Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

De ce încălzirea în pardoseală electrică este perfectă pentru un studio de yoga

În ultimii ani, yoga a devenit din ce în ce mai populară printre cei care doresc să practice o activitate fizică de intensitate redusă spre medie cu importante beneficii atât asupra trupului, cât și a minții. Yoga se practică în mod special pe podea, cursanții unui studio folosindu-se de covorașe speciale și de câteva accesorii de sprijin.

În general, instructorii de yoga profesioniști recomandă atât începătorilor, cât și avansaților folosirea de haine de sport subțiri și mulate pe corp, care să nu le împiedice fluiditatea mișcărilor. 

Mai mult, yoga nu este un sport sezonier. Cursurile de yoga se țin regulat, iar cei care doresc să își tonifieze trupul, să capete mobilitate, să piardă din kilograme, sau să lucreze anumite structuri musculare/osoase problematice ar trebui să practice yoga zilnic sau de cel puțin trei ori pe săptămână.

Din acest motiv, încălzirea corectă și eficientă a unui studio de yoga este esențială pentru cursanți. Așa cum și sălile de sport trebuie încălzite optim pentru a le oferi confort și eficiență sportivilor respectivi, tot așa sălile de yoga trebuie să ia în considerare temperatura optimă din încăpere. 

Așadar, astăzi vom afla de ce încălzirea electrică prin pardoseală este perfectă pentru un studio de yoga profesionist și de ce yoga ”la cald” are atât de multe beneficii pentru sănătate. 

Beneficiile încălzirii electrice prin pardoseală pentru sălile de yoga

Un studio de yoga care dorește să adauge un sistem de încălzire în pardoseală eliminând caloriferele sau radiatoarele obișnuite nu va avea probleme cu proiectul de renovare și costurile asociate acestuia. Hai să vedem câteva avantaje!

 • Instalare rapidă: odată calculate corect cotele de nivel, o echipă de specialiști poate dimensiona și instala sistemul electric prin pardoseală rapid și eficient;
 • Suprafețe versatile: Studiourile de fitness și yoga, sălile de sport și cabinetele de gimnastică medicală folosesc în general parchetul laminat, o suprafață care se pretează perfect la instalarea unui sistem de încălzire electric în pardoseală; 
 • Căldură uniformă: încălzirea electrică prin pardoseală asigură o radiație optimă a căldurii în mod uniform și egal, pentru ca toți cursanții să se poată bucura de ea în același timp și fel. Nu vor mai exista niciodată plângeri legate de podele reci și picioare înghețate sau de ”zone” ale studioului unde nimeni nu vrea să se așeze pentru că acolo este prea frig;
 • Încălzirea trupului, nu a aerului: principiul fundamental al încălzirii prin pardoseală este acela că încălzește obiectele (în cazul nostru, cursanții) dintr-o încăpere înaintea aerului din aceasta. Din acest motiv, cursanții nu se vor mai plânge niciodată de frig sau de disconfortul termic creat de curent, pierderi de căldură, pereți slab izolați, etc; 
 • Eficiență termică și financiară: sistemul de încălzire electrică prin pardoseală va ajunge la temperatura dorită foarte repede, fiind capabil și să o mențină un timp mai îndelungat decât soluțiile clasice. Având în vedere că unele activități fizice precum yoga, Pilates, anumite exerciții de kinetoterapie se practică la nivelul podelei, este mult mai eficient pentru un studio să încălzească podeaua la o temperatură optimă, pentru mult timp, cu costuri de funcționare mici. 
  • În plus, încălzirea prin pardoseală vine însoțită de senzori și termostate care, împreună, creează un spațiu relaxant și confortabil în permanență fără a dezechilibra financiar bugetul studioului. 
  • Ca exemplu, când încălzirea electrică prin pardoseală este folosită ca sursă unică de încălzire, poți economisi în jur de 25%-30% pe an cu facturile deoarece poți da termostatul cu câteva grade mai jos pentru a obține același confort termic.
 • Un plus de sănătate: Deoarece încălzirea prin pardoseală nu mișcă particulele de praf din aer, nu ajută la circulația bacteriilor și nu provoacă dezechilibre termice la nivelul corpului, ea este o soluție excelentă pentru a încălzi un studio de yoga. Cursanții cu probleme respiratorii (astm, alergii) sau cei cu probleme de circulație periferică vor avea cele mai bune condiții de a practica această activitate. 

Este bine să fie cald la nivelul podelei atunci când practicăm yoga?

Specialiștii confirmă că este cel mai bine. O podea încălzită la temperatură optimă va asigura un confort termic oricărui cursant care face exerciții pe covorașul dedicat. În esență, încălzirea electrică prin pardoseală susține toate principiile yoga: tonifierea și întărirea trupului prin calmarea, echilibrarea și relaxarea psihicului.

Căldura absorbită de corp în timpul exercițiilor reduce stresul, relaxează mușchii, dându-le mai multă flexibilitate, ajută la eliminarea toxinelor prin transpirație, induce o stare de calm generală și susține elasticitatea pielii. Astfel, o podea de yoga în care ai un sistem electric de încălzire prin pardoseală va avea următoarele avantaje pentru clienți:

 • Îmbunătățirea flexibilități;
 • Tonifierea musculară;
 • Îmbunătățirea dispoziției;
 • Favorizarea pierderii de kilograme în plus. 

Frigul este un factor major de stres și pentru foarte mulți oameni este dificil (dacă nu imposibil) să se relaxeze trup și minte în încăperi friguroase. Există și practica Bikram Yoga (la temperaturi ridicate pentru a favoriza transpirația și relaxarea musculară), care se bazează aproape exclusiv pe încălzirea prin pardoseală. Un studio Bikram Yoga va avea temperatura interioară mult mai ridicată decât un studio obișnuit.

Cu toate acestea, încălzirea prin pardoseală îți permite să fii cât de flexibil dorești cu numărul de grade din încăpere. Astfel, într-un mediu cald, relaxant, sănătos, sustenabil și eficient, clienții se vor simți excelent și vor înregistra rezultate surprinzătoare. 

Tu ai făcut vreodată yoga într-un studio dotat cu încălzire electrică prin pardoseală? Ai încercat să faci yoga acasă pe o podea încălzită astfel? Ce ne poți spune despre întreaga experiență? 

Leave a Reply

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.