Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

Tu cum dai jos zapada de pe casa?

In prag de iarna, cei care locuiesc la casa se pregatesc pentru a intampina cateva probleme care vin odata cu temperaturile mici si precipitatiile abundente: deszapezirea aleilor si curtilor, precum si deszapezirea si dezghetarea acoperisului casei si a burlanelor. Daca masina sau aleea din fata casei presupun un efort sporit, dar cu rezultate vizibile, inlaturarea zapezii de pe casa este o activitate foarte dificila, ce comporta riscuri foarte mari.

In primul rand, este dificil sa ajungem pe acoperis pentru a inlatura stratul de zapada, si in acelasi timp este foarte periculos sa ne folosim de o scara, deoarece riscul de alunecari si caderi este mult prea ridicat. Pe de alta parte, daca nu dam zapada jos de pe acoperis, punem in pericol rezistenta si durabilitatea acestuia, ca sa nu mai spunem ca astfel incurajam formarea de turturi. Avand in vedere ca nu putem lasa zapada pe acoperis, dar nici nu putem sa ne punem in pericol, astazi vom vedea cateva idei de deszapezire a acoperisului.

Folosind lopata speciala

Ca sa dai jos zapada de pe casa fara sa te urci pe acoperis, poti utiliza o lopata cu coada lunga, extensibila, din plastic. Se prefera plasticul in locul metalului, deoarece risti mai putin sa atingi si sa strici vreo tigla de pe acoperis.

In plus, o lopata de plastic este mult mai usor de manevrat. O poti folosi ca sa impingi in lateral zapada si sa faci tot posibilul sa ajungi si in zona cea mai inalta a acoperisului.

 

Folosind o matura

Matura nu este cea mai utila unealta atunci cand e vorba de dat jos zapada de pe casa, dar o poti folosi daca nu ai altceva la indemana. Daca ii poti improviza o coada lunga, extensibila, o poti folosi la fel ca pe lopata, cu mentiunea ca fiind de paie, nu va pune in pericol tiglele.

 

 

Atentie sporita

Fie ca folosesti lopata sau matura, trebuie sa ai grija sa nu te accidentezi. De aceea, trebuie sa folosesti incaltaminte cu talpa antiderapanta si sa cureti bine zapada din jurul casei, facandu-ti un drum circular de jur imprejurul casei, fie prin eliminarea completa a zapezii, fie prin tasarea ei. Astfel te vei putea deplasa mult mai usor. Ar fi bine sa porti o pereche de ochelari, de soare sau de schi, si chiar si o protectie pentru cap. Zapada care cade din abundenta de la inaltime te poate accidenta.

Chemand o firma specializata in indepartarea zapezii

Daca solutiile prezentate anterior nu se potrivesc situatiei tale, sau nu te simti in siguranta ori nu ai incredere in rezultate, poti chema o firma specializata care este echipata corespunzator pentru a curata usor si eficient zapada si turturii de pe acoperis.

Instaland un sistem de degivrare pentru acoperis

Un sistem de degivrare a acoperisului, jgheaburilor si burlanelor asigura o iarna linistita, fara posibile pagube aduse acoperisului din cauza zapezii abundente si fara cheltuieli permanente. Odata instalat si setat, sistemul va porni si se va opri singur, in functie de cantitatea de zapada care cade si se depune. In plus, daca instalezi un sistem complet, vor fi protejate de inghet si acumulari de gheata inclusiv burlanele si jgheaburile. Cu un buget bine planificat, un astfel de sistem de degivrare iti va mentine acoperisul ferit de precipitatii si pagube aferente, dar te va tine in siguranta si pe tine si familia ta, deoarece nu vei mai avea problema turturilor care stau sa cada sau a blocurilor de zapada care pot aluneca de pe acoperis.

 

Tu cum dai jos zapada de pe casa? Speram ca am venit cu cateva solutii utile care te vor ajuta sa-ti cureti acoperisul de zapada in conditii de siguranta iarna aceasta.

Cu caldura,
Hobbit Integral RO

Articole si noutati

M
E
S
A
J
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.