Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

Ce verificări poți face pentru a nu avea probleme cu încălzirea în pardoseală

Sistemul de încălzire prin pardoseală este un element esențial pentru confortul tău.

Pentru a-l menține în condiții optime, e nevoie să realizezi niște lucrări de întreținere și verificare în mod regulat. Indiferent că sistemul tău funcționează cu energie electrică sau apă, lucrările de mentenanță sunt importante. Află în continuare când și cum le poți realiza.

Cât de des trebuie făcute verificări la sistemul de încălzire prin pardoseală?

La încălzirea prin pardoseală, datorită numărului relativ limitat de elemente și a felului în care funcționează sistemul, verificările nu trebuie realizate foarte des. Totuși, pentru a te asigura că nu riști ca sistemul să îți facă probleme când ți-e lumea mai dragă, ar fi bine să faci verificări o dată pe an.

Care sunt elementele sistemului de încălzire care trebuie verificate?

Încălzirea prin pardoseală se bazează pe anumite componente pe care le poți întâlni și la alte sisteme de încălzire precum pompe, termostat, vâlve, boiler. Prin urmare, dacă te pricepi la aceste componente, le poți verifica înainte de începutul sezonului rece pentru a te asigura că sunt în stare perfectă de funcționare.

Câteva dintre elementele pe care ar trebui să le verifici la sistemul de încălzire prin pardoseală sunt:

Presiunea sistemului

Dacă presiunea nu se află în cotele normale, adică în jurul valorii de 1 – 2 bari, sistemul nu va funcționa optim și nu te vei putea bucura de o încălzire uniformă. Temperatura din sistemul de încălzire trebuie să fie una relativ constantă.

Termostatul

Acest aparat mic și intuitiv îți poate da uneori bătăi de cap, mai ales dacă și alte persoane au umblat la el. Verifică dacă termostatul funcționează bine readucându-l la setările inițiale. Pentru informații suplimentare despre resetarea și funcționarea acestuia, poți verifica manualul de instrucțiuni primit la achiziționare. Dacă folosești un termostat încălzire pardoseală alimentat cu baterii, nu uita să verifici și dacă bateriile termostatului sunt bune sau trebuie înlocuite.

Cablurile

Încălzirea prin pardoseală presupune și anumite aspecte specifice pe care nu le regăsești la alte tipuri de încălzire tradiționale.

În cazul încălzirii electrice prin pardoseală, nu ai de-a face cu apa care circulă prin țevi, ci cu un sistem electric de cabluri introduse sub pardoseală. Încălzirea va fi afectată dacă aceste cabluri încălzire pardoseală se defectează.

De asemenea, în cazul în care ai probleme cu aportul de căldură primit, în ciuda faptului că termostatul pare să funcționeze bine, e indicat să chemi un electrician pentru a face verificările de rigoare.

Cine ar trebui să verifice sistemul de încălzire prin pardoseală?

Când vine vorba de verificări, poți apela la compania sau persoana care a instalat sistemul, iar operațiunile ce trebuie efectuate sunt:

  • Verificarea continuității cablurilor încălzitoare – fapt ce atestă buna funcționare a acestora;
  • Verificarea termostatelor și a senzorilor;
  • Verificarea legăturilor electrice din dozele de legătură;
  • Verificarea siguranțelor și a contactorilor din tabloul electric de unde se alimentează sistemul de încălzire.

Totodată, e bine să verifici dacă sistemul tău de încălzire este încă în garanție. În cazul în care ai nevoie de reparații, acestea ar putea fi acoperite de furnizorul de la care ai achiziționat sistemul.

Acestea sunt câteva dintre verificările principale pe care le poți realiza în cazul în care vrei să te asiguri că încălzirea prin pardoseală va funcționa corect sau în cazul în care întâmpini anumite probleme.

Pentru mai multe informații despre cum funcționează și se întreține acest sistem de încălzire, rămâi în continuare conectat la blogul nostru!

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.