Conform unor statistici recente, majoritatea romanilor se orienteaza spre incalzirea in pardoseala, atat in mediul privat (cumpararea sau construirea de case), cat si in mediul de afaceri turistic (hoteluri, pensiuni, cabane).
Daca in randurile trecute v-am vorbit despre incalziriea in pardoseala in cazul locuintelor individuale, a serelor, fermelor si a terenurilor de sport, astazi ne vom indrepta atentia spre domeniul turistic, deoarece acesta incepe sa se indrepte tot mai mult catre acest sistem de incalzire al unitatilor cu functie de cazare.
In tarile europene vecine, instalarea sistemelor de incalzire in pardoseala in hoteluri, moteluri si pensiuni este o practica ce are deja o istorie indelungata. Conform studiilor realizate de specialistii germani, cele mai mari costuri suportate de o unitate de cazare sunt cele ce tin de consumul de energie, respectiv incalzire. Nu demult, Asociatia Hotelurilor Germane (DEHOGA) a elaborat un proiect de calcul extensiv in urma caruia a tras concluzia ca in general, hotelurile si pensiunile se confrunta cu un procent de 7% costuri de energie din totalul costurilor de management al unitatii, iar o treime din acest procent o reprezinta costurile dedicate incalzirii.
Din acest punct de vedere, incalzirea hotelului sau a pensiunii cu ajutorul sistemelor de incalzire in pardoseala are o serie de avantaje:
Chiar daca in Romania incalzirea in pardoseala a hotelurilor nu este inca atat de populara la nivel national, deja exista complexuri hoteliere, pensuni si cabane care au preferat acest sistem celor traditionale, raportand un nivel ridicat de satisfactie, atat din punct de vedere economic, cat si din punctul de vedere al turistilor fidelizati si multumiti de conditiile de cazare.
Orice intrebari sau proiecte ati avea, consultantii nostri va stau la dispozitie si va raspund in maxim 8 ore!