul foarte tare.

În contrapartidă, încălzirea electrică prin pardoseală nu încurajează circulația particulelor în aer, nu usucă aerul și nu contribuie la răspândirea germenilor de la o persoană la alta.

În birourile în care lucrează mai mulți angajați, încălzirea prin pardoseală îi protejează pe cei predispuși la astm, probleme cu sinusurile, pe cei cu alergii la praf sau poluanți, etc. 

3. Încălzirea prin pardoseală este eficientă energetic

Atâta timp cât clădirea de birouri este bine izolată și nu înregistrează pierderi de energie, sistemul de încălzire prin pardoseală îți poate economisi minim 15% din bugetul alocat încălzirii.

Izolația pardoselii și dimensionarea corectă a sistemului sunt condiții obligatorii pentru ca încălzirea electrică de sub podea să conserve energie dar să dea un randament ridicat.

Calculele indică faptul că poți consuma cu 300 de wați mai puțin pe oră cu încălzirea prin pardoseală a unei încăperi de 10 metri pătrați decât cu alt sistem de încălzire. 

Atunci când vorbim de clădiri de birouri și spații administrative, avem în vedere spații foarte largi. În acest caz, se recomandă instalarea de termostate smart care să mențină o temperatură constantă pentru a evita un consum mare de energie.

Odată ce deprinzi regulile de gestionare corectă a unui sistem electric de încălzire prin pardoseală, vei observa că poți obține o temperatură optimă și constantă pentru angajați fără a înregistra un consum mare de energie electrică. 

4. Încălzirea prin pardoseală este silențioasă

Mulți dintre cei care lucrează în clădiri de birouri se plâng de zgomotele emise de centrale, unități de ventilație, aere condiționate, calorifere electrice, etc.

Încălzirea prin pardoseală este complet silențioasă, devenind astfel o alegere potrivită atât din punct de vedere al sustenabilității energetice, cât și al nivelului de zgomot.

Standardele curente acceptă 65 de decibeli ca limita admisibilă a nivelului de zgomot din clădirile de birouri. Încălzirea prin pardoseală nu va afecta în nici un fel confortul auditiv al celor care împart un spațiu de muncă.

5. Încălzirea electrică prin pardoseală crește productivitatea

Ca un corolar al celor discutate mai sus, putem trage concluzia că un sistem de încălzire prin pardoseală bine dimensionat îi va ajuta pe angajați să lucreze productiv și să nu sufere de disconfort la locul de muncă.

Temperaturile scăzute dintr-un birou pot duce la neplăceri și frustrări.

Dincolo de faptul că un mediu de lucru plăcut crește moralul unei echipe, o temperatură constantă și uniformă previne riscul de îmbolnăviri, reduce timpii pierduți cu încălzirea și elimină costurile suplimentare (personale sau ale firmei) cu soluțiile alternative de încălzire. 

Clădirea de birouri sau firma la care lucrezi (sau pe care o gestionezi) are încălzire prin pardoseală? Ce avantaje vezi în instalarea unui astfel de sistem electric în birouri și spațiile comune?

Leave a Reply

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.