Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

De ce sa folositi incalzirea prin pardoseala in hotelul sau pensiunea dumneavoastra?

Instalarea sistemelor de incalzire in pardoseala in unitatile de cazare

Conform unor statistici recente, majoritatea romanilor se orienteaza spre incalzirea in pardoseala, atat in mediul privat (cumpararea sau construirea de case), cat si in mediul de afaceri turistic (hoteluri, pensiuni, cabane).

Daca in randurile trecute v-am vorbit despre incalziriea in pardoseala in cazul locuintelor individuale, a serelorfermelor si a terenurilor de sport, astazi ne vom indrepta atentia spre domeniul turistic, deoarece acesta incepe sa se indrepte tot mai mult catre acest sistem de incalzire al unitatilor cu functie de cazare.

In tarile europene vecine, instalarea sistemelor de incalzire in pardoseala in hoteluri, moteluri si pensiuni este o practica ce are deja o istorie indelungata. Conform studiilor realizate de specialistii germani, cele mai mari costuri suportate de o unitate de cazare sunt cele ce tin de consumul de energie, respectiv incalzire. Nu demult, Asociatia Hotelurilor Germane (DEHOGA) a elaborat un proiect de calcul extensiv in urma caruia a tras concluzia ca in general, hotelurile si pensiunile se confrunta cu un procent de 7% costuri de energie din totalul costurilor de management al unitatii, iar o treime din acest procent o reprezinta costurile dedicate incalzirii.

Beneficiile incalzirii in pardoseala in hoteluri si pensiuni

Din acest punct de vedere, incalzirea hotelului sau a pensiunii cu ajutorul sistemelor de incalzire in pardoseala are o serie de avantaje:

  • Costuri reduse (aproape nule) de intretinere dupa investitia initiala. Sistemele profesioniste de incalzire prin au o garantie de performanta de 20 de ani, iar operatorii de turism pot sta fara grija costurilor de mentenanta.
  • Camerele sunt incalzite uniform, de jos in sus, producand astfel o atmosfera uniforma de confort si reducand semnificativ circulatia si depunerea prafului in camere.
  • Satisfactia oaspetilor – se observa o tendinta pronuntata de a utiliza incalzirea in pardoseala in unitatile de cazare montane din regiunile destinate sporturilor de iarna, deoarece binemeritata caldura la picioare pare a fi un element extrem de apreciat de practicantii de schi si de alte sporturi pe iarna.
  • Camere mai spatioase – o camera de hotel prevazuta cu incalzire in pardoseala va fi automat mai spatioasa, deoarece lipsa traditionalelor calorifere si radiatoare permite utilizarea eficienta a spatiului camerei, atat din punct de vedere al design-ului interior, cat si al posibilitatii de a spori functionalitatea si confortul.
  • Sistemele de incalzire in pardoseala functioneaza automat, putand fi oprite, pornite si reglate de la distanta, in functie de mediul ambiant, de necesitatile turistilor sau de principiile de economie ale managerului unitatii de cazare. De asemenea, aria mare de setari disponibile face utilizarea lor flexibila, in spiritul economisirii energiei, dar fara a face rabat in ce priveste confortul vizitatorilor.
  • Sistemele de incalzire in pardoseala au numeroase avantaje nu numai pentru incalzirea camerelor, dar si a spatiillor adiacente unei unitati de cazare: restaurant, sala de wellness, incaperea unde se afla piscina acoperita, barul, sala de evenimente, ca sa nu uitam de baile din camere, printre altele.

Chiar daca in Romania incalzirea in pardoseala a hotelurilor nu este inca atat de populara la nivel national, deja exista complexuri hoteliere, pensuni si cabane care au preferat acest sistem celor traditionale, raportand un nivel ridicat de satisfactie, atat din punct de vedere economic, cat si din punctul de vedere al turistilor fidelizati si multumiti de conditiile de cazare.

Orice intrebari sau proiecte ati avea, consultantii nostri va stau la dispozitie si va raspund in maxim 8 ore!

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.