Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

De ce incalzirea prin pardoseala si placile ceramice sunt un duo perfect?

Cand vine vorba de incalzirea in pardoseala, una dintre cele mai mari provocari cu care se confrunta proiectantii si inginerii este gasirea materialului adecvat pentru a completa aceasta tehnologie. Materialul nu numai ca trebuie sa fie frumos si elegant, ci si sa lucreze eficient cu aceasta. In domeniul designului interior, una dintre cele mai bune optiuni disponibile in prezent este cea a placilor ceramice.

Placile ceramice au proprietati excelente de conductivitate termica. Ele retin caldura exceptional de bine, ceea ce adauga si mai mult eficientei sale, acestea fiind materialul optim pentru a fi utilizat cu incalzirea in pardoseala.

Despre placile ceramice

Placile ceramice sunt cele mai populare si mai frecvent folosite in amenajarile interioare. Accesibile ca pret si modele/culori, placile ceramice au urmatoarele caracteristici esentiale pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand iei in calcul instalarea unui sistem de incalzire prin pardoseala:

  • Absorb mai multa umezeala;
  • Sunt mai putin dure;
  • Sunt mai usor de taiat la dimensiuni;
  • Sunt mai accesibile ca pret.

Avantajele incalzirii prin pardoseala si a placilor ceramice

Placile de ceramica se potrivesc unui sistem de incalzire prin pardoseala, deoarece ofera o suprafata cu un grad ridicat de conductivitate termica, distribuind rapid, uniform si egal caldura de-a lungul intregii podele. Asa cum stim deja cu totii, astfel de pardoseli sunt usor de curatat si de intretinut.

Un lucru important de retinut este ca trebuie sa alegi cu atentie grosimea placilor ceramice. Cu cat placile sunt mai groase, cu atat va creste durata in care se va incalzi o camera. Desigur, trebuie sa fii atent sa achizitionezi placi ceramice de calitate buna – cele de calitate inferioara fiind mai subtiri nu vor rezista atat de bine la trafic intens si cantitati mari de umezeala.

Unii specialisti recomanda sa ai in vedere urmatoarele aspecte:

  • Daca amenajezi o locuinta si vrei numai sa ii sporesti confortul, solutia cea mai buna sunt covorasele incalzitoare (electrice) care se potrivesc atat pardoselilor ceramice. Acestea pot fi dimensionate mai usor si functioneaza foarte bine in incaperi cu forma regulata (bai, bucatarii, chiar si living).
  • Daca locuinta este in constructie si vrei sa te bucuri de incalzire prin pardoseala inca de la inceput, atunci este recomandat sa instalezi un sistem de incalzire electrica cu cabluri incalzitoare impreuna cu o pardoseala cu placi ceramice, rezistenta la umiditate.
  • Sistemele de incalzire prin pardoseala electrice functioneaza optim atat cu suprafete ceramice de buna calitate.

Conductivitatea termica a placilor ceramice

Incalzirea prin pardoseala elimina frigul natural din pardoseala, ducand la o camera mai confortabila si mai calduroasa. Pardoselile din ceramica au un nivel ridicat de conductivitate termica, ceea ce inseamna ca, atunci cand sunt utilizate cu un sistem de incalzire prin pardoseala, se incalzesc mai repede si retin aceasta caldura mai mult timp.

Timp de incalzire

Incalzirea in pardoseala sub placile ceramice este potrivita in special pentru incalzirea spatiilor cu pierderi mari de caldura sau alte incaperi mai expuse la frig.

Ce trebuie sa retineti este ca grosimea placii de pardoseala ceramica aleasa va avea un impact asupra timpilor de incalzire – o placa mai groasa durand mai mult timp pentru a fi incalzita de un incalzitor de podea decat una mai subtire. Placile din ceramica pot fi incalzite pana la 29 ° C, o temperatura de confort optima pentru orice camera din casa.

Un ultim sfat pe care ti-l putem da este acela de a discuta in detaliu cu expertii in incalzire prin pardoseala despre planurile tale de amenajare. In functie de grosimea placilor ceramice, de dimensiunea camerelor si de scopul acestora, specialistii iti pot recomanda un sistem de incalzire prin pardoseala potrivit nevoilor tale.

Articole si noutati

Vezi toate ›