Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

Protejeaza-te de alergiile de sezon

Alergiile de sezon afecteaza foarte multi oameni atat in afara casei, cat si inauntrul acesteia. Daca este destul de dificil sa te protejezi de praf, polen si alti alergeni din mediul exterior, in ceea ce priveste protectia in interiorul casei, lucrurile stau ceva mai bine. Astazi vom vedea impreuna 4 metode de a te proteja de alergiile de sezon in interiorul locuintei pentru a reduce riscul aparitiei alergiilor si pentru a iti imbunatati starea de sanatate.

Incalzirea in pardoseala

Una dintre cele mai bune metode de a te proteja de alergii este instalarea unui sistem de incalzire in pardoseala in locuinta. Beneficiile acesteia asupra sanatatii sunt de necontestat si multi dintre cei care sunt predispusi la alergii au inregistrat imbunatatiri semnificative ale starii lor de sanatate odata ce au instalat un astfel de sistem. Hai sa vedem impreuna cum te poate proteja incalzirea in pardoseala de alergii:
Incalzirea in pardoseala nu misca aerul in camere, si de aceea nu mentine alergenii activi pe o perioada lunga de timp. Cu alte cuvinte, aerul ramane cald dar static, iar praful, acarienii, parul animalelor de casa sau polenul care intra de afara nu circula liber in casa pentru a iti produce alergii. De asemenea, daca ai zone cu mucegai sau cu praf, sporii si particulele alergene nu te vor afecta pe termen lung.
Incalzirea in pardoseala nu „arde” aerul cum o fac caloriferele electrice. In zonele in care folositi astfel de sisteme de incalzire cu ardere puternica aerul se descompune in molecule si particule cu potential toxic si alergen. Incalzirea in pardoseala nu arde praful si microparticulele acestuia, de aceea pe termen lung va poate proteja de alergii.
Incalzirea in pardoseala mentine un nivel sanatos de umiditate in aer. Atunci cand aerul dintr-o camera este prea fierbinte, umiditatea scade si apar iritatiile, problemele de respiratie, astmul si alergiile. Aerul uscat este nesanatos indiferent cat de sensibil sau nu esti la alergenii din aer. Incalzirea in pardoseala, spre deosebire de caloriferele traditionale, nu usuca aerul si astfel te fereste de diverse complicatii respiratorii.
Incalzirea in pardoseala elimina necesitatea covoarelor. Covoarele sunt un mediu excelent pentru ca praful si alti alergeni din casa sau din afara acesteia sa se dezvolte pentru a-ti da batai de cap. Odata ce instalezi un sistem de incalzire in pardoseala, poti elimina cu succes covoarele din casa si, odata cu ele, o sursa constanta de praf, polen, acarieni, par de animale sau diversi alti spori.

Ingrijeste-ti patul si lenjeria de pat

Praful, acarienii, diversele molecule alergene din aer isi gasesc un loc foarte confortabil si supravietuiesc foarte mult timp pe suprafete moi, de aceea patul tau este unul dintre cele mai alergene locuri din casa. Pentru a evita sa suferi in propria locuinta spala-ti lenjeria de pat saptamanal la temperaturi mari pentru a o dezinfecta si a elimina sursele de alergie si praf. Inveleste-ti salteaua intr-o husa speciala non-alergica si utilizeaza fie o cuvertura non-alergica pentru a proteja patul in timpul zilei. De asemenea, spala des pernele, iar daca nu poti, atunci inveleste-le in huse speciale hipoalergice.

Curata toate locurile greu accesibile in mod frecvent

Cei care sufera de alergii de regula fac curatenie foarte des, tocmai pentru a tine praful si alergenii la niveluri mici. Cu toate acestea, exista unele locuri in casa de care uitam uneori sau pe care le accesam dificil in vederea curateniei. Nu neglija lampile din tavan si curata-le de praf cat poti de des. Cum ziceam mai sus, aerul ars are un potential alergen ridicat, iar in jurul lampilor si becurilor cu incandescenta crescuta, aerul si praful sunt adevarate pericole pentru cei sensibili. Curata de asemenea cat poti de des sub frigider sau masca de la chiuveta. Firimiturile si resturile insesizabile de mancare atrag insecte sau bacterii, pe care in niciun caz nu le vrei in casa ta, mai ales daca suferi de alergii. Spala perdelele si draperiile si curata frecvent jaluzelele verticale, sunt tot atatea surse periculoase de praf, polen si alti alergeni.

Utilizeaza aerul conditionat in mod strategic

Aerul conditionat este o metoda buna de a te tine departe de alergeni, cu conditia necesara si obligatorie ca filtrele aparatului sa fie perfect curate si de calitate superioara. Altfel risti nu numai sa inviti alergenii in casa, dar sa te si imbolnavesti de la diverse alte bacterii sau virusi din aer. Pentru persoanele care sufera de alergii, aerul conditionat poate avea si functia de a regla umiditatea din casa. Asa cum ziceam mai sus, exista un nivel sanatos de umiditate de care trebuie sa beneficiem. Un aer prea uscat ne provoaca disconfort, in timp ce umiditatea prea crescuta devine un mediu perfect pentru dezvoltarea diverselor tipuri de alergeni. Aerul conditionat poate regla astfel de probleme, daca este utilizat in combinatie cu un aparat de verificare a umiditatii din aer si cu alte masuri similare de protectie.

Tu suferi de alergii? Ce faci pentru a te proteja in interiorul casei de diversi alergeni? Ai si alte solutii care functioneaza pe care ai vrea sa ni le impartasesti?

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.