Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

Trucuri pentru amenajarea unei bai mici

Baile mici din apartamentele si casele noastre au nevoie de un tratament mai special atunci cand vine vorba de amenajare sau design, pentru ca ne dorim sa le facem nu numai confortabile si placute estetic, ci si sa para mai mari.

Daca vara aceasta intentionezi sa iti reamenajezi baia si sa ii dai un aer modern, mai spatios decat este in realitate, si sa o transformi intr-un spatiu al confortului, hai sa vedem impreuna cateva trucuri pe care le poti pune in practica!

Alege gresia si faianta potrivite

Atunci cand amenajezi o baie mica, gresia si faianta iti sunt cei mai buni aliati. Iata cateva trucuri de care sa tii cont:

  • Alege aceeasi culoare de gresie si faianta, dar o nuanta mai inchisa de gresie decat de faianta, pentru contrast si senzatia de spatiu mai mare;
  • Alege placi de faianta dreptunghiulare si aplica-le pe pereti pe verticala;
  • Daca preferi culorile tari, combina-le cu placi de gresie/faianta in culori neutre: alb, negru, crem;
  • Zugraveste tavanul in alb pentru senzatia de lumina si spatialitate.

Fii atent la mobilierul de baie

O baie mica are nevoie nu numai de instalatiile sanitare potrivite, ci si de mobilierul adecvat. Mobila masiva de baie sau piese de mobilier in numar mare incarca spatiul si „fura” din lumina si confort. Hai sa vedem cum ai putea sa te bucuri de suficient spatiu de stocare si totusi baia ta mica sa para mai mare:

  • Cel mai des intalnit truc folosit de designerii de interior este alegerea rafturilor sau dulapurilor suspendate, a rafturilor plutitoare si a usilor cu sticla sau oglinda, pentru lumina si senzatia de spatiu marit;
  • Dulapurile de tip soldat – inguste si inalte – sunt solutii de stocare excelente, care nu ocupa mult spatiu si nu produc disconfort;
  • Rafturile de colt – in zona cazii de exemplu si in cabina de dus – sunt solutii clasice de obtinere a unor spatii de depozitare suplimentare;
  • Desi uneori pare ca oglinda de deasupra chiuvetei este suficienta, poti incerca sa amplasezi mai multe oglinzi in baie – cele montate pe usile dulapurilor sunt o idee buna.

Obiectele sanitare au si ele regulile lor

Intr-o baie mica, unele obiecte sanitare – cum ar fi cada de tip jacuzzi la care visam cu totii – nu isi gasesc locul. Cu toate acestea, poti face loc unor accesorii si amenajari care sa iti transforme baia intr-un vis estetic si al confortului:

  • Desi chiuvetele cu picior ocupa de obicei mai putin spatiu, este totusi recomandat sa alegi una cu dulapior, pentru mai mult spatiu de depozitare al obiectelor sanitare si cosmetice;
  • Un vas WC de portelan de dimensiuni medii va ocupa un spatiu rezonabil in baie;

Renunta la niste obiecte

Stim ca ideea de a renunta la niste obiecte din baie – si din casa in general – este greu de pus in practica, dar iata cum ai putea incerca:

  • Renunta la cada si inlocuieste-o cu o cabina de dus; cele cu usi glisante sunt practice si nu ocupa mult spatiu;
  • Renunta la calorifere si opteaza pentru incalzirea prin pardoseala; putini isi dau seama cat spatiu si cat confort castiga numai prin eliminarea banalului calorifer din baie; mai mult, vei putea incalzi baia cand si cum doresti, intr-un mod economic si confortabil, fara sa mai depinzi de autoritati.
  • Elimina barele de suport pentru prosoape, care te pot stingheri, cu carlige aplicate pe perete pentru a sustine prosoapele, halatele de baie, etc.
  • Daca ai solutii de iluminat masive pe peretii baii, incearca sa le inlocuiesti cu lampi cu LED incastrate in tavan, pentru un decor modern si minimalist, si sa folosesti spatiile de pe perete cat mai creativ cu putinta.

Gandeste baia intr-un ansamblu tematic

Indiferent ce piese alegi pentru a-ti reamenaja baia, gandeste lucrurile intr-o tema sau motiv. Un decor minimalist va cere obiecte si piese de mici dimensiuni, in linii si unghiuri cat mai drepte si materiale cat mai „curate” si mai luminoase, cum ar fi sticla si cromul.

Un decor rustic merita luat in considerare, caci iti da posibilitatea de a amplasa rafturi de lemn si solutii de stocare pe pereti pe baza de cosuri impletite.

Un decor modern, contemporan, trebuie sa se bazeze pe echilibrul dintre elemente simple, foarte functionale, si elemente cu scop decorativ bine alese.

In final, speram ca ideile si trucurile noastre iti vor fi de folos in amenajarea unei bai mici si in transformarea ei intr-un adevarat mic colt de paradis.

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.