Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

4 mituri despre incalzirea prin pardoseala

Incalzirea prin pardoseala este un sistem eficient atat din punct de vedere termic, cat si energetic. Capabila sa iti economiseasca cu aproximativ 35% mai multa energie si bani decat un sistem de incalzire traditional, incalzirea prin pardoseala este o solutie foarte populara atat la casa cat si la bloc.

Exista, desigur, inca multe mituri privind acest tip de incalzire, asa ca astazi am decis sa demontam patru dintre ele.

Incalzirea prin pardoseala se preteaza numai in zonele friguroase

Clima tarii noastre nu este chiar cea mai blanda, indiferent daca locuiesti intr-o zona de munte sau pe litoral. Avantajul incalzirii prin pardoseala este ca te poti bucura de o caldura placuta de la picioare in sus indiferent de zona in care locuiesti si indiferent de anotimp.

Podelele caselor noastre sunt destul de reci chiar si vara. Reglata pe o temperatura moderata, incalzirea prin pardoseala poate regla diferentele de temperatura din orice sezon si din orice arie geografica, oferindu-ti un confort sporit care nu poate fi replicat de incalzirea traditionala cu calorifere.

Incalzirea prin pardoseala este folosita numai in bai si bucatarii

Acest mit este probabil sustinut de faptul ca unele dintre cele mai eficiente suprafete care functioneaza excelent cu incalzire prin pardoseala sunt, intr-adevar, placile ceramice din bai si bucatarii. Dar in acea dimineata de iarna in care ai pasit pe parchetul din dormitor si ai fost invaluit de o caldura placuta – acea dimineata te va convinge ca incalzirea prin pardoseala functioneaza optim si cu alte tipuri de podea – parchet stratificat sau parchet laminat. In plus, este mai ieftin sa iti montezi un sistem de incalzire prin pardoseala in toata casa deodata decat pe o suprafata limitata din baie sau bucatarie.

Incalzirea prin pardoseala este greu de controlat

Nimic mai gresit! Sistemele moderne de incalzire prin pardoseala se monteaza cu senzori, termostate si alte accesorii care fac controlul sistemului usor si intuitiv. Un sistem competent iti va permite sa controlezi temperatura in toata casa sau in fiecare camera in parte. Putem controla temperatura de la distanta, chiar de la telefonul mobil, cu ajutorul unor termostate inteligente ce se conecteaza la internet.

Un astfel de sistem profesionist iti permite de asemenea si sa reglezi durata de functionare, energia consumata si altele. Utilizarea corecta a termostatului si a senzorilor iti vor permite reglaje fine ale temperaturii si duratei de functionare, permitandu-ti astfel sa economisesti energie si bani.

Incalzirea prin pardoseala se strica si duce la lucrari de reparatii majore

Una dintre temerile oamenilor interesati de incalzirea prin pardoseala este durata ei de viata si termenul ei de garantie. Ce ne facem daca se strica sistemul? Spargem gresia si punem alta in loc? Ridicam toate placile parchetului si o luam de la capat cu renovarile? Suferim de frig?

Toate aceste probleme se rezolva cu cateva cuvinte magice: 20 de ani garantie. Sistemele de incalzire prin pardoseala au o durata de viata de cateva decenii, fiind fiabile si extrem de rezistente. Un astfel de sistem profesionist, montat de o echipa de experti poate dura zeci de ani, mai mult decat rezista caloriferele sau instalatiile sanitare ale blocului.

Tu te-ai confruntat cu vreunul dintre aceste mituri privind incalzirea prin pardoseala? Ce alte mituri mai cunosti si cu ce adevaruri le combati?

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.