Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

Cum sa reduci pierderile de caldura din casa ta

Izolarea locuintei

O locuinta neizolata corespunzator duce la pierderi de caldura semnificative care, la randul lor, determina un consum mare de energie si, in consecinta, facturi mult mai mari. De aceea, izolatia este esentiala in reducerea pierderilor de caldura.

  • In cazul in care nu aveti deja, instalarea ferestrelor cu geam termopan este una dintre cele mai la indemana solutii; costurile de incalzire ale locuintei pot scadea si cu 20%-30% daca aveti geamuri termopan corespunzatoare;
  • Termoizolarea peretilor atat pe exterior (in masura in care este posibil) cat si pe interior – se recomanda termosisteme pe baza de polistiren;
  • Cei care locuiesc la casa trebuie sa aiba in vedere izolarea acoperisurilor si mansardelor, dar si izolatia podelelor.

Solutii pentru pastrarea caldurii in locuinta

Chiar daca locuim intr-un apartament nou, bine izolat, tot putem inregistra pierderi de caldura care produc disconfort si cresc cheltuielile. Hai sa vedem cateva metode practice pentru a reduce si mai mult pierderile:

  • Montati opritoare de curent la usi si la geamuri; chiar daca nu pare semnificativ, opritoarele din comert pot sa salveze 2-3 grade in casa pe timpul iernii.
  • Montarea de jaluzele sau rulouri pe exteriorul ferestrelor ajuta si ele la mentinerea unei temperaturi optime in locuinta; tineti-le ridicate/deschise pe timpul zilei pentru a lasa caldura soarelui sa patrunda in casa si inchise pe timpul noptii pentru a limita pierderile de caldura spre exterior. Aceste rulouri si jaluzele ajuta si vara la mentinerea unei temperaturi optime in casa.
  • In cazul in care aveti mobila plasata in dreptul caloriferelor (birouri, comode, divane, etc.) mutati-o astfel incat piesele de mobilier sa nu determine circulatia defectuoasa a caldurii.
  • Aerisiti corect casa pe timpul iernii – cate 5 minute de doua ori pe zi – dar apoi mentine o temperatura constanta si confortabila in restul timpului. Nu tineti geamurile deschise in timp ce incalziti, caci astfel aruncati banii pe fereastra la propriu.

Implementarea unor sisteme de incalzire eficiente

In plus fata de reducerea pierderilor de caldura, puteti sa investiti si intr-un sistem de incalzire eficienta. Cu cat aveti mai putine pierderi de caldura, cu atat un sistem de incalzire prin pardoseala va deveni o solutie mai optima pentru intreaga familie si pentru bugetul acesteia.

Incalzirea prin pardoseala ofera o solutie excelenta pentru a asigura un confort sporit pe timpul iernii, cu investitii care se recupereaza intr-un timp scurt, dar cu beneficii majore pe termen lung. Nu uita de termostatele inteligente, care la randul lor contribuie la mentinerea unei temperaturi optime in casa, in functie de nevoi.

Ce alte solutii mai aveti la indemana pentru a reduce pierderile de caldura?

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.