Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

Ce sa faci si ce sa nu faci atunci cand alegi incalzirea prin pardoseala

Despre incalzirea in pardoseala am discutat de multe ori pana acum, oferindu-ti sfaturi despre cum sa alegi un astfel de sistem si cum sa te bucuri de avantajele lui la maximum de potential.

Astazi insa ne vom concentra pe o lista de lucruri care trebuie facute atunci cand initiezi proiectul de instalare al incalzirii prin pardoseala, precum si o lista de lucruri pe care trebuie sa le eviti neaparat pentru a evita orice neplacere.

Lucruri pe care TREBUIE sa le faci

Hai sa vedem impreuna cele mai importante aspecte de care sa tii cont atunci cand alegi incalzirea prin pardoseala:

  • Alege un furnizor cu buna reputatie, care sa iti ofere o garantie mare la sistemele de incalzire prin pardoseala, consultanta profesionista si servicii pentru clienti (inclusiv mentenanta) de cea mai buna calitate.
  • Verifica nivelul de compatibilitate dintre pardoseala pe care o doresti si sistemul de incalzire care sa i se potriveasca. Furnizorul tau iti va oferi toate detaliile necesare, dar retine ca parchetul laminat si cel stratificat, ceramica, gresia, si chiar mocheta sunt suprafete potrivite pentru incalzirea prin pardoseala, atata timp cat dimensionezi corect intregul sistem.
  • Asigura-te ca montajul sistemului de incalzire prin pardoseala este corect de la inceput pana la sfarsit pentru a evita orice fel de neplaceri de-a lungul anilor. Daca nu stii nimic despre incalzirea prin pardoseala si modul in care ea trebuie instalata, consulta ghidurile noastre!
  • Indiferent cat de greu sau de usor pare, instalarea incalzirii prin pardoseala cu cabluri electrice necesita expertiza unui electrician profesionist, la fel cum un instalator profesionist ar trebui sa faca parte din echipa care monteaza incalzire prin pardoseala pe baza de apa.
  • Asigura-te ca detii controlul absolut asupra sistemului in functie de nevoile tale si de stilul tau de viata. Citeste, invata si ia decizii in cunostinta de cauza in legatura cu termostatele inteligente sau alte accesorii ale sistemului care iti pot face viata usoara, frumoasa si deloc costisitoare.

Asa cum vezi, nu trebuie sa iti faci griji legate de partea electrica atunci cand vine vorba despre incalzirea prin pardoseala. Sistemele noi sunt cat se poate de sigure. In plus, daca apare o eroare, exista aparate speciale cu care expertii pot identifica exact locul si tipul problemei, ca reparatiile sa devina facile.

Lucruri pe care NU TREBUIE sa le faci

Ei bine, hai sa vedem acum impreuna cateva lucruri pe care trebuie sa le eviti constient si voluntar pentru a te bucura de un sistem de incalzire prin pardoseala asa cum iti doresti:

  • Nu face rabat de la calitate. Retine ca un sistem de incalzire prin pardoseala ar trebui sa dureze zeci de ani, daca nu chiar o viata intreaga, asa ca nu te uita la pret sau la oferte care suna prea bine sa fie si adevarate. Asigura-te ca achizitionezi cele mai bune materiale si cei mai competenti experti de pe piata.
  • Nu instala incalzirea prin pardoseala de unul singur. Chiar daca te pricepi foarte bine, cere totusi sfatul furnizorului pe care l-ai ales, pentru ca incalzirea prin pardoseala trebuie sa iti faca viata usoara ani de-a randul si orice eroare poate duce la probleme ale sistemului sau disconfort pentru tine si familia ta. Solicita asistenta chiar daca decizi ca poti sa instalezi sistemul si singur si ia in considerare absolut toate sfaturile pe care ti le ofera furnizorul.
  • Nu ghici si nu estima grosier costurile de instalare ale sistemului, la fel cum nu merge pe ghicit nici cand calculezi economiile pe care ti le va face incalzirea prin pardoseala. Discuta aceste aspecte cu furnizorul tau caci calculele pot fi mai usor facute odata ce se stabilesc parametrii si dimensiunile proiectului.
  • Nu incalca restrictiile de temperatura impuse de dimensiunea sistemului si de tipul de pardoseala pe care il ai. Unele termostate pun limitari in temperatura distribuita de sistem. Ai grija sa nu depasesti aceste praguri si sa discuti cu furnizorul tau sau echipa tehnica despre orice schimbari vrei sa faci in functionarea sistemului.

Acestea au fost cateva dintre lucrurile pe care trebuie si respectiv nu trebuie sa le faci atunci cand alegi, instalezi si folosesti incalzirea prin pardoseala. Ne mai poti spune tu si altele? Te-ai lovit de anumite situatii specifice pe care ai vrea sa le impartasesti cu noi?

Articole si noutati

M
E
S
A
J
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.