Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Sisteme de incalzire electrica pentru sere

incalzire electrica sere

 

Beneficiile practicarii agriculturii cu ajutorul serelor nu sunt numai cunoscute la nivel mondial, dar sunt supuse atentiei specialistilor din intreaga lume in vederea obtinerii unor rezultate din ce in ce mai bune si mai eficiente din punct de vedere economic si ecologic. Conform unor statistici recente facute publice de Societatea Internationala de Horticultura, suprafetele agricole cultivate in sere se maresc cu un procent de 10% anual in intreaga lume, ceea ce ne determina sa evaluam in mod pragmatic utilitatea serelor si mijloacele de imbunatatire a functionalitatii acestora pentru a obtine culturi sanatoase, de lunga durata si cu randament sporit.

De aceea, astazi vom discuta despre incalzirea serelor pe timp de iarna, concentrandu-ne pe posibilitatea de a utiliza incalzirea electrica in pardoseala. Asa cum spuneam in analiza destinata aplicatiilor agricole a astfel de sisteme, o sera functionala si eficienta trebuie sa aiba solul incalzit de timpuriu pentru a permite obtinerea mai multor culturi pe parcursul anului dar si a unor culturi de plante tropicale sau exotice care necesita mai multa caldura decat cele obisnuite.

In acest context, una dintre cele mai bune solutii pentru a construi o sera la cele mai inalte standarde de calitate este dotarea ei cu sisteme de incalzire economice in pardoseala, deoarece, pe termen lung, aceastea reprezinta o modalitate foarte eficienta de a imbunatati culturile din sere.

Avantajele incalzirii electrice in pardoseala a serelor:

Elimina problemele de spatiu

Prin utilizarea acestui sistem se elimina problemele de spatiu pe care le-ar pune alte metode de incalzire a serelor, acest spatiu economisit putand fi folosit mai apoi pentru cresterea a mai multe plante.

Asigura temperatura egala si constanta

Cu ajutorul incalzirii in pardoseala se poate asigura o temperatura egala si constanta pentru toate culturile din sera, fara pierderi semnificative, asigurandu-se astfel incalzirea unitara a solului. Incalzirea electrica in pardoseala mai are si avantajul de a putea fi reglata cu ajutorul unor termostate speciale, astfel incat plantele sa obtina caldura necesara unei dezvoltari optime in functie de necesitatile lor individuale de incalzire, in conformitate cu conditiile climatice native – in cazul plantelor exotice / tropicale, tipul si varsta plantelor cultivate.

Eficienta economica

Un alt avantaj al acestui tip de incalzire pentru sere il reprezinta eficienta economica pe termen lung, asociata cu utilizarea incalzirii electrice in pardoseala. Desi pare contradictoriu la prima vedere, un sistem profesional de incalzire a serei in pardoseala va determina costuri acceptabile deoarece elimina pierderile inerente altor sisteme care se bazeaza pe utilizarea unor conducte si tevi aeriene sau la sol, respectiv generatoare de aer cald pe combustibil solid.

Adaptare la suprafata totala utilizata

Unul dintre cele mai mari avantaje ale utilizarii incalzirii electrice in pardoseala pentru sere este acela ca sistemul se poate adapta la suprafata totala utilizata. Asadar nu conteaza daca aveti de incalzit o sera mica sau medie, utilizata pentru producerea unor culturi agricole periurbane sau pentru consum propriu, sau a unor sere extinse pentru productie de masa, sistemul de incalzire in pardoseala se poate ajusta in functie de nevoile individuale.

Pentru detalii legate de incalzirea in pardoseala in sistemele din agricultura, ne puteti contacta oricand folosind formularul din dreapta. Asteptam intrebarile voastre!

 

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Sisteme de incalzire electrica pentru sere
3.9 (78.1%) numar voturi: 21

Articole si noutati

 • 28 Aug. 2020 E parchetul din locuinta ta potrivit pentru incalzirea prin pardoseala?

  Articol original scris in data de 28 Martie 2016, actualizat in 28 August 2020. Una dintre cele mai importante intrebari la care trebuie sa raspunzi atunci cand doresti sa iti montezi un sistem de incalzire prin pardoseala este daca tipul de parchet pe care il ai deja montat se preteaza la o astfel de instalatie Citeste mai mult »

 • incalzirea electrica prin pardoseala are numeroase avantaje fata de sistemele de incalzire clasice, printre care faptul ca este mai economica, mai confortabila si mai estetica
  26 Aug. 2020 Care sunt avantajele incalzirii in pardoseala?

  Articol original scris in data de 25 Aprilie 2014, actualizat in 26 August 2020. Incalzirea in pardoseala este o solutie practica si eleganta pentru incalzirea oricarei incaperi, fie ca este folosita ca sursa unica de incalzire, fie ca sursa complementara. Deoarece am auzit deseori intrebari de tipul: “care sunt avantajele incalzirii in pardoseala?” sau “de Citeste mai mult »

 • 28 Jul. 2020 5 idei cum iti poti amenaja terasa

  Sa ai acces la o terasa sau un balcon din apartamentul tau este minunat, deoarece acest loc il poti transforma intr-un refugiu perfect pentru relaxare. Momentele petrecute pe terasa in timpul verii pot fi aproape ca o mini vacanta. Mai jos ti-am pregatit cateva idei de design despre cum iti poti amenaja terasa pentru a Citeste mai mult »

 • tipuri de incalzire pentru camera de gradina
  17 Jul. 2020 GHID: Cum iti poti incalzi gradina interioara

  Exista multe optiuni de incalzire atunci cand ai o gradina interioara, iar una dintre cele mai populare metode este incalzirea in pardoseala. Aceasta este o alegere excelenta pentru o camera de gradina, deoarece ofera un sistem de incalzire confortabil, usor de controlat, care este discret si nu impiedica pozitionarea mobilierului. Solutia potrivita de incalzire depinde Citeste mai mult »

 • Pasii instalarii unui sistem de incalzire prin pardoseala
  30 Jun. 2020 Pasii instalarii unui sistem de incalzire prin pardoseala

  Sistemele de incalzire prin pardoseala sunt o optiune foarte populara de a iti incalzi locuinta. In ultimii ani acestea au luat un avant in ceea ce priveste numarul de clienti si incaperile incalzite. Acest lucru nu e ceva surprinzator daca privim avantajele unui asemenea sistem. Astfel, pe langa faptul ca acestea aduc un plus urias Citeste mai mult »

 • 22 Jun. 2020 Ce trebuie sa faci si sa nu faci atunci cand iti instalezi un sistem de incalzire in pardoseala

  Ne-am gandit sa iti prezentam unele dintre cele mai importante puncte pe care trebuie sa le retii atunci cand iti instalezi incalzire electrica in pardoseala. Ce trebuie sa faci atunci cand iti instalezi un sistem electric de incalzire in pardoseala Citeste complet toate ghidurile de instructiuni inainte de a incepe instalarea. Masoara corect toata suprafata Citeste mai mult »

 • incalzirea in pardoseala in scoli
  29 May. 2020 Incalzirea in pardoseala in gradinite, scoli si universitati

  Organizatiile din sectorul public au multe de luat in considerare atunci cand se gandesc ce optiune de incalzire sa aleaga pentru o instalatie. Costurile, impactul asupra mediului, intretinerea, eficacitatea si confortul au toate un rol foarte important. Gradinitile, scolilele si universitatile s-au orientat mai mult catre incalzirea in pardoseala ca sursa de caldura primara in Citeste mai mult »

 • incalzirea in pardoseala in salile de sport
  26 May. 2020 Sistemul de incalzire prin pardoseala pentru salile sportive

  Salile de sport Salile de sport sunt cladiri multifunctionale care ofera posibilitatea tuturor persoanelor de a practica o activitate fizica si de recreere. De la salile de sport scolare pana la salile de fitness, exista o varietate de asemenea cladiri, fiecare venind cu cerintele proprii in ceea ce priveste, scopul, calitatea, aspectul si sustenabilitatea. Printre Citeste mai mult »

Vezi toate ›