Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

6 idei cu care iti poti imbunatati baia

Trebuie sa recunoastem, baia este prima camera pe care o vizitam dimineata si singura din tot apartamentul care ar trebui sa ne ofere maximum-ul de confort, relaxare si intimitate. Cu toate acestea, baile sunt destul de neglijate fata de restul camerelor dintr-un apartament de exemplu, pentru ca sunt reduse ca spatiu si nu prezinta oportunitati extraordinare de a fi imbunatatite, renovate sau amenajate. La prima vedere, tot ce ai de facut este sa alegi o gresie si o faianta care iti plac, obiecte sanitare de calitate si… cam atat. Cu toate acestea, baile, chiar si cele mai mici, pot fi imbunatatite si amenajate astfel incat tu sa te simti binerasfatat si foarte confortabil, chiar daca iti petreci in baie o ora – doua adunate in intreaga zi. Hai sa vedem 6 idei de remodelare a baii care iti vor aduce un plus de confort si aspect estetic.

Adu mai multa lumina in baie

Baile de apartament sunt de cele mai multe ori lipsite de un geam, iar cele care au, abia daca beneficiaza de lumina naturala. Daca stai la casa, lucrurile devin mai simple, pentru ca oricand iti poti adauga o fereastra noua sau un luminator, dar in apartament acest lucru este imposibil de realizat. Nu dispera totusi, caci baia ta poate fi luminata in tonuri calde, naturale si benefice daca adaugi cateva lampi in plus si daca montezi o oglinda suplimentara (pe langa cea de deasupra chiuvetei), astfel incat lumina sa radieze uniform si sa dea senzatia de spatiu. Lumina insasi poate deveni un obiect de decor pentru o baie mica.

Fa baia sa devina calda si primitoare

Stii senzatia aceea insuportabila de a simti sub talpile goale gresia rece sau uda? Ei bine, scapa de un disconfort suplimentar prin montarea unui sistem de incalzire prin pardoseala in baie, sau prin utilizara unor covorase incalzitoare. Avantajele incalzirii prin pardoseala sunt multiple: podeaua nu va fi rece niciodata, baia in sine va deveni un spatiu placut si relaxant, iar caloriferele care iti ocupa un spatiu inutil in baie vor disparea, lasand loc imaginatiei tale de a „umple” peretii ramasi liberi cu solutii ingenioase de stocare si depozitare. Covorasele incalzitoare iti vor oferi cele mai placute senzatii pe parcursul folosirii baii, unde mai pui ca si arata foarte frumos, devenind elemente decorative de sine statatoare.

Investeste in tehnologii moderne

Infrastructura bailor de apartament, in cazul in care cladirea nu este noua, este una din cele mai mari probleme cu care se confrunta oricine locuieste la bloc. Un proiect de reamenajare a baii ar trebui sa inceapa in primul rand cu schimbarea tevilor, montarea de instalatii moderne, rezistente, inlocuirea a tot ceea ce este vechi si disfunctional. Cu toate acestea, poti face un pas in plus, orientandu-te spre tehnologii de tip eco, menite sa reduca consumul de apa si de energie. Exista bazine si toalete speciale care isi vor face simtita eficienta prin factura la intretinere, de exemplu, dar poti gandi „ecologic” si cu privire la alte elemente de amenajare a baii, cum ar fi becurile economice si altele.

Gandeste-te la cada pe termen lung

Baia nu este un spatiu pe care sa il reamenajezi si redecorezi anual. Cele mai multe bai sunt proiectate sa arate si sa functioneze exact la fel si peste 20 de ani. Cada, desi este preferata de majoritatea locuitorilor (fie ca stau la casa sau la bloc), va deveni din ce in ce mai greu de utilizat o data cu inaintarea in varsta. Inalte, alunecoase, inguste, neconfortabile, cazile devin o povara dupa un anumit timp. In strainatate, majoritatea proprietarilor se orienteaza catre eliminarea cazii din baie si construirea unui spatiu de dus, fie cu bancuta, fie cu cabina. Daca ai doua bai, problema este rezolvata, caci baia principala poate avea o cada confortabila, in timp ce cealalta poate avea o cabina de dus moderna. Daca baia este mare, ai putea sa ai ambele solutii in acelasi spatiu. Este un proiect de viitor care trebuie bine gandit inainte.

Da-i baii tale o tema, construieste o atmosfera

Cum ziceam, multe bai arata ca toate celelalte bai din acelasi bloc, perfect functionale, dar lipsite de orice element de estetica. Daca vrei cu adevarat sa te simti bine, confortabil si rasfatat in propria baie, gandeste-o in termeni de design interior si adauga acele elemente care i-ar putea da o tema sau o atmosfera anume. Cu cateva intarsii de lemn bine plasate, un dulapior si niste rafturi suspendate ai putea avea o baie in stil rustic ca in reviste. Un design pe crom si sticla transforma baia intr-un spatiu modern, cosmopolit. O combinatie discreta de rosu si alb, accesorii din bambus, prosoape asortate si obiecte sanitare moderne, minimaliste, ar putea crea iluzia unei bai in stil japonez. Adopta un stil si foloseste acele accesorii si elemente suplimentare usor de gasit in magazinele de bricolaj pentru a crea un anumit decor tematic, o ambianta care sa te invite la liniste interioara si intimitate.

Creeaza spatiu acolo unde nu exista

Este o provocare, dar una care merita efortul. Instalarea sistemului de incalzire prin pardoseala elimina caloriferele si tevile inestetice, largind baia. In afara de aceasta solutie, te mai poti gandi la cateva alternative prin care poti sa faci baia sa para mai putin aglomerata, adaugand sisteme de stocare ingenioase si potrivite stilului ales. Un cos modern de rafie sau o cutie de ratan intr-un colt arata extraordinar in baia ta rustica si poate adaposti fie rufele murdare, fie toate produsele de curatenie si igiena. Rafturi deschise, suspendate, cosuri, etajere pentru colturi, dulapioare confectionate la comanda care se potrivesc fie sub geam, fie deasupra cazii de exemplu, toate reprezinta solutii si oportunitati de a face baia sa arate mai putin aglomerata si mult mai spatioasa.

Tu la ce proiecte de reamenajare a baii te-ai gandit? Ti se pare mai importanta schimbarea / repararea infrastructurii decat adaugarea unor elemente de decor? Ai si alte idei de reamenajare a baii?

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.