Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

De ce ar trebui să îți instalezi încălzire în pardoseală în bucătărie


Atunci când îți refaci bucătăria, probabil că primul tău gând se îndreaptă spre schimbarea gresiei și a faianței, cumpărarea de aparatură nouă, modificarea mobilei, achiziționarea unui blat nou, etc. Dar te-ai gândit vreodată că un proiect de redecorare a bucătăriei poate implica și instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală electric? 

În definitiv, această încăpere este cea mai utilizată din întreaga casă, așadar ea ar trebui să fie nu numai un spațiu practic, dar și foarte confortabil, mai ales că aici tind și musafirii să petreacă cel mai mult timp atunci când ne vizitează. Așa că azi hai să vedem împreună de ce ar trebui să îți instalezi încălzire prin pardoseală în bucătărie!

7 motive pentru care trebuie să ai încălzire prin pardoseală în bucătărie

Bucătăriile sunt spații medii în care un sistem de încălzire prin pardoseală poate fi folosit ca sursă principală de căldură. Dacă ai auzit că pentru un sistem de încălzire prin pardoseală pe bază de apă trebuie să modifici semnificativ podeaua bucătăriei și să sapi destul de mult pentru a face loc țevilor de încălzire, cu un sistem electric scapi de astfel de griji. 

Dar, cum ziceam, hai să vedem motivele pentru care încălzirea electrică prin pardoseală este soluția potrivită pentru oricine plănuiește modificarea bucătăriei!

1. Ai parte de confort sporit

Familiile cu copii știu că cei mici adoră să stea prin bucătărie dar nu întotdeauna adoră și papucii. Dincolo de faptul că poți oferi familiei un confort sporit – ferindu-i pe cei mici de picioare reci și alte probleme care decurg din asta – ai și șansa de a încălzi bucătăria uniform, repede și de jos în sus. Astfel, nu numai podeaua va fi caldă la fiecare pas pe care îl faci, ci și alte obiecte de mobilier, inclusiv blatul de bucătărie. 

2. Economisești spațiu

Bucătăriile mici și medii nu permit soluții de design ingenioase, deoarece caloriferul clasic, de cele mai multe ori montat sub fereastră, ocupă mai mult spațiu decât îți poți imagina. Un sistem de încălzire prin pardoseală elimină nevoia acestui calorifer, oferindu-ți un spațiu suplimentar, unde poți instala soluții de depozitare suplimentare, un mini-blat de bucătărie pentru prepararea mâncării, aparatură sau decorațiuni și mobilier. 

3. Te bucuri de aer mai curat și mai sănătos

Eliminarea caloriferului clasic și introducerea încălzirii prin pardoseală mai fac un lucru foarte bun pentru familia ta: elimină acel aer cald care, de obicei, circulă prin încăpere purtând praf, alergeni și bacterii peste tot. Cu încălzire electrică prin pardoseală, te vei bucura de un aer mai curat în bucătărie, lipsit de pericolele clasice care afectează copiii, persoanele cu alergii, persoanele cu astm, etc. 

4. Faci un pas în plus spre eficiență energetică

La prima vedere, ai zice că un sistem electric de încălzire prin pardoseală nu poate economisi energie (și banii cheltuiți pe facturile aferente), dar specialiștii te pot contrazice. Încălzind pardoseala, nu mai ai pierderi de energie, deoarece pardoseala degajă în mod uniform căldura, astfel că și timpul de așteptare pentru încălzirea întregii încăperi scade considerabil.

Din acest motiv, sistemele de încălzire electrică prin pardoseală își recuperează investiția extrem de repede, economisind energie și bani. Dacă investești și în senzori și termostate SMART, atunci eficiența energetică va fi ultima dintre grijile tale. 

5. Investiția inițială este mai mult decât rezonabilă

În comparație cu sistemele de încălzire prin pardoseală pe bază de apă, cele electrice nu necesită achiziționarea unor echipamente suplimentare (pompă de apă, boiler în unele cazuri, etc.). Dacă instalezi sistemul în timp ce schimbi gresia din bucătărie, atunci investiția ți se va părea mai mult decât rezonabilă. 

6. Ai parte de toată flexibilitatea din lume

Așa cum știi, încălzirea prin pardoseală poate funcționa ca sistem primar de încălzire a bucătăriei. Dacă totuși ai un spațiu generos la dispoziție, poți folosi sistemul ca soluție secundară sau alternativă la caloriferele clasice. Totul depinde de spațiul pe care îl utilizezi.

Ca idee, specialiștii recomandă să nu instalezi sistemul și sub mobila de bucătărie sau sub aparatura de mari dimensiuni (sub frigider, de exemplu). Astfel, economisești bani și ai parte de căldură în exact acel spațiu al bucătăriei unde contează. Poți instala încălzire pe toată suprafața bucătăriei în cazul în care ai în vedere un proiect de modificare a bucătăriei în viitor care implică mutarea mobilei, a instalațiilor și a aparaturii. 

7. Încălzirea prin pardoseală și gresia sunt cuplul perfect

Dacă îți transformi complet bucătăria și refaci podeaua, atunci o gresie nouă este probabil pe lista ta de priorități. Ei bine, așa cum am discutat și în cazul băilor, încălzirea prin pardoseală și gresia, marmura, alte plăci ceramice și chiar parchetul laminat devin adevărate suflete pereche. 

În general, în bucătării preferăm gresia sau marmura, deoarece aceste suprafețe sunt foarte ușor de întreținut și rezistente la activitățile de zi cu zi sau accidente. Mai mult decât atât, însă, plăcile ceramice reprezintă o suprafață cu un grad ridicat de conductivitate termică, distribuind rapid, egal și uniform căldura. Înainte să îți cumperi plăcile preferate, consultă-te cu experții noștri în încălzire electrică prin pardoseală pentru a stabili împreună grosimea potrivită pentru viitoarea ta podea!

Concluzie

Dacă nu ai instalat încă un sistem de încălzire prin pardoseală în bucătăria ta (dar te gândești la asta!) spune-ne ce te convinge să faci acest pas. Care dintre motive ți se par cele mai atractive pentru a lua în considerare instalarea unui astfel de sistem în cadrul unui proiect de renovare bucătăriei? 

În cazul în care ai întrebări sau nelămuriri cu privire la instalarea acestor sisteme de încălzire în bucătăria apartamentului sau casei tale, nu ezita să ne contactezi! Specialiștii noștri îți vor oferi toate detaliile de care ai nevoie! 

Articole si noutati

 • 27 Oct. 2021 Poți folosi încălzirea în pardoseală cu podeaua din vinil?

  Pentru foarte multă lume, încălzirea prin pardoseală este răspunsul la foarte multe probleme de ordin practic, financiar și chiar personal atunci când vine vorba despre confortul în propria locuință. De-a lungul sezonului rece, ai un adevărat depozit de căldură binefăcătoare sub tălpi și o temperatură optimă în fiecare cameră. Dar atunci când îți instalezi un Citeste mai mult »

 • 21 Oct. 2021 Microbetonul și încălzirea în pardoseală

  Încălzirea prin pardoseală este o soluție din ce în ce mai populară printre cei care vor să beneficieze de mai mult confort termic cu costuri reduse. Dar un astfel de sistem nu este întotdeauna compatibil cu materialele de construcție folosite în general. Din acest motiv, astăzi vom discuta despre microbeton, unul dintre mai potrivite materiale Citeste mai mult »

 • 23 Sep. 2021 De ce majoritatea oamenilor aleg încălzirea în pardoseală ca metodă de încălzire?

  Faptul că din ce în ce mai mulți oameni aleg încălzirea prin pardoseală nu mai este o surpriză pentru nimeni. Dacă acum câțiva ani acest sistem era prezent în general în hoteluri sau alte unități de cazare, spa-uri sau case de vacanță, acum nenumărate case și apartamente au încălzire prin pardoseală integral sau în anumite Citeste mai mult »

 • 20 Sep. 2021 Încălzirea în pardoseală ridică sau nu nivelul podelei?

  Mulți clienți și cititori ne întreabă dacă un sistem de încălzire prin pardoseală poate sau nu să ridice nivelul podelei. Din acest motiv, în acest articol vom analiza câteva aspecte ce țin de astfel de sisteme și impactul pe care instalarea lor l-ar putea avea asupra pardoselii. De asemenea, vom discuta și despre tipurile de Citeste mai mult »

 • 30 Aug. 2021 De ce ar trebui să îți instalezi încălzire în pardoseală în bucătărie

  Atunci când îți refaci bucătăria, probabil că primul tău gând se îndreaptă spre schimbarea gresiei și a faianței, cumpărarea de aparatură nouă, modificarea mobilei, achiziționarea unui blat nou, etc. Dar te-ai gândit vreodată că un proiect de redecorare a bucătăriei poate implica și instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală electric?  În definitiv, această încăpere Citeste mai mult »

 • 18 Aug. 2021 Ce reprezintă un termostat pentru cameră și cum să îl folosești

  Toți cei care ne bucurăm de încălzire cu centrală sau prin pardoseală suntem obișnuiți cu termostatele. Aceste aparate de mici dimensiuni sunt parte a peisajului casei și rareori ne atrag atenția atunci când nu le folosim în lunile de iarnă.  Dar le folosim cu adevărat bine? Și, mai mult decât atât, le înțelegem cu adevărat Citeste mai mult »

 • 19 Jul. 2021 Se poate instala încălzirea în pardoseală în baie?

  Încălzirea prin pardoseală nu mai reprezintă de mult un lux. Dacă acum câţiva ani, sistemele de încălzire prin pardoseală erau prezente cel mai frecvent în case, hoteluri, clădiri de birouri, săli de sport, clinici medicale, incorporate în terasele restaurantelor, instalate în centre spa sau piscine, printre altele, lucrurile s-au schimbat semnificativ. Acum, încălzirea prin pardoseală Citeste mai mult »

 • 13 Jul. 2021 Istoria încălzirii în pardoseală

  Mulți dintre noi cred că încălzirea prin pardoseală reprezintă una dintre culmile tehnologiei moderne. Cu toate acestea însă, încălzirea în pardoseală are o istorie foarte veche. Unii plasează începuturile acestei forme de încălzire în China, în anii 10.000 î.e.n. Alți arheologi consideră că încălzirea prin pardoseală așa cum o știm astăzi are ca sursă de Citeste mai mult »

Vezi toate ›