Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

Sisteme de incalzire electrica pentru sere

Beneficiile practicarii agriculturii cu ajutorul serelor nu sunt numai cunoscute la nivel mondial, dar sunt supuse atentiei specialistilor din intreaga lume in vederea obtinerii unor rezultate din ce in ce mai bune si mai eficiente din punct de vedere economic si ecologic. Conform unor statistici recente facute publice de Societatea Internationala de Horticultura, suprafetele agricole cultivate in sere se maresc cu un procent de 10% anual in intreaga lume, ceea ce ne determina sa evaluam in mod pragmatic utilitatea serelor si mijloacele de imbunatatire a functionalitatii acestora pentru a obtine culturi sanatoase, de lunga durata si cu randament sporit.

De aceea, astazi vom discuta despre incalzirea serelor pe timp de iarna, concentrandu-ne pe posibilitatea de a utiliza incalzirea electrica in pardoseala. Asa cum spuneam in analiza destinata aplicatiilor agricole a astfel de sisteme, o sera functionala si eficienta trebuie sa aiba solul incalzit de timpuriu pentru a permite obtinerea mai multor culturi pe parcursul anului dar si a unor culturi de plante tropicale sau exotice care necesita mai multa caldura decat cele obisnuite.

In acest context, una dintre cele mai bune solutii pentru a construi o sera la cele mai inalte standarde de calitate este dotarea ei cu sisteme de incalzire economice in pardoseala, deoarece, pe termen lung, aceastea reprezinta o modalitate foarte eficienta de a imbunatati culturile din sere.

Avantajele incalzirii electrice in pardoseala a serelor:

Elimina problemele de spatiu

Prin utilizarea acestui sistem se elimina problemele de spatiu pe care le-ar pune alte metode de incalzire a serelor, acest spatiu economisit putand fi folosit mai apoi pentru cresterea a mai multe plante.

Asigura temperatura egala si constanta

Cu ajutorul incalzirii in pardoseala se poate asigura o temperatura egala si constanta pentru toate culturile din sera, fara pierderi semnificative, asigurandu-se astfel incalzirea unitara a solului. Incalzirea electrica in pardoseala mai are si avantajul de a putea fi reglata cu ajutorul unor termostate speciale, astfel incat plantele sa obtina caldura necesara unei dezvoltari optime in functie de necesitatile lor individuale de incalzire, in conformitate cu conditiile climatice native – in cazul plantelor exotice / tropicale, tipul si varsta plantelor cultivate.

Eficienta economica

Un alt avantaj al acestui tip de incalzire pentru sere il reprezinta eficienta economica pe termen lung, asociata cu utilizarea incalzirii electrice in pardoseala. Desi pare contradictoriu la prima vedere, un sistem profesional de incalzire a serei in pardoseala va determina costuri acceptabile deoarece elimina pierderile inerente altor sisteme care se bazeaza pe utilizarea unor conducte si tevi aeriene sau la sol, respectiv generatoare de aer cald pe combustibil solid.

Adaptare la suprafata totala utilizata

Unul dintre cele mai mari avantaje ale utilizarii incalzirii electrice in pardoseala pentru sere este acela ca sistemul se poate adapta la suprafata totala utilizata. Asadar nu conteaza daca aveti de incalzit o sera mica sau medie, utilizata pentru producerea unor culturi agricole periurbane sau pentru consum propriu, sau a unor sere extinse pentru productie de masa, sistemul de incalzire in pardoseala se poate ajusta in functie de nevoile individuale.

Pentru detalii legate de incalzirea in pardoseala in sistemele din agricultura, ne puteti contacta oricand folosind formularul din dreapta. Asteptam intrebarile voastre!

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.