Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

5 avantaje ale parchetului laminat

Parchetul laminat este omniprezent in casele romanilor si pentru cele mai bune motive. O alternativa practica si inteligenta la alte tipuri de pardoseli, parchetul laminat si-a castigat o reputatie de neegalat din punct de vedere al pretului (fiind mult mai convenabil decat parchetul masiv, marmura, ceramica si chiar unele mochete) si al versatilitatii.

Daca planificati un proiect de reamenajare interioara vara aceasta, haideti sa vedem impreuna avantajele parchetului laminat si motivele pentru care ar trebui sa il alegeti pentru incaperile casei!

Versatil ca optiuni si decor

Pentru ca tot vorbeam de versatilitate mai sus, parchetul laminat ofera un infinit de posibilitati de amenajare a unei camere. Este disponibil in orice nuanta si model imaginabil, ofera o mare varietate de nuante, decoruri, finisaje ale suprafetei si forme.

In plus, fiind de mai multe feluri, va permite sa alegeti exact tipul potrivit pentru fiecare camera in parte.

Usor de montat

Noile sisteme click de montare a parchetului laminat au eliminat necesitatea adezivilor sau a cuielor batute in podea. Placile se imbina aproape singure unele in celelalte, oferind un plus de eficienta si confort si din punct de vedere al tipului de material existent sub parchet – sapa, strat de vinil, placaj, beton, etc.

Noile sisteme de montare sunt atat de usoare si intuitive, incat parchetul poate fi montat de o singura persoana fara prea multe batai de cap.

Un excelent conductor de caldura

Un parchet laminat de calitate are excelente proprietati conductoare. Datorita excelentelor sale proprietati de a conduce si distribui eficient caldura este recomandat sa folosesti parchetul laminat atunci cand apelezi la un sistem de incalzire prin pardoseala.

Un parchet laminat de calitate este si un bun izolator fonic, reprezentand totodata si o bariera impotriva bacteriilor daca este tratat in acest sens.

Foarte usor de curatat

Spre deosebire de alte tipuri de pardoseli, parchetul laminat este foarte usor de curatat si suporta destul de bine o cantitate moderata de apa si substante de curatat speciale. Aspiratorul si mopul sunt in general singurele „unelte” de care aveti nevoie pentru a mentine podeaua curata si dezinfectata.

Se recomanda folosirea unor produse speciale de curatare a parchetului laminat, care ii vor reda luciul si vor acoperi si micile zgarieturi accidentale.

Este practic si rezistent

Un parchet conceput pentru a fi montat intr-o sufragerie sau dormitor va fi foarte rezistent la trafic, obiecte grele sau micile accidente casnice. Parchetul laminat este in general rezistent la impact si presiune si nici nu se indoaie sub greutatea unor obiecte de mobilier masive.

Trebuie sa aveti grija insa la cantitatea de apa care poate intra accidental in contact cu parchetul, caci exista riscul ca acesta sa se umfle. In rest, in camerele in care exista mereu activitate, parchetul laminat face fata cu succes ani de zile la trafic si chiar la proiecte mai mari, cum ar fi schimbarea completa a mobilei, reamenajarea camerei sau mutatul.

Parchetul laminat este o solutie foarte buna de a face economie in casa. Suporta foarte bine incalzirea prin pardoseala sau covorasele incalzitoare si dureaza zeci de ani daca il ingrijim corespunzator.

Asa cum spuneam in alte randuri, parchetul laminat reprezinta una dintre pardoselile cele mai potrivite pentru sistemele moderne de incalzire.

Mai mult, finisajele deosebite fac din parchetul laminat o solutie accesibila si moderna de a schimba total aspectul unei incaperi intr-un mod facil si deloc costisitor.

Toate aceste atribute fac parchetul laminat o investitie pe termen lung care se recupereaza in confort si numeroase alte facturi mai mici.

Articole si noutati

M
E
S
A
J
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.