Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

5 moduri creative in care te poti bucura de zapada cu familia

Daca tot este iarna si zapada este prezenta in mod generos in unele parti ale tarii, de ce nu am profita sa ne amintim putin de copilarie si sa traim alaturi de cei dragi momente minunate? Mai ales daca locuiesti la casa si ai o curte sau o gradina acoperite de zapada, acum este timpul sa gasesti cele mai creative moduri in care te poti bucura impreuna cu copiii si prietenii de zapada.

Desi multora nu le place iarna, mai ales pentru ca pune in pericol pe toata lumea, cei care si-au instalat deja sisteme de degivrare nu au nicio bataie de cap. In timp ce aleile, treptele si terasele sunt perfect uscate, permitand tuturor sa se miste in voie fara riscul de a aluneca sau a cadea, curtea din spate abia va asteapta sa va distrati. Hai sa vedem astazi 5 moduri creative in care te poti bucura de zapada impreuna cu cei dragi!

Construiti satul oamenilor de zapada

Omul de zapada este prima idee care ii vine oricui atunci cand vrea sa se bucure de iarna in adevaratul sens al cuvantului. Dar de ce sa te opresti aici? Pe langa un om mare de zapada pe care sa il faceti impreuna cu toata familia, puteti sa mai adaugati si alti oameni, mult mai mici, care sunt mai usor de construit de catre copii. Trasati alei in satul oamenilor de zapada si incercati sa le faceti chiar si mici casute de zapada.
Cei mici se vor simti in al noualea cer!

Creati cateva sculpturi de zapada

Din zapada nu este obligatoriu sa construiti numai traditionalul personaj cu nas din morcov si ochi din carbune. Provocati copiii sa va ajute si sa adunati impreuna o cantitate mare de zapada pe care sa o batatoriti suficient de bine pentru a deveni semi-solida. Apoi puneti-va toti imaginatia la incercare si creati o sculptura din zapadaUn castel de zapada e o idee perfecta de la care puteti porni. Daca aveti la dispozitie forme sau diferite unelte de gradinarit, galeti sau alte recipiente, nu ezitati sa le folositi si sa va distrati pe cinste.

Organizati o cursa cu sania

Saniusul este activitatea preferata a copiilor, dar si a adultilor atunci cand vine vorba de distractie in zapada. Daca aveti conditiile potrivite sa va dati cu sania, duceti lucrurile la un alt nivel propunand un concurs sau o cursa de sanii. In cazul in care aveti un derdelus potrivit pentru asta, puneti pe traseu conuri de brad sau betigase pentru a marca unele obstacole ale cursei si stabiliti ca toti participantii sa le ocoleasca. Nu numai ca veti dezvolta simtul competitiei intre cei mici, dar ii veti provoca sa isi puna in valoare toate abilitatile pentru a ocoli obstacolele si a iesi invingatori.

Construiti un fort de zapada

Aceasta este o activitate putin mai complexa, dar ce poate fi mai frumos decat sa te amuzi cu intreaga familie o zi intreaga in aer liber, mai ales daca vremea o permite? Utilizati diverse containere, galeti, cutii, chiar oale sau recipiente de diverse forme si marimi pentru a crea un adevarat fort din zapada. Construiti pereti din cuburi de zapada, masute si scaune cu ajutorul unor recipiente cilindrice, faceti ziduri in jurul fortului si dati un nume micii asezari cu cel mai haios nume pe care il gasiti impreuna.

ucati-va de-a supravietuirea la Polul Nord

Aceasta este o activitate potrivita mai degraba pentru adolescenti, dar si cei mici pot invata unele lucruri utile. Alegeti o zona sigura din curte si gradina si imaginati-va ca sunteti exploratori la Polul Nord. Invatati sa aprindeti un foc in zapada, sa alegeti cele mai potrivite lemne care ard, sa montati un cort atunci cand pamantul este acoperit de nea, sa fierbeti ceai sau sa va construiti o tabara pentru a va proteja de potentialele animale care vor da tarcoale taberei pe timp de noapte. O astfel de lectie de supravietuire este nu numai amuzanta, dar si educativa, iar toata lumea va beneficia de invataturile primite.

Voi cum va distrati iarna aceasta in familie? Aveti si alte idei creative de a utiliza zapada ca sursa de amuzament si de dezvoltare de noi abilitati pentru copii?

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.