Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

Cat de sigura este incalzirea prin pardoseala?

Desi incalzirea in pardoseala are o vechime considerabila – in jur de 60 de ani – multi inca au indoieli in ceea ce priveste siguranta ei. Sistemele de incalzire prin pardoseala devin din ce in ce mai populare la noi in tara si putini isi fac probleme in legatura cu ele. Totusi, astazi vom discuta si vom explica unele mituri legate de incalzirea prin pardoseala, ca oricine doreste sa instaleze un astfel de sistem in casa sa poata lua o decizie informata.

Sunt cablurile electrice de sub podea periculoase?

Sigur ca ideea de a merge pe o podea sub care se afla cabluri electrice ne poate pune pe unii dintre noi pe ganduri, dar cablurile sunt perfect sigure.

  • Sistemele moderne de incalzire prin pardoseala au incorporate elemente de siguranta care nu lasa loc de erori in ceea ce priveste electricitatea; cablurile electrice incalzitoare au invelis exterior din PVC sau fluoropolimeri, ceea ce inseamna ca nu ai motive sa te ingrijorezi in legatura cu scurt-circuitele sau socurile electrice. Mai mult, protectia din PVC asigura si siguranta cablurilor in timpul montajului.
  • Daca temperatura la care se incalzesc cablurile iti provoaca neliniste, trebuie sa stii ca exista senzori montati in sapa care limiteaza nivelul de temperatura din pardoseala, asa ca nu ai de ce sa iti faci griji.
  • Chiar daca exista probleme electrice in sistemul electric general, cablurile sunt prevazute cu o siguranta proprie, care inchide complet sistemul de incalzire prin pardoseala pana cand se remediaza problema.

Asa cum vezi, nu trebuie sa iti faci griji legate de partea electrica atunci cand vine vorba despre incalzirea prin pardoseala. Sistemele noi sunt cat se poate de sigure. In plus, daca apare o eroare, exista aparate speciale cu care expertii pot identifica exact locul si tipul problemei, ca reparatiile sa devina facile.

Cum pot functiona impreuna apa si electricitatea?

Apa si electricitatea nu sunt cele mai bune partenere, desi in ceea ce priveste incalzirea prin pardoseala par a functiona foarte bine impreuna. Sigur ca nimeni nu doreste in mod intentionat sa inunde o baie sau o bucatarie incalzita prin pardoseala. In general, camerele umede in mod natural (baie, bucatarie, dusurile deschise, saunele, spa-urile, etc.) se pot bucura de incalzire prin pardoseala fara ca aceasta sa puna in pericol utilizatorii.

Atunci cand decizi sa iti instalezi un sistem de incalzire prin podea intr-o camera umeda, discuta cu specialistii implicati in proiect despre masurile de siguranta aplicate in acest context. Vei afla ca nu ai nimic de care sa iti faci griji.

Incalzirea prin pardoseala pune probleme de sanatate?

Am mai abordat acest subiect si in alte randuri, punand accent pe cercetarile din domeniu. Incalzirea prin pardoseala este, in fapt, mult mai sigura pentru sanatatea noastra decat metodele traditionale de incalzire. Hai sa reluam cateva dintre avantajele principale pe care le are incalzirea prin pardoseala asupra starii noastre de sanatate:

  • Reduce cantitatea de praf din locuinta distribuind caldura in mod uniform fara sa miste sau sa circule praful;
  • Reduce si previne aparitia mucegaiului;
  • Este recomandata pentru cei care sufera de astm sau alte probleme respiratorii;
  • Nu afecteaza sub nici o forma persoanele care sufera de afectiuni venoase, deoarece caldura emanata nu este atat de puternica incat sa creeze probleme;
  • Este sigura pentru copii si animale de casa.

Asa cum vezi, incalzirea prin pardoseala nu pune probleme de siguranta. Mai mult, avand in vedere durata de viata si garantia foarte extinsa a acestor sisteme, poti sa fii sigur ca nu vei avea parte de surprize neplacute.

Mai mult, echipamentele moderne de detectie ale erorilor electrice de-a lungul circuitului, termostatele smart, sigurantele si sistemele incorporate fac incalzirea prin pardoseala unul dintre cele mai sigure, confortabile si eficiente sisteme de incalzire contemporane.

Articole si noutati

M
E
S
A
J
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.