Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

Este incalzirea prin pardoseala prietenoasa cu mediul?

Cei care folosesc deja incalzire in pardoseala au luat in calcul toate beneficiile acestui sistem si se bucura in prezent de ele din plin.

Cei care inca nu au luat o astfel de decizie se intreaba daca totusi incalzirea prin pardoseala ne ajuta cu adevarat sa economisim energie si daca un astfel de sistem reprezinta intr-adevar o abordare prietenoasa a problemelor de mediu, din moment ce numeroase aplicatii ale incalzirii prin pardoseala utilzeaza energie electrica.

Astazi am decis sa discutam despre modul in care incalzirea prin pardoseala este sau nu prietenoasa cu mediul.

Incalzirea prin pardoseala economiseste energie

Dincolo de eficienta ei intrinseca, incalzirea prin pardoseala iti va economisi si mai multa energie daca o montezi intr-o locuinta eficienta energetic si care este bine izolata. Avand in vedere versatilitatea si flexibilitatea pe care ti-o ofera incalzirea prin pardoseala, vei consuma exact cantitatea de energie pe care ti-o doresti, atunci cand doresti. Senzorii si termostatele te ajuta mult in acest sens. Daca folosesti si o podea conductoare de caldura, vei face si mai multa economie.

La o functionare normala medie, incalzirea prin pardoseala economisteste in jur de 5% energie. Sistemul poate economisi pana la 40% energie daca il conectezi la o sursa de energie alternativa, cum ar fi panourile solare pentru cei care locuiesc la casa.

Toate tipurile de incalzire prin pardoseala pot functiona cu surse alternative de energie

Indiferent daca alegi incalzire prin pardoseala care sa functioneze cu apa sau cu electricitate, ambele tipuri se pot adapta la sursele alternative de energie. Panourile fotovoltaice, turbinele de vant, sau pompele de caldura subterane se preteaza excelent pentru astfel de sisteme de incalzire.

Desigur, nu prea putem sa folosim astfel de sisteme in apartamente, dar pentru case si constructii de mari dimensiuni (hoteluri, statiuni de vacanta, aplicatii industriale etc.) ele pot fi solutii excelente de control al consumului de energie, de economisire a banilor, si de protejare a mediului.

Locuintele cu incalzire prin pardoseala au aer mai curat

Daca vrei ca locuinta ta sa fie mai prietenoasa cu tine si cu mediul, atunci incalzirea prin pardoseala te va ajuta mult in acest sens. Sistemul incalzeste aerul dar nu ajuta la circulatia prafului, a microorganismelor, si a umezelii in casa, asa cum o fac radiatoarele clasice. Cine nu isi doreste un aer mai curat si mai sanatos in casa, lipsit de riscul umezelii, care duce la formarea mucegaiului?

Din acest motiv, incalzirea prin pardoseala li se recomanda persoanelor care sufera de astm, alergii, sau au o sensibilitate respiratorie. In plus, se recomanda pentru camerele copiilor, pentru ca acestia sa nu dezvolte diverse probleme de sanatate.

Concluzie

Gradul de „prietenie” pe care il arata incalzirea prin pardoseala fata de mediul tau ambiant si de mediul inconjurator depinde si de cat de bine ai casa izolata, ce tip de sursa de energie folosesti, ce tip de podea radianta folosesti, cat de bine utilizezi termostatele smart si tot asa.

Cu toate acestea, daca ai luat toate masurile pentru a consuma cat mai putina energie si pentru a plati cat mai putin, atunci incalzirea prin pardoseala este una dintre cele mai la indemana solutii pe care le ai pentru a incepe un proiect de „locuinta verde”.

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.