Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

Încălzirea în pardoseală – o soluție sănătoasă

Sistemele de încălzire electrică prin pardoseală ne îmbunătățesc viața în nenumărate moduri: ne oferă căldură în mod eficient și la costuri reduse, ne ajută să utilizăm mult mai eficient spațiile interioare cu evidente beneficii estetice, și ne mențin sănătoși. În privința acestui aspect sunt multe lucruri de discutat.

Avantajele unui sistem de încălzire prin pardoseală asupra sănătății noastre merg mult dincolo de a le satisface friguroșilor nevoia de a avea picioarele calde în permanență.

Hai să vedem astăzi de ce încălzirea prin pardoseală este o soluție sănătoasă pentru întreaga familie!

1. Elimină acarienii și praful produs de aceștia

Invizibili și periculoși pentru sănătate – mai ales la persoanele care suferă de probleme respiratorii, astm sau alergii – acarienii sunt peste tot. Acarienii întrețin producerea prafului în casele noastre. Atunci când folosim metode clasice de încălzire, care fac ca aerul cald să circule în sus și apoi să coboare la nivelul căilor noastre respiratorii, riscăm să inhalăm foarte mult praf. 

Prin comparație, sistemul de încălzire prin pardoseală distribuie aerul de jos în sus uniform pe toată suprafața podelei, împiedicând ca masele de aer să poarte cu ele acarieni, praf și alte particule dăunătoare sănătății. 

Conform specialiștilor, sistemele de încălzire prin pardoseală sunt capabile să elimine până la 80% din acarieni și particule cu potențial alergen (gaze microscopice, polen și fragmente vegetale, etc.). Aceștia nu vor mai ajunge la nivelul ochilor sau mucoasei tale nazale, oferindu-ți un plus de confort în casă și menținându-ți o stare de sănătate optimă. Din aceste motive, se recomandă ca în familiile cu copii cu alergii să se monteze sisteme de încălzire prin pardoseală. 

Ca efect secundar, astfel de sistem de încălzire te va ajuta să ai mai puțin praf în casă și pe mobilă. Cu alte cuvinte, mai puțin de curățat, mai mult timp liber de petrecut făcând ceea ce îți place!

2. Îi ajută pe cei cu dureri osoase, articulare și musculare

Sigur că ne place să avem picioarele calde în timpul iernii. De altfel, dacă avem picioarele calde și întreg corpul nostru va menține o temperatură optimă în zilele reci – un principiu de bază care fundamentează sistemele de încălzire prin pardoseală. Dar lucrurile nu se opresc aici. 

Persoanele care suferă de reumatism, artrite sau alte probleme la nivelul oaselor sau mușchilor se simt infinit mai bine. Căldura domolește durerile și inflamația, fiindu-le benefică celor care se plâng de contracturi musculare și încheieturi inflamate. Per total, problemele reumatice iscate de frig și umezeală se vor ameliora simtitor. Din acest motiv, se recomandă instalarea încălzirii prin pardoseală în sălile de yoga, pilates sau de gimnastică medicală în general. Căldura de la nivelul podelei relaxează musculatura și are un impact pozitiv asupra trupului și psihicului. 

3. Scade riscul accidentelor casnice

Nu foarte multă lume se gândește la acest aspect, dar de câte ori nu te-ai fript punând mâna din greșeală pe un calorifer sau lovindu-te de acesta în timp ce făceai treabă în bucătărie? Familiile cu copii mici știu cât de periculoase sunt radiatoarele clasice, nu numai din cauza arsurilor ci mai ales din cauza colțurilor sau a marginilor metalice tăioase. 

Odată cu instalarea unui sistem electric de încălzire prin pardoseală nu mai trebuie să îți faci griji pentru micuții care merg de-a bușilea pe podea, se joacă peste tot sau aleargă prin casă. 

Dacă locuiești într-un spațiu mic și pare că radiatorul din baie sau bucătărie are menirea de a îți provoca arsuri și vânătăi, atunci este cazul să elimini aceste pericole și să adopți încălzirea prin pardoseală. Aceasta nu frige, nici măcar copiii sau animalele de casă care se joacă pe podea, nu produce echimoze și, mai mult, îți eliberează spații în casă pe care nu credeai că le poți folosi. 

4. Podelele ude nu vor mai fi o problemă

Dacă ai alunecat cel puțin o dată pe gresie udă după ce ai spălat podeaua din baie sau bucătărie, știi că un astfel de scenariu poate duce la situații foarte grave, mai ales în rândul celor mici. În plus, în locuințele predispuse la umezeală, mucegai și alte probleme, o podea care rămâne umedă ore în șir nu ajută pe nimeni, ba din contră. Sistemele de încălzire prin pardoseală usucă de dedesubt podelele de gresie, marmură și parchet laminat cât ai zice pește, ajutând să elimini și umezeala din aer în același timp. 

5. Elimină consecințele schimbărilor termice bruște

Un sistem de încălzire prin pardoseală poate menține o temperatură constantă de-a lungul zilei. O poți programa să pornească și să se oprească la orele pe care ți le dorești. Astfel, dacă trecerea de la foarte frig la foarte cald și invers te afectează, încălzirea electrică te scutește de toate aceste probleme. Este o situație des întâlnită la persoanele cu tensiune, probleme cardiace, etc.

Mai mult, poți programa temperatura sistemului în mod diferit în fiecare cameră. Friguroșii nu vor mai trebui să suporte temperaturile mici ale celor care nu sunt afectați de frig, iar cei care au o toleranță mai crescută la rece nu vor trebui să transpire și să se simtă rău din cauza friguroșilor. 

Tu ai acasă un sistem electric de încălzire prin pardoseală? Ce avantaje asupra sănătății ai identificat și despre ce alte beneficii ne mai poți vorbi? 

Leave a Reply

M
E
S
A
J
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.