Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

Avantajele incalzirii electrice pentru sere

Incalzirea electrica prin pardoseala are nenumarate aplicatii rezidentiale si comerciale, asa cum am vazut de-a lungul timpului. Dincolo insa de montarea acestor sisteme in casele noastre sau in cladirile de birouri, acest tip de incalzire dovedeste a avea o serie de avantaje extrem de atractive pentru cei care construiesc sau modernizeaza sere.

Hai sa vedem astazi impreuna ce beneficii aduc sistemele de incalzire radianta pentru sere, mai ales in zonele cu clima rece sau temperata!

Control strict al temperaturii

Pentru ca serele sa produca mai multe recolte pe parcursul anului, procesul de vegetatie trebuie sa inceapa mai devreme. In consecinta, solul are nevoie de incalzire inca din perioada de primavara timpurie.

In aceste conditii, alegerea unui sistem de incalzire electrica pe baza de cabluri incalzitoare si termostate reprezinta solutia ideala ca solul serelor sa fie incalzit uniform, cu un control strict al temperaturii si un consum de energie minim. Chiar daca te ocupi de o sera la nivel de hobby sau la nivel profesionist, probabil stii deja ca temperatura optima din sol depinde foarte mult de tipul plantelor cultivate si de stadiul de crestere al acestora.

Din acest motiv, sistemele de incalzire si termostatele smart sunt ideale pentru a realiza cele mai fine reglaje ale temperaturii. In plus, poti folosi aceste sisteme nu numai pentru sere, dar si pentru solarii sau razoare, avantajele controlului temperaturii fiind extrem de mari in obtinerea unor recolte bogate.

Distributie uniforma a caldurii

Deseori mentionat ca beneficiu pentru cei care isi instaleaza un astfel de sistem acasa, distributia uniforma a caldurii este esentiala pentru succesul unei sere. Distributia uniforma elimina problema acumularii de aer rece in anumite zone ale serei. Aceasta inseamna ca nivelul radacinilor plantelor va beneficia de mai multa caldura in mod constant, ceea ce va ajuta culturile sa fie mai bogate si sa dea o recolta mult imbunatatita. In plus, bucurandu-se de caldura uniforma si constanta, plantele vor supravietui mai mult pe parcursul anului.

Productie prelungita

Asa cum spuneam mai sus, in momentul in care ai posibilitatea de a incepe recoltele timpuriu si a mentine plantele sanatoase si roditoare pe tot parcursul anului, randamentul serei creste. Pentru cultivatori, acest lucru inseamna recolte de produse proaspete si in afara sezonului, noi clienti, oportunitatea de a patrunde pe noi piete de desfacere si castiguri semnificative. Pentru cei care proiecteaza o sera pentru consum propriu, controlul strict al temperaturii si distributia uniforma a caldurii inseamna acces la legume si fructe sanatoase indiferent de anotimp.

Cultivarea plantelor tropicale

O consecinta logica a celor mentionate mai sus este faptul ca poti cultiva si plante tropicale fie ca hobby fie pentru a-ti dezvolta afacerea. Sistemele de incalzire faciliteaza cultura plantelor tropicale care au nevoie de mai multa caldura decat cele obisnuite.

Usor de instalat si folosit, versatile si economice pe termen mediu si lung, sistemele de incalzire electrica pentru sere devin din ce in ce mai populare, avantajele lor fiind greu de neglijat.

Articole si noutati

M
E
S
A
J
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.