Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

Sisteme de incalzire economice ca sursa unica

Generalitati

circulatie aer

Se stie faptul ca toata caldura degajata se ridica. Acest principiu simplu explica de ce sistemele de incalzire in pardoseala ofera un confort sporit in comparatie cu solutia clasica de incalzire cu radiatoare. Sistemul de incalzire cu radiatoare acumuleaza caldura la nivelul capului si spre tavan, de unde apoi coboara si revine sub forma de aer rece la nivelul picioarelor creand o stare de disconfort.

Solutia oferita de HOBBIT INTEGRAL RO asigura confortul termic intregului corp, in special acolo unde este mai mare nevoie – la picioare. Si pentru ca nu produce decat o usoara miscare a aerului, deplasarea particulelor de praf este redusa considerabil, acest lucru facand sistemul recomandabil celor care sufera de astm sau alergii.

Afla mai multe despre costuri si consum pentru incalzirea electrica in pardoseala.

Avantaje sisteme economice de incalzire

Sistemul de incalzire oferit de HOBBIT INTEGRAL RO este sustinut de puternice argumente economice si de performanta:

  • este ieftin la achizitie si in exploatare;
  • este usor de instalat;
  • ofera un nivel maxim de confort pentru intreg corpul;
  • este o sursa invizibila de caldura;
  • permite reglajul exact al temperaturii in fiecare camera in parte;
  • se poate controla de la distanta de pe telefon; 
  • nu necesita revizii sau cheltuieli de intretinere;
  • are o durata de viata foarte mare, aproximativ 80-100 ani;
  • este silentios si ecologic.
IMG175947346891(DEVI floor heating 002)

Dimensionarea sistemului de incalzire

IMG175952732902(DEVI floor heating 2015 007)

Sistemele de incalzire economice in pardoseala DEVI pot fi dimensionate ca fiind unica sursa de incalzire dintr-o locuinta. Se proiecteaza astfel incat sa acopere pierderile totale de caldura si sa ofere confortul termic necesar.

In functie de gradul de izolatie al locuintei, puterea instalata care trebuie luata in calcul variaza intre  80 – 120W pentru casele bine izolate si poate ajunge pana la 150W pentru casele cu un grad de izolare scazut.

In incaperile cu suprafete vitrate mari recomandam realizarea unor zone tampon intre ferestre/usi si restul incaperii, asa zisele perdele de aer cald, care au avantajul ca: protejeaza impotriva curentilor de aer rece si functioneaza ca o sursa suplimentara de caldura.

In aceste zone, pe o latime de 0,5-1,0 m se monteaza cabluri incalzitoare care sa asigure o putere instalata de 200-250W/mp. Aceste zone vor fi controlate separat ca si temperatura.

Pregatirea suprafetelor pentru instalarea sistemelor de incalzire

Sub sistemul de incalzire in pardoseala, trebuie asigurata o izolare termica a pardoselii pentru a impiedica pierderile de caldura in jos. Pentru aceasta, peste placa de beton existenta se dispune un strat din polistiren extrudat (de mare densitate) avand o grosime recomandata de 5cm dar nu mai putin de 2cm.

Peste stratul izolator din polistiren se aseaza o plasa metalica de grosime 4-6mm si cu ochiuri de 10x10cm. Aceasta pe de o parte va arma sapa ce urmeaza a fi turnata iar pe de alta parte va folosi drept suport de prindere pentru sistemul de incalzire.

IMAG2237

Alegerea echipamentelor si instalarea sistemului de incalzire in pardoseala

Banda Devifast - out2
Deviflex 10T
DEVIreg Opti White front turn on
Devireg Touch 3
termostat-DEVIreg-Smart

Sistemul de incalzire electrica in pardoseala DEVI este compus din banda de fixare DEVIfastcablurile electrice incalzitoare DEVIflex si termostatele pentru controlul temperaturii DEVIreg.

Banda metalica de fixare DEVIfast are gauri pe margine pentru fixarea pe suprafata/plasa metalica si cleme echidistante (2,5cm intre doua cleme alaturate) decupate de-a lungul ei pentru fixarea cablului incalzitor. Banda de fixare se prinde de plasa metalica in fasii paralele la o distanta de aproximativ 50cm intre fasii. Rolul benzii este de a fixa cablul incalzitor in spire paralele, la o distanta intre spire pe care o putem respecta conform calculelor, cu ajutorul clemelor de fixare.

Atunci cand sistemul DEVI este instalat ca sursa unica de incalzire, cablul electric incalzitor DEVIflex folosit este DEVIflex 18T – cablu bifilar cu o putere de 18W/ml. Cablul incalzitor se monteaza uniform pe suprafata dorita, respectand distanta C-C dintre spire conform calculelor efectuate anterior. Capatul cablului incalzitor unde acesta are cablul de alimentare se dispune astfel incat sa poata fi conectat ulterior la un termostat. Celalalt capat al cablului, deoarece acesta este bifilar, va ramane turnat in sapa in pozitia care a rezultat din montaj.

Tot inainte de turnarea sapei va trebui dispus senzorul de pardoseala al termostatului (pentru ca acesta va sta ingropat in sapa de beton) intr-o pozitie care trebuie sa se situeze cat mai aproape de suprafata finala a pardoselii.

Cablul incalzitor/cablurile incalzitoare se vor cupla la un termostat DEVIreg, care primind semnale de la senzorii de temperatura va porni si opri sistemul de incalzire, in functie de parametrii setati. Termostatele sunt de mai multe feluri, de la model simplu cum ar fi DEVIreg 532, la termostate electronice programabile DEVIreg Opti sau DEVIreg Touch, si pana la termostatul cu control de la distanta DEVIreg Smart care vor asigura optimul de confort in conditiile unui consum redus de energie.

Tipuri de pardoseala si mobilierul

interior

Aproape orice tip de pardoseala se preteaza la instalarea cablurilor incalzitoare DEVI, dar este recomandabila consultarea furnizorului pardoselii respective in legatura cu materialele adezive optime de utilizat. Instructiunile furnizorului pardoselii trebuie urmate intocmai in cazul pardoselilor din lemn montate direct pe betonul in care sunt instalate cabluri incalzitoare.

Mobilierul din incaperile care au incalzire in pardoseala trebuie sa fie cu picioare de inaltime minima 5cm, este interzis ca toata suprafata de jos a mobilierului sa fie in contact cu pardoseala.

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.