Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

Covor versus incalzirea in pardoseala: sfaturi de amenajare

Webp.net-resizeimage-27

Cum se impaca incalzirea prin pardoseala cu covorul? Foarte bine. Te poti bucura de caldura uniforma pe care o asigura acest sistem de incalzire si in acelasi timp, de confortul si efectul estetic al unui covor.

In acest articol, iti vom prezenta pe scurt cateva sfaturi legate de folosirea covorului in combinatie cu incalzirea in pardoseala.

Covor versus incalzirea in pardoseala: sfaturi de amenajare

Covorul nu trebuie neaparat eliminat din ecuatie daca ai sau vrei sa implementezi un sistem de incalzire prin pardoseala. Trebuie insa luati in considerare cativa factori atunci cand decizi sa acoperi suprafata camerelor incalzite prin pardoseala cu covor.

Indiferent de modelul pe care il alegi, prin folosirea covorului vei crea o bariera intre caldura eliminata prin pardoseala si incapere si nu te vei bucura din plin de acest tip de incalzire. O parte din caldura degajata va fi blocata intre covor si podea unde temperatura va fi ridicata.

Carpetele si covoarele cumparate din comert ar trebui sa aiba indicatii legate de capacitatea lor de izolare termica, iar ceasta nu ar trebui sa aiba o valoare mai mare de 1.5.

Un alt factor care te ajuta sa alegi cel mai potrivit covor pentru incalzirea prin pardosela este densitatea. Cu cat aceasta este mai mare, cu atat covorul blocheaza mai mult caldura din pardoseala. Prin urmare, covoarele mai subtiri sunt cea mai buna alegere.

Alt aspect de care trebuie sa tii cont in alegerea covorului pe care il vei folosi in spatiul incalzit prin pardoseala este materialul. In general, covoarele si carpetele realizate din fibre naturale precum cele de lana sunt foarte apreciate. Desi acestea au o mare rezistenta si un aspect placut, nu sunt cea mai buna alegere pentru incalzirea prin pardoseala. Motivul este faptul ca aceste covoare sunt mai dense si retin caldura, impiedicandu-te sa te bucuri din plin de capacitatea sistemului de incalzire.

In schimb, covoarele si carpetele din fibre sintetice sunt recomandate in combinatie cu caldura prin pardoseala deoarece acest tip de material permite caldurii sa se propage mai usor. Cea mai buna optiune o reprezinta produsele realizate din fibre de tip PP sau PA.

Un ultim aspect la care ar trebui sa fii atent atunci cand vrei sa pui un covor intr-o casa incalzita prin pardoseala este dimensiunea acestuia. Drept urmare, ideal ar fi sa optezi pentru un covor mai mic care sa nu ocupe intreaga suprafata a podelei. Ai in mijlocul camerei o masuta? Atunci, o alegere eleganta si practica atat din punct de vedere al optimizarii incalzirii, cat si al mentinerii curateniei, este un covor plasat direct sub masa, putin mai mare decat suprafata ei. Covorul astfel pozitionat, va marca punctul focal al incaperii si va asigura echilibru camerei.

Daca ai camere suficient de spatioase, poti de asemenea sa le amenajezi cu doua sau trei covorase mai mici amplasate strategic, in locul unui covor unic de dimensiuni mai mari. Covorasele ar trebui pozitionate in acele parti ale camerei unde stai sau pe unde pasesti cel mai des. Restul podelei, lasata neacoperita, va putea genera suficienta caldura pentru a incalzi intreaga camera.

Covorul, ca si element decorativ, asigura incaperii un aspect placut si primitor. Pe deasupra, e mereu mai confortabil sa ai sub talpi un covor si nu parchetul gol. Nu ezita sa folosesti covoare in camera incalzita prin pardoseala, insa ia in considerare sfaturile de mai sus. Pentru alte recomandari legate de incalzirea prin pardoseala, citeste restul articolelor noastre.

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.