Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

Incalzirea in pardoseala in fermele de prepelite

Fermele de prepelite sunt unele din cele mai productive si profitabile afaceri pentru intreprinzatorii din zootehnie care cauta cea mai buna ratie intre investitie si profit. Prepelitele se reproduc mai repede, fac oua mai multe, mananca mai putin si au nevoie de mai putin spatiu decat puii, fiind totodata unele dintre cele mai folositoare pasari domesticite din lume.

Iata cum incalzirea in pardoseala poate prii unei ferme de prepelite.

Caldura cuibului

Cel mai important lucru pentru o ferma de prepelite aflata la inceput este asigurarea posibilitatii acestor pasari de a se reproduce. Cu cat numarul lor este mai spornic, cu atat creste si numarul de oua depuse si de pene colectabile. Prepelita domestica si-a pierdut insa instinctul de closca, astfel incat ouale vor trebui clocite fie de o gaina, fie prin intermediul unui incubator. Insa dificultatea reala intervine dupa eclozare – o perioada foarte vulnerabila in viata puilor, care au nevoie de o temperatura incanjuratoare controlata cu foarte mare atentie.

In general, fermele apeleaza la lampi termice asezate deasupra puilor, insa acest sistem poate avea o multime de dezavantaje:

  • Lampile termice sunt mult mai ineficiente decat incalzirea electrica in pardoseala, pentru ca actioneaza concentrat intr-o anumita zona, cu mari pierderi termice (in fond, aerul cald urca, deci mare parte din caldura se va pierde in sus); in acelasi timp, incalzirea electrica in pardoseala acopera toata zona in care sunt tinuti puii de prepelita, cu un consum mai mic si cu o eficienta mai mare.
  • Puii se pot accidenta foarte grav in cazul montarii necorespunzatoare a lampilor termice – acestea au nevoie de o plasa de sarma de protectie, altminteri puii vor sari spre ele si se vor arde. Incalzirea electrica in pardoseala ofera siguranta deplina.

Aclimatizare

Dupa eclozare, puii intra aproape imediat intr-o etapa de aclimatizare la temperatura mediului ambient, care trebuie controlata in pasi, scazand temperatura din cresa cu cate 3-5 grade Celsius pe zi, timp de aproximativ 2 saptamani. Incalzirea electrica in pardoseala, datorita termostatului sensibil si a eficientei, poate asigura aceasta aclimatizare deosebit de importanta cu maximum de precizie si minimum de costuri. Astfel puii de prepelita se vor dezvolta mai repede in conditiile cele mai bune.

Aplicatii variate

Incalzirea electrica in pardoseala poate asigura aceste beneficii formidabile nu doar in cazul fermelor de prepelite. Evident, aceleasi conditii se aplica si fermelor avicole in general, dar si in zootehnie in sens mai larg – porcii, cornutele mici, pana si vitele au nevoie de asigurarea acelorasi conditii controlate pentru a fi sanatoase si fericite.

Daca sunteti intreprinzatori in domeniul zootehnic, ne puteti contacta pe website-ul nostru, pentru consultanta gratuita in ceea ce priveste instalarea incalzirii electrice in pardoseala. In fond, pe langa beneficiile de care se pot bucura pe considerente economice, consumatorii se vor bucura de produse de calitate superioara.

Articole si noutati

M
E
S
A
J
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.