Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

Cum sa iti faci bucataria visurilor tale?

Cei mai multi dintre noi viseaza la bucataria perfecta, un spatiu suficient de larg incat sa se simta confortabil, dar nu atat de mare incat sa „fure” din spatiul total al locuintei. Mai mult, cand vine vorba despre design-ul bucatariei, fiecare are ideile lui proprii, validate (sau nu) de ideile celorlalti, de tendintele in design-ul interior prezentat in reviste si mai ales de tendintele impuse inclusiv de fabricantii de mobila si accesorii pentru bucatarie.
De cele mai multe ori, bucatariile sunt considerate spatii functionale, care trebuie sa indeplineasca anumite standarde de eficienta, sa includa o serie de obiecte de uz casnic si sa prezinte anumite particularitati in ceea ce priveste dimensiunea, dotarile si aspectul. Dar nu toti suntem multumiti de ideile celorlalti atunci cand vine vorba despre bucataria perfecta. Astazi vom discuta mai pe larg despre cum ar fi sa iti imaginezi bucataria visurilor tale si nu pe cea a visurilor celorlalti…

Diferenta dintre spatiul construit si iluzia de spatiu

Una dintre cele mai mari probleme cu care te poti confrunta atunci cand vine vorba despre amenajarea bucatariei este aceea ca bucatariile in general sunt destul de mici, mai ales daca locuiesti la bloc. Reduse in dimensiuni, uneori bucatariile par a nu ne lasa niciun fel de loc de intors. Cu toate acestea, iluzia de spatiu poate fi creata foarte usor cu ajutorul dulapurilor suspendate si al solutiilor de depozitare moderne si ingenioase.

Renunta la obiectele in plus!

O bucatarie mica sau chiar una spatioasa nu pare, de obicei, sa lase loc obiectelor la care poti renunta. Din contra, in bucatarie am vrea sa adaugam cat mai multa aparatura care sa ne faca viata mai placuta si mai confortabila. Cu toate acestea, se poate renunta usor la calorifere si tevile aferente cu ajutorul sistemului de incalzire prin pardoseala. Odata instalat un astfel de sistem, caloriferul din bucatarie poate disparea, lasand in locul lui mai mult spatiu si chiar o portiune de perete ce poate fi folosita in scop decorativ sau functional. Mai mult, confortul din bucatarie va spori semnificativ, pentru ca iarna nu iti va mai pasa de frig, putand sa gatesti in voie, la o temperatura placuta.

Incorporarea obiectelor de uz casnic in mobila

Design-ul unei bucatarii este destul de complicat si datorita prezentei unor tevi si conducte de apa, datorita dimensiunilor neregulate ale unor obiecte de uz casnic si ale standardelor de dimensiune cu care vine mobila de bucatarie gata facuta. Daca iti doresti totusi o bucatarie de vis, fa-ti mobila la comanda, astfel incat sa se adapteze la milimetru nevoilor tale si la dimensiunile frigiderului, masinii de spalat rufe, masinii de spalat vase, a hotei, a aragazului si cuptorului. Una dintre cele mai eficiente solutii o reprezinta incorporarea acestor obiecte si incadrarea lor in mobilier. Castigi astfel foarte mult spatiu, acoperi inclusiv acele portiuni de perete pe care nu se pot aplica dulapuri sau rafturi standard si te poti „juca” cu diverse idei de decor si design pornind de la forma si culoarea obiectelor de uz casnic.
Tu cum ai vrea sa arate bucataria visurilor tale? Ce alte idei mai ai de a eficientiza spatiul si de a ii da bucatariei o nota personala de originalitate?

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.