Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

Ce poti face pentru a economisi mai multi bani?

Chiar daca beneficiezi de un buget generos, asta nu inseamna ca nu este bine sa mai faci niste economii din cand in cand, mai ales cand vine vorba despre cheltuielile de intretinere a casei sau facturile la diverse utilitati. Este adevarat ca un proiect de reamenajare al locuintei poate costa destul de mult, dar daca alegi cateva solutii moderne pentru a reduce cheltuielile, investitia initiala se amortizeaza relativ repede, iar tu ramai cu banii in buzunar. Hai sa vedem astazi cateva metode relativ simple de a economisi bani… in casa.

Instaleaza-ti un sistem de incalzire prin pardoseala

Daca pe timpul iernii factura de la intretinere iti da cosmaruri, iar caldura din casa este departe de a fi satisfacatoare, este timpul sa apelezi la solutii de ultima ora. Un sistem de incalzire prin pardoseala te va scuti de caloriferele reci si de privirile lungi pe care i le arunci termostatului sau repartitoarelor, sperand ca vor face o minune. Incalzirea in pardoseala iti va asigura exact temperatura pe care ti-o doresti in intreaga casa, iar pe termen lung iti va reduce semnificativ cheltuielile de intretinere, mai ales in ceea ce priveste incalzirea termica.

Fa un audit energetic in casa si ia masuri

Un audit energetic te poate ajuta sa intelegi unde si cum au loc scurgeri de caldura din casa si ce zone ale acesteia trebuie sa ai in vedere cand vine vorba despre un plan de reamenajare. Daca ferestrele nu sunt de tamplarie PVC cu geam termopan, ele vor lasa foarte mult aer rece sa patrunda in casa, mai ales in timpul sezoanelor reci. De asemenea, usile ar putea fi slab montate, permitand astfel scurgeri de aer. In urma unui astfel de audit, poti lua o decizie informata in legatura cu tipurile de geamuri termopan pe care ar trebui sa le instalezi. De asemenea, auditul iti poate sugera cateva solutii cu privire la schimbarea usilor sau etansarea mai buna a camerei.

Ia in considerare economia la energie electrica

Este dificil sa facem economie la energie, mai ales in zilele noastre, cand aparatura electrocasnica si echipamentele tehnologice functioneaza aproape non-stop. Cu toate acestea, poti investi pe termen lung in obiecte casnice aflate in clase de energie superioara, care consuma putin. De asemenea, opteaza pentru becurile cu consum redus, ce utilizeaza tehnologia LED si dau suficienta lumina, nu se incalzesc si dureaza un numar mare de ore de consum constant.

Degivreaza acoperisul, burlanele, treptele si aleile

Daca locuiesti la casa, o mare parte din timpul iernii ti-o petreci deszapezind acoperisul casei, tratand curtea si aleea de acces cu diverse materiale ce topesc gheata si zapada, curatand burlanele si in general avand grija in permanenta ca nimeni sa nu sufere un accident pe treptele acoperite de polei. In primavara, stricaciunile provocate acoperisului de zapada si turturi trebuie remediate cu un buget relativ mare, iar daca materialele precum sarea sau nisipul au deteriorat asfaltul aleii si curtii, probabil si acelea vor trebui reparate cu destul de multi bani. Instalarea unui sistem de degivrare pentru acoperis, tevi si burlanecurte, trepte, terasa si aleea de acces te va scuti pe viitor de efort, de costurile inerente ale reparatiilor de primavara si, mai ales, de grija pentru membrii familiei, expusi la accidente si alunecari pe timpul iernii.

Recicleaza

Reciclatul devine economic pe termen lung si reduce semnificativ impactul pe care il ai asupra mediului. Indiferent daca stai la casa sau la bloc, renunta la materiale plastice (cum ar fi vesela si tacamurile de plastic) si inlocuieste-o cu vesela obsinuita. Recicleaza hartie si pet-uri, la fel si sticle de sticla, gunoi menajer sau alte ambalaje si deseuri. Daca locuiesti la casa, ai grija sa colectezi resturi menajere organice pentru a le transforma in ingrasamant pentru gradina, iar daca locuiesti la bloc, separa plasticul de celelalte materiale. Vei vedea ca poti economisi bani si daca te orientezi catre un stil de viata mai prietenos cu mediul inconjurator.

Tu ce alte idei ai in legatura cu economisirea banilor atunci cand vine vorba despre amenajarea sau intretinerea casei? Ai si alte sugestii? Cum ar putea fi acestea puse in practica?

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.