Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

Avantajele sistemelor de degivrare

Instalatii de Degivrare pentru Confort si Siguranta

Stim cu totii ca iarna aduce cu sine trepte alunecoase, parcari si rampe inghetate, dar si mormane de zapada ce trebuie adunate in fata casei. Ei bine, uitati de toate acestea deoarece cu ajutorul sistemelor de degivrare, aceste zone vor fi permanent uscate, asigurandu-se astfel siguranta maxima pentru circulatie si protectie optima a pietonilor si a autovehiculelor.

Sistemele de degivrare se utilizeaza si pentru prevenirea formarii ghetii si a evitarii depunerilor de zapada pe zone importante de trafic, cum sunt: rampe de garaj, parcari, trotuare, trepte, alei, terase, sosele, poduri. Caracterizate de o maxima flexibilitate, sistemele DEVI pot fi utilizate pentru o gama variata de materiale de acoperire incepand cu beton, placi ceramice, pavele, asfalt, chiar iarba.

Nu va mai fi nevoie sa imprastiati sare si nici sa indepartati zapada cu lopata. Metodele traditionale de indepartare a zapezii au ramas pentru altii. Sistemul DEVI pentru topirea ghetii si zapezii actioneaza in intregime automat. Detecteaza automat zonele care au nevoie de topire si se inchide automat cand este nevoie.

Solutie permanenta si complet automatizata, sistemul DEVI este ecologic si economic, prevenind pagubele produse de sare, nisip, pluguri sau alte unelte pentru zapada. Acesta detecteaza automat necesitatea de topire a ghetii sau a zapezii in functie de conditiille climatice, oprind sau pornind caldura dupa cum este necesar.

Avantajele Instalatiilor de Degivrare

  • Zone sigure de acces si trafic auto si pietonal
  • Economiseste timp si energie pentru curatarea zapezii si a ghetii
  • Protejeaza mediul si materialele de acoperire de actiunea sarii si nisipului folosite pe zonele cu gheata
  • Este complet automatizat: sistemul este alimentat imediat de la inceperea ninsorii si este oprit dupa ce pericolul a trecut
  • Nu presupune costuri de intretinere
  • Durata lunga de viata: apreciata la 100 ani
  • Garantie: 20 ani pentru cablurile/ covoarele electrice incalzitoare

Instalarea Sistemelor de Degivrare si Anti Inghet

Zonele exterioare destinate accesului auto sau pietonal ce necesita a fi mentinute fara depuneri de gheata sau zapada vor fi dotate cu sistemul de protectie la inghet prin instalarea acestuia in masa betonului rutier sau in sapa de ciment.

Se incepe cu pozitionarea stratului de polistiren extrudat pe placa de beton. Se va folosi un polistiren extrudat de minim 2 cm grosime si λ = 0.038 W/mk la temperatura de 20 grade Celsius.

Pe suprafata de polistiren astfel obtinuta se va aseza o plasa STM de grosime minima 4 mm si cu ochiuri de 10 cm. Pe plasa sudata se va fixa banda metalica speciala ce are pe suprafata sa stante la o distanta de 2,5 cm intre ele. Banda metalica are rolul de a sustine cablul incalzitor DEVIFLEX tipul DSIG-20 iar cu ajutorul stantelor de pe suprafata benzii prin departarea sau apropierea spirelor consecutive ale cablului incalzitor vom regla puterea raportata la metrul patrat.

Pentru protectie la inghet a suprafetelor exterioare se va instala o putere de 250 W/mp.

Totodata se vor pozitiona senzorii de umiditate si temperatura care vor transmite informatiile unitatii de automatizare DEVIREG T850.

Unitatea de automatizare programabila va porni sistemul numai daca vor fi indeplinite simultan conditiile de temperatura si umiditate, informatii primite de la senzori. Dupa montarea sistemului, se va turna o sapa sau beton care-l va acoperi si care va avea o grosime de minim 3 cm si maxim 10 cm – masurata de la suprafata de polistiren extrudat.

Daca doriti sa aflati mai multe despre sistemele de degivrare, contactati consultantii nostri folosind formularul din dreapta si veti primi un raspuns in maximum 8 ore.

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.