Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

Degivrarea aleilor – beneficii si dezavantaje

Curatarea zapezii de pe alee intr-o zi rece de iarna nu e chiar cea mai placuta activitate. Pe langa efortul pe care trebuie sa il depui, risti de asemenea sa aluneci si sa te ranesti sau sa te imbolnavesti stand prea mult timp afara in frig. In cazul in care te-ai saturat sa iti cureti singur zapada din fata casei, poti apela la un sistem automat de degivrare. Inainte de a face aceasta alegere, trebuie sa fii bine-informat. Prin urmare, iti prezentam pe scurt avantajele si dezavantajele unui astfel de sistem.

Cum functioneaza un sistem de degivrare?

Degivrarea aleilor presupune incalzirea acestora printr-un sistem automat pentru topirea ghetii si a zapezii acumulate. Sistemul este format din cabluri incalzitoare alimentate pe baza de energie electrica.

Care sunt avantajele degivrarii aleilor?

Cel mai mare avantaj al unui astfel de sistem este faptul ca degivrarea se face in mod automat, fara niciun efort fizic din partea ta. Nu mai e nevoie sa elimini din greu zapada cu lopata sau sa te chinui sa presari nisip sau sare pe jos. Poti sta confortabil in casa, la caldura, in timp ce curtea ta sau aleea din fata casei se deszapezesc singure.

Pericolul datorat poleiului este si el eliminat daca alegi un sistem automat de degivrare. Nu trebuie sa iti mai fie urat sa iesi din casa pentru ca s-ar putea sa aluneci pe gheata. Eliminarea acesteia se face rapid si uniform. Deci, cel putin in perimetrul locuintei tale, vei fi in siguranta.

Degivrarea automata a aleilor elimina nevoia utilizarii produselor clasice precum sarea sau nisipul pentru deszapezire. Stim cat efort presupune folosirea acestor materiale pe alee pentru a ne scapa de zapada. Pe langa acest aspect, si nisipul si sarea au efect negativ atat asupra pavimentului, cat si asupra vegetatiei din imprejurimi la care ajung prin infiltrare.

Nu doar aleea din fata casei sau parcarea au de suferit de pe urma sarii si nisipului folosite pentru deszapezire. Pe termen lung, acestea ajung sa se infiltreze si in fundatia si zidurile casei unde efectul lor abraziv poate produce pagube. Prin urmare, vei fi nevoit sa investesti in reparatia partilor din casa sau curte care au fost afectate. Cu un sistem automat de degivrare, nu vei avea astfel de griji.

Indata ce ai instalat un sistem de degivrare, acesta va functiona de la sine pe baza de senzori si va topi zapada si gheata in functie de nevoi. In mod normal, un astfel de sistem nu are nevoie de niciun tip de mentenanta ani buni.

Care sunt dezavantajele degivrarii aleilor?

Dupa cum iti poti imagina, cel mai mare dezavantaj al degivrarii aleilor este costul unui sistem automatizat. Daca a da cu lopata in curte nu te costa decat mult timp, pretul unui sistem de degivrare, care se calculeaza in functie de suprafata pe care vrei sa o degivrezi, poate ajunge la cateva sute sau chiar mii de euro. Concret, trebuie pe de o parte sa cumperi cablurile si piesele de fixare, pretul acestora fiind de aproximativ 17 euro pe metru patrat. Pe de alta parte, pentru a face sistemul functional, trebuie sa il automatizezi. Costurile automatizarii pornesc de la 70 de euro pentru sisteme care folosesc doar senzori de temperatura, pana la 500 de euro pentru cele care folosesc si senzori de umiditate. La acest pret se adauga si TVA-ul.

Pe langa aceste cheltuieli, trebuie sa iei in considerare si costul de operare. Cu alte cuvinte, cat vei plati in plus la curent pentru a pune in functiune sistemul. Pretul va varia in functie de suprafata incalzita si cat de des o degivrezi, fapt care depinde la randul sau de conditiile meteorologice din fiecare sezon rece.

Un sistem de degivrare instalat corect nu va necesita cheltuieli suplimentare pentru reparatii sau mentenanta. Totusi, daca instalarea nu a fost bine realizata si sistemul nu mai functioneaza corespunzator, va trebui sa investesti si in verificari si reparatii care pot costa sute de euro. Mai mult de atat, va trebui indepartata portiunea de alee sub care sistemul a fost instalat pentru a face reparatia, ceea ce inseamna deranj si costuri aditionale.

Una peste alta, un sistem automat de degivrare a aleilor prezinta mult mai multe avantaje decat dezavantaje. Acesta este o investitie excelenta pe termen lung si un motiv in minus pentru care sa iti displaca venirea sezonului rece.

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.