Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

Incalzire in pardoseala ca sursa complementara

Generalitati

Devi 19-10-200600049

Sistemul de incalzire electrica in pardoseala DEVI poate fi folosit ca si sursa complementara de incalzire, acesta functionand independent de sistemul principal. In cazul in care optati pentru un sistem traditional de incalzire al imobilului, daca doriti un confort termic suplimentar la picioare, sistemul nostru se monteaza acolo unde pardoseala este rece si creaza disconfort: in bai, in bucatarie, in living sau sufragerie, in holuri, terase sau balcoane inchise.

Incalzirea de confort se poate monta atat in cazul constructiilor noi cat si pentru imobilele care sunt supuse renovarilor

HOBBIT INTEGRAL RO va propune atat solutia clasica de incalzire cu cabluri incalzitoare DEVIflex inglobate intr-o sapa, cat si solutia cu covorase incalzitoare predimensionate DEVImat, solutie care nu presupune inaltarea suplimentara a pardoselii.

De asemenea, propunem solutiile inovatoare cu placi DEVIdry si DEVIcell, solutii de incalzire ce se instaleaza direct sub parchet sau mocheta, fara a mai fi necesara turnarea unei sape sau acoperirea cu adeziv. 

Incalzirea in pardoseala asigura un maxim de confort, fara deranj si fara a creste semnificativ costurile incalzirii locuintei deoarece sistemul principal va fi mai putin solicitat.

Afla mai multe despre costuri si consum in ghidul nostru despre incalzirea in pardoseala.

Incalzirea de confort cu cablu electric DEVIflex

cabluri3

Acolo unde constructia permite turnarea unei sape de beton, incalzirea de confort se face folosind cablurile incalzitoare DEVIflex 10T (cu puterea de 10W/ml) sau Deviflex 18T (cu puterea de 18W/ml)Puterea instalata in astfel de aplicatii trebuie sa fie de 60 – 100W/mp in general si de 100 – 120W/mp in incaperile de baie. Sistemul de incalzire poate fi montat in orice tip de pardoseala, dar cablurile vor trebui acoperite cu sapa de cel putin 10-15mm.

Sistemul de incalzire cu cablu incalzitor presupune dispunerea sub sistem a unui strat de polistiren extrudat. Cu cat grosimea acestui strat este mai mare cu atat pierderea de caldura in jos va fi mai mica. HOBBIT INTEGRAL RO recomanda ca grosimea polistirenului sa nu fie mai mica de 2cm. Peste polistiren, se dispune o plasa metalica cu diametrul de 4 – 6mm si ochiuri de 10cm. Pe plasa metalica se fixeaza banda metalica DEVIfast, care va fixa cablul incalzitor la distana intre spire C-C prestabilita, apoi se pozitioneaza si senzorul din pardoseala. Cablul incalzitor va fi cuplat la un termostat DEVIreg.

interior

Incalzirea de confort cu covoras predimensionat DEVImat

pag 14

In cazul renovarilor pardoselilor vechi si unde nu se mai poate turna o sapa, solutia pentru incalzirea in pardoseala este folosirea covoraselor DEVImat pentru pardoselile ceramice, cat si pentru parchet. Acestea constau intr-un cablu incalzitor de grosime mica, 2,5mm sau 4,00mm in functie de tip, dispus in spirala pe un suport autoadeziv.

Covorasele sunt predimensionate, au o latime de 0,5m iar lungimea variaza de la 1m pana la 24m. Puterea instalata cu care sunt predimensionate covorasele este 100W/mp sau 150W/mp. Pentru ambele variante de putere, exista cate doua variante constructive: covorase cu cablu monofilar Deviheat, sau covorase cu cablu bifilar Devicomfort.

Covorasul fiind autoadeziv, acesta se dispune si fixeaza foarte usor, fara a-si schimba pozitia in timpul montajului gresiei. Se pozitioneaza intr-un santulet si senzorul pentru termostat. Covorasul se conecteaza la unul dintre termostatele din gama DEVIreg, cu senzor in pardoseala.

Incalzirea de confort cu placile Click & Plug DEVIdry

Sistemul de incalzire electrica in pardoseala DEVIdry este alcatuit din mai multe placi de spuma care contin in interior rezistente incalzitoare si care se interconecteaza intre ele astfel incat sa se obtina suprafata dorita. 

Placile DEVIdry sunt construite din 5 straturi, fiecare cu o functie bine definita, cel superior pentru distributia presiunii, cele intermediare pentru ranforsare si distributie uniforma a caldurii, iar cel inferior pentru protectie fonica si izolatie termica. Fiecare placa are un sistem de conectare cu cele alaturate. Peste suprafata astfel obtinuta, se monteaza parchet sau mocheta. Se obtine o suprafata incalzita cu o serie de avantajenu este necasara sapanivelul pardoselii creste foarte putin (8mm), montajul este foarte simplu si rapid, este demontabil si refolosibilamortizeaza zgomotul dintre etaje.

DEVIdry 100 89300028 R

Incalzirea de confort cu placile DEVIcell

Devicell - in

Placile DEVIcell, folosite impreuna cu cablurile incalzitoare DEVIflex  10T si termostatele DEVIreg constituie solutia perfecta pentru instalarea rapida si facila a unei incalziri sub pardoselile din lemn. Sistemul consta dintr-o placa de polistiren de 12mm, acoperita cu o placa de alunimiu de 1mm, cu profil special. In functie de efectul dorit, cablul incalzitor poate fi montat la fiecare una sau doua  caneluri. Placile DEVIcell pot fi ajustate usor in unghiuri ascutite cu ajutorul unui fierastrau.

Combinatia dintre o podea izolatoare si suprafata termo-conductoare asigura dispersia optima a caldurii spre partea superioara a camerei. Astfel, timpul de reactie pentru incalzire va fi mic si consumul de energie redus.

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.