Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Sisteme de incalzire electrica pentru sere

incalzire electrica sere

 

Beneficiile practicarii agriculturii cu ajutorul serelor nu sunt numai cunoscute la nivel mondial, dar sunt supuse atentiei specialistilor din intreaga lume in vederea obtinerii unor rezultate din ce in ce mai bune si mai eficiente din punct de vedere economic si ecologic. Conform unor statistici recente facute publice de Societatea Internationala de Horticultura, suprafetele agricole cultivate in sere se maresc cu un procent de 10% anual in intreaga lume, ceea ce ne determina sa evaluam in mod pragmatic utilitatea serelor si mijloacele de imbunatatire a functionalitatii acestora pentru a obtine culturi sanatoase, de lunga durata si cu randament sporit.

De aceea, astazi vom discuta despre incalzirea serelor pe timp de iarna, concentrandu-ne pe posibilitatea de a utiliza incalzirea electrica in pardoseala. Asa cum spuneam in analiza destinata aplicatiilor agricole a astfel de sisteme, o sera functionala si eficienta trebuie sa aiba solul incalzit de timpuriu pentru a permite obtinerea mai multor culturi pe parcursul anului dar si a unor culturi de plante tropicale sau exotice care necesita mai multa caldura decat cele obisnuite.

In acest context, una dintre cele mai bune solutii pentru a construi o sera la cele mai inalte standarde de calitate este dotarea ei cu sisteme de incalzire economice in pardoseala, deoarece, pe termen lung, aceastea reprezinta o modalitate foarte eficienta de a imbunatati culturile din sere.

Avantajele incalzirii electrice in pardoseala a serelor:

Elimina problemele de spatiu

Prin utilizarea acestui sistem se elimina problemele de spatiu pe care le-ar pune alte metode de incalzire a serelor, acest spatiu economisit putand fi folosit mai apoi pentru cresterea a mai multe plante.

Asigura temperatura egala si constanta

Cu ajutorul incalzirii in pardoseala se poate asigura o temperatura egala si constanta pentru toate culturile din sera, fara pierderi semnificative, asigurandu-se astfel incalzirea unitara a solului. Incalzirea electrica in pardoseala mai are si avantajul de a putea fi reglata cu ajutorul unor termostate speciale, astfel incat plantele sa obtina caldura necesara unei dezvoltari optime in functie de necesitatile lor individuale de incalzire, in conformitate cu conditiile climatice native – in cazul plantelor exotice / tropicale, tipul si varsta plantelor cultivate.

Eficienta economica

Un alt avantaj al acestui tip de incalzire pentru sere il reprezinta eficienta economica pe termen lung, asociata cu utilizarea incalzirii electrice in pardoseala. Desi pare contradictoriu la prima vedere, un sistem profesional de incalzire a serei in pardoseala va determina costuri acceptabile deoarece elimina pierderile inerente altor sisteme care se bazeaza pe utilizarea unor conducte si tevi aeriene sau la sol, respectiv generatoare de aer cald pe combustibil solid.

Adaptare la suprafata totala utilizata

Unul dintre cele mai mari avantaje ale utilizarii incalzirii electrice in pardoseala pentru sere este acela ca sistemul se poate adapta la suprafata totala utilizata. Asadar nu conteaza daca aveti de incalzit o sera mica sau medie, utilizata pentru producerea unor culturi agricole periurbane sau pentru consum propriu, sau a unor sere extinse pentru productie de masa, sistemul de incalzire in pardoseala se poate ajusta in functie de nevoile individuale.

Pentru detalii legate de incalzirea in pardoseala in sistemele din agricultura, ne puteti contacta oricand folosind formularul din dreapta. Asteptam intrebarile voastre!

 

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Articole si noutati

 • 23 Sep. 2021 De ce majoritatea oamenilor aleg încălzirea în pardoseală ca metodă de încălzire?

  Faptul că din ce în ce mai mulți oameni aleg încălzirea prin pardoseală nu mai este o surpriză pentru nimeni. Dacă acum câțiva ani acest sistem era prezent în general în hoteluri sau alte unități de cazare, spa-uri sau case de vacanță, acum nenumărate case și apartamente au încălzire prin pardoseală integral sau în anumite Citeste mai mult »

 • 20 Sep. 2021 Încălzirea în pardoseală ridică sau nu nivelul podelei?

  Mulți clienți și cititori ne întreabă dacă un sistem de încălzire prin pardoseală poate sau nu să ridice nivelul podelei. Din acest motiv, în acest articol vom analiza câteva aspecte ce țin de astfel de sisteme și impactul pe care instalarea lor l-ar putea avea asupra pardoselii. De asemenea, vom discuta și despre tipurile de Citeste mai mult »

 • 30 Aug. 2021 De ce ar trebui să îți instalezi încălzire în pardoseală în bucătărie

  Atunci când îți refaci bucătăria, probabil că primul tău gând se îndreaptă spre schimbarea gresiei și a faianței, cumpărarea de aparatură nouă, modificarea mobilei, achiziționarea unui blat nou, etc. Dar te-ai gândit vreodată că un proiect de redecorare a bucătăriei poate implica și instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală electric?  În definitiv, această încăpere Citeste mai mult »

 • 18 Aug. 2021 Ce reprezintă un termostat pentru cameră și cum să îl folosești

  Toți cei care ne bucurăm de încălzire cu centrală sau prin pardoseală suntem obișnuiți cu termostatele. Aceste aparate de mici dimensiuni sunt parte a peisajului casei și rareori ne atrag atenția atunci când nu le folosim în lunile de iarnă.  Dar le folosim cu adevărat bine? Și, mai mult decât atât, le înțelegem cu adevărat Citeste mai mult »

 • 19 Jul. 2021 Se poate instala încălzirea în pardoseală în baie?

  Încălzirea prin pardoseală nu mai reprezintă de mult un lux. Dacă acum câţiva ani, sistemele de încălzire prin pardoseală erau prezente cel mai frecvent în case, hoteluri, clădiri de birouri, săli de sport, clinici medicale, incorporate în terasele restaurantelor, instalate în centre spa sau piscine, printre altele, lucrurile s-au schimbat semnificativ. Acum, încălzirea prin pardoseală Citeste mai mult »

 • 13 Jul. 2021 Istoria încălzirii în pardoseală

  Mulți dintre noi cred că încălzirea prin pardoseală reprezintă una dintre culmile tehnologiei moderne. Cu toate acestea însă, încălzirea în pardoseală are o istorie foarte veche. Unii plasează începuturile acestei forme de încălzire în China, în anii 10.000 î.e.n. Alți arheologi consideră că încălzirea prin pardoseală așa cum o știm astăzi are ca sursă de Citeste mai mult »

 • 23 Jun. 2021 Cum îți poți face casa eficientă din punct de vedere economic

  Cu toții dorim să cheltuim cât mai puțin pentru plata utilităților. Chiar și în cele mai reci luni din iarnă sau în cele mai toride veri, poți economisi dacă folosești sistemele și aparatele potrivite care te ajută să ai o locuință eficientă din punct de vedere energetic. În acest articol, îți vom prezenta câteva dintre Citeste mai mult »

 • 17 Jun. 2021 Încălzirea prin pardoseală conservă într-adevăr energia?

  Încălzirea prin pardoseală asigură un confort inegalabil. Acest sistem este unul foarte eficient prin care căldura se distribuie uniform în întreaga încăpere. Totodată, încălzirea prin pardoseală îți permite să controlezi cu precizie temperatura prin intermediul termostatului. Află în continuare cum te poate ajuta acest tip de sistem să conservi energia. Încălzirea în pardoseală și avantajele Citeste mai mult »

Vezi toate ›