Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

Cum sa pastrezi caldura verii si iarna?

In mijlocul verii tot ce ne dorim este sa fugim de temperaturile inalte si sa facem tot posibilul pentru a gasi o oaza de umbra si racoare. Ne instalam aparate de aer conditionat si investim in sisteme de blocare a luminii si a caldurii. Ba, mai mult, ne umplem casele de ventilatoare, gradinile de umbrare si nu mai stim cum sa facem sa nu ne mutam in frigider. Cu toate acestea, iarna este parca cel mai de temut dusman.
Odata ce nostalgia verii trece, ne dam seama ca am fi dorit sa pastram in casa macar o particica din caldurile din urma cu 3 – 4 luni, sa ne mai bucuram de viata mergand in picioarele goale si sa ne simtim liberi si optimisti fara atatea haine pe noi. Chiar se poate pastra caldura verii si iarna ? Chiar o putem conserva in vreun fel ca sa o eliberam, ca prin magie, in zilele in care viscolul si gerul ne dau cosmaruri? Poate ca este posibil… hai sa vedem cum putem face ca iarna sa nu se mai simta atat de diferita de vara…

Izolatia termica a casei

Izolatia termica de exterior si interior, impreuna cu tamplaria PVC cu geam termopan, materialele si mijloacele moderne de izolatie ale acoperisului, toate sunt metode eficiente de a pastra un ambient placut in casa, chiar si cand iarna isi arata coltii. Designerii de interior recomanda inclusiv lambrisarea peretilor pe dinauntru in casele care sunt expuse frigului, pentru ca stratul izolator, precum si lambriul in sine fac ca frigul de afara sa nu mai patrunda asa usor inauntru.

Centralele de apartament

Probabil cea mai buna investitie realizata de cei care locuiesc in orasele ce au infrastructura potrivita pentru consumul de gaze, centrala de apartament a scutit milioane de romani de cheltuieli inutile. Mai mult, permite incalzirea locuintei oricand este necesar, la orice temperatura se doreste. Apa calda in permanenta, confortul conferit de caloriferele mereu calde, diversele optiuni de incalzire cu ajutorul termostatului, acestea sunt numai cateva beneficii ale centralelor.

Incalzirea in pardoseala

Un mijloc de incalzire a locuintei din ce in ce mai solicitat, incalzirea in pardoseala vine cu o oferta mai mult decat tentanta : reglarea temperaturii in functie de necesitati, consumuri si costuri reduse, caldura ambientala sanatoasa si uniforma, mai putin praf, eliminarea caloriferelor si largirea spatiului de locuit.

Degivrarea

Putem pastra caldura verii nu numai in interiorul casei, ci si in exteriorul acesteia. Cu sistemele de degivrare pentru alei, terase, scari, acoperisuri si burlane, casa ta va arata ca si cum ar fi magica: in timp ce in jur este plin de gheata si zapada, tu vei putea circula usor pe jos sau cu masina si te vei putea bucura de suprafete curate, uscate, protejate de efectele negative ale precipitatiilor de iarna.
Caldura verii se poate pastra in casa, sau recrea cu diverse mijloace moderne. Tu te-ai gandit vreodata la ce astfel de solutii poti aplica pentru ca iarna sa nu iti mai dea batai de cap?

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.