Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

Ar trebui sa iti lasi sistemul de incalzire prin pardoseala pornit toata ziua?

Daca ti-ai instalat deja un sistem de incalzire in pardoseala si ai inceput sa observi avantajele (independenta de regiile de stat, caldura placuta in casa pe tot parcursul sezonului rece, facturi mai mici, o stare de sanatate mai buna, etc.), probabil ca te gandesti sa faci si cateva experimente.

Prima intrebare care le vine in minte de obicei proprietarilor de sisteme de incalzire prin pardoseala este daca ar trebui sau nu sa lase sistemul sa functioneze toata ziua.

Desigur, ideea de a avea o casa calda si o atmosfera primitoare indiferent de momentul zilei este foarte atractiva. Problema pe care vom incerca sa o rezolvam astazi se refera insa la eficienta si la costuri.

Hai sa vedem astazi cum putem sa exploatam incalzirea prin pardoseala la maximul ei de eficienta.

In miezul iernii…

Atunci cand temperaturile de afara scad suficient de mult incat sa ne punem problema incalzirii permanente ale casei, raspunsul la intrebarea de mai sus este, cu siguranta, DA. Putem lasa incalzirea prin pardoseala pornita toata ziua, mai ales pentru ca daca este extrem de frig, sistemului ii poate lua si 2-3 ore pana sa atinga temperatura pe care ai setat-o ca fiind optima pentru tine si familia ta.

Intervalul de timp necesar pentru ca sistemul sa atinga temperatura dorita de tine tine mai putin (sau deloc) de instalatia in sine, cat de materialele care acopera podeaua casei tale si de alte aspecte de acest tip.

  • Exista un amendament insa in acest punct: NU lasa niciodata instalatia pornita toata ziua la temperatura pe care ti-o doresti ci la una mai mica. Atunci cand nu este nimeni acasa, nu opri incalzirea prin pardoseala, dar regleaza temperatura in jos. Atunci cand vei ajunge acasa, temperatura va fi placuta, iar sistemului ii va lua mult mai putin timp sa incalzeasca la nivelul pe care ti-l doresti.

Cateva idei despre cum sa profiti la maximum de incalzirea prin pardoseala

  1. Utilizeaza corect termostatele inteligente
    O alternativa la a lasa incalzirea prin pardoseala pornita toata ziua este utilizarea de la distanta a termostatului care insoteste instalatia.Termostatele inteligente aferente incalzirii prin pardoseala pot regla temperatura individual in fiecare camera. Astfel, poti seta la minimum incalzirea intr-o camera pe care o utilizezi putin spre deloc atunci cand ajungi acasa si poti regla o temperatura medie (dar niciodata maxima, asa cum am spus mai sus) in camera in care iti petreci cel mai mult timp.
  2. Programeaza de la distanta
    Daca detii termostate inteligente cu aplicatii proprii, atunci probabil stii deja ca poti porni incalzirea prin pardoseala inainte sa ajungi efectiv acasa – cu cateva ore poate si la temperatura potrivita, care sa transforme atmosfera din casa dintr-una rece intr-una confortabila si primitoare.
  3. Nu trece cu vederea izolatiile
    Asa cum am mai mentionat, eficienta unui sistem de incalzire prin pardoseala depinde si de tipul de pardoseala pe care l-ai montat, de izolatia podelei, de prezenta/absenta covoarelor, etc.Cu toate acestea, si mai important, un sistem de incalzire prin pardoseala devine cost-eficient atunci cand in casa nu exista pierderi de caldura. Daca la apartamente mai putin se pun astfel de probleme, la case ar trebui sa avem grija sa izolam complet si corect acoperisul / tavanele, pentru ca aerul cald se ridica si se poate pierde in cazul unei izolatii slabe ale acoperisului.

Daca aveti deja un sistem de incalzire prin pardoseala, spuneti-ne, voi o lasati pornita tot timpul zilei? Folositi termostatele inteligente?

Articole si noutati

M
E
S
A
J
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.