Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

Încălzirea prin pardoseală conservă într-adevăr energia?

Încălzirea prin pardoseală asigură un confort inegalabil. Acest sistem este unul foarte eficient prin care căldura se distribuie uniform în întreaga încăpere. Totodată, încălzirea prin pardoseală îți permite să controlezi cu precizie temperatura prin intermediul termostatului.

Află în continuare cum te poate ajuta acest tip de sistem să conservi energia.

Încălzirea în pardoseală și avantajele ei

Încălzire prin pardoseală se bazează pe un sistem de cabluri montate sub pardoseală și alimentate cu energie electrică.

Atunci când sistemul este pornit și cablurile încep să se încălzească, vei simți cum căldura este emanată de la nivelul podelei. Tocmai acest mod de distribuire a căldurii, de jos în sus ajută la conservarea energiei, întrucât aerul se menține la o temperatură ridicată pentru mai mult timp.

În comparație cu încălzire tradițională prin calorifer, sistemul de încălzire prin pardoseală are un randament mai ridicat, deoarece acoperă întreaga suprafață a încăperii și o încălzește în mod uniform.

Prin comparație, caloriferul sau radiatorul încălzesc zona din imediata lor apropiere, iar cu cât te poziționezi mai departe de aceste surse de încălzire, temperatura scade. Cu aceste sisteme tradiționale, fie lași încălzirea pornită pentru mai mult timp, fie crești constant temperatura pentru a putea ajunge la confortul dorit.

Totodată, prin radiatoare sau calorifere, căldura este emanată în sus, astfel temperatura este ridicată la nivelul superior al încăperii, dar partea inferioară, cea în care te afli, rămâne mai rece. Acest lucru contribuie la ineficiența lor din punct de vedere economic.

În schimb, sistemul de încălzire prin pardoseală este unul mult mai eficient, deoarece nu produce o cantitate prea mare de căldură într-o singură parte a încăperii sau casei. Astfel, nu ești forțat să suprasoliciți sistemul pentru a obține temperatura dorită într-o anumită parte a casei, iar în final, economisești bani la plata facturii.

Încălzirea prin pardoseală poate fi utilizată pe perioade mai scurte de timp, fiindcă încălzește rapid întreaga suprafață și funcționează la temperaturi mult mai mici față de încălzirea prin calorifer, aspecte care contribuie la un consum redus de energie.

Salvează energie cu încălzirea în pardoseală

Statistic vorbind, anual poți cheltui cu până 15% mai puțin dacă optezi pentru încălzirea prin pardoseală deoarece acest sistem operează la temperaturi mai reduse și implică mai puține pierderi față de sistemele clasice de încălzire.

Întrucât întreaga suprafață a camerei emană căldură, te poți bucura de un nivel ridicat de confort în oricare loc. Spre deosebire de sistemele clasice de încălzire care creează un spațiu mai cald doar în apropierea caloriferului, lăsând podeaua rece, cu încălzirea prin pardoseală poți păși lejer pe jos sau poți chiar să te așezi pe podea și să ai parte de confortul dorit.

Cu ajutorul termostatului, poți controla căldura prin pardoseală în funcție de necesități și preferințe, reușind să ții factura de curent sub control și în felul acesta. Dacă nu toate zonele din casă sunt locuite, poți seta sistemul astfel încât acestea să nu fie încălzite. Termostatul îți arată clar temperatura și îți permite să faci modificările dorite, iar dacă simți că ai ajuns la nivelul de confort vizat sau urmează să pleci de acasă, poți opri sistemul pentru a nu consuma energie în plus.

Pentru ca încălzirea prin pardoseală să fie cu adevărat una eficientă este însă nevoie ca locuința să fie izolată corespunzător.

În concluzie, căldura prin pardoseală reușește să conserve energia și să contribuie la un consum redus și la facturi rezonabile. Pentru mai multe informații utile despre acest tip de încălzire prin pardoseală, rămâi conectat la blogul nostru.

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.