Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

5 tipuri de locuinte spectaculos de economice

A face economii intr-un apartament sau intr-o casa pare un lucru greu de realizat. Facturile care se aduna, indiferent de tipul de utilitati la care avem acces, ne fac deseori sa credem ca, indiferent daca stingem toate becurile inainte de a pleca de acasa sau apelam la trucuri inteligente cand folosim masina de spalat, nu vom economisi in adevaratul sens al cuvantului.
Cu toate acestea, exista cateva tipuri de locuinte spectaculos de economice. Cand ne gandim la economii, trebuie sa luam in considerare si timpul, efortul si cheltuielile secundare, derivate din cele principale. Asa ca hai sa vedem astazi cateva locuinte spectaculos de economice din toate punctele de vedere!

Locuinta cu incalzire prin pardoseala

Incalzirea prin pardoseala inlocuieste cu succes sistemul de incalzire clasica. Multi considera ca montarea unui astfel de sistem este costisitor, neluand in calcul faptul ca acesta se amortizeaza in timp. Avantajul economic al incalzirii prin pardoseala este acela ca nu vei mai fi nevoit sa depinzi de confortul (sau disconfortul) termic oferit in mod obisnuit. Incalzirea prin pardoseala functioneaza cu senzori si cu termostate, asa ca tu esti cel care va decide cand vei incepe sa iti incalzesti casa, pentru cat timp si la ce ore ale zilei.

Poti astfel elimina din viata ta facturile mari la intretinere din perioada sezonului rece si nu va trebui sa mai platesti niciun strop de caldura in plus (sau in minus daca suferi de frig chiar si atunci cand ai caldura in calorifere si trebuie sa pui in functie in plus si un radiator electric). In plus, vei economisi cu repararea si intretinerea caloriferelor care, dupa o anumita perioada de timp, incep sa curga sau se infunda.

Locuinta cu sistem de degivrare

Acest tip de sistem se adreseaza in principal celor care locuiesc la casa. Sistemele de degivrare functioneaza si ele cu senzori si termostate, astfel ca vei putea controla depunerile de zapada si gheata din jurul locuintei tale, de pe acoperis sau din jurul burlanelor si scurgerilor. Prima economie pe care ti-o ofera un astfel de sistem este in timp si efort: in loc sa petreci ceasuri intregi deszapezind curtea sau aleea pentru a putea circula sau a-ti scoate masina, vei putea petrece mai mult timp odihnindu-te sau petrecand timp cu cei dragi, caci sistemul de degivrare iti va mentine uscata parcarea si curtea pe tot parcursul iernii.

Un exemplu similar este deszapezirea acoperisului sau a burlanelor, activitati consumatoare de timp si efort care te pot pune in pericol de accidente. Vorbind despre accidente, daca instalezi sisteme de degivrare pe trepte, alei, terase, curte etc vei oferi un plus de siguranta tuturor membrilor familiei, care nu vor mai fi expusi alunecarilor pe gheata sau zapada.

Locuinta cu panouri solare

Desigur, o astfel de locuinta trebuie construita de la zero si prevazuta cu tehnologii din domeniul panourilor solare. Cu toate acestea, cei care utilizeaza energie regenerabila si sunt adeptii abordarii ecologice sunt printre cei mai fericiti atunci cand au de platit facturi.

Energia captata cu ajutorul panourilor solare lumineaza intreaga casa, incalzeste apa si scade semnificativ impactul omului asupra mediului inconjurator. Considerata o etapa superioara in arhitectura moderna, locuinta cu panouri solare incepe sa devina din ce in ce mai populara. In ultima vreme, noi ansambluri rezidentiale din tara construiesc blocuri de locuinte alimentate cu energie alternativa, panouri solare si sisteme energetice eficiente. Poate nu peste mult timp, ceea ce parea a fi apanajul exclusiv al celor ce isi construiesc singuri o casa, poate deveni un bun comun si nepretuit pentru locatarii unor blocuri noi si moderne.

Locuinta cu aparatura electrica economica

Nu degeaba industria de produse electronice si electrocasnice insista sa ne invete despre imprtanta clasei energetice din care fac parte aceste aparate. Dupa cum bine stii, etichetele de pe frigidere, congelatoare, masini de spalat si alte produse electrocasnice ne specifica faptul ca acele produse consuma mai mult sau mai putin.

Ca recomandare generala, alegeti numai produse din clasele A, A+ sau A++. Se poate ca ele sa fie la un pret mai ridicat decat cele din clasele B, C si D, dar daca este vorba despre aparate care functioneaza frecvent, atunci merita. In general se realizeaza economii la factura de electricitate daca va dotati casa cu frigider, mașină de spălat, aer condiționat, televizor, plită electrică șamd din clasele A de economie.

Locuinta cu becuri economice

Becurile economice si cele cu LED sunt de sute de ori mai rezistente in timp decat becurile normale. Cu o medie de viata de 100.000 de ore, becurile economice nu doar consuma mult mai putin, dar nici nu trebuie schimbate odata la cateva luni cand se ard.

Un simplu calcul arata ca un bec economic consuma de cinci ori mai putin decat un bec incandescent – oferind aceeasi luminozitate. In plus, ele sunt mult mai sigure, scazand semnificativ riscul de a produce incendii. De exemplu, daca intr-o casa, in diverse camere ard, cumulat, 8 becuri de 100 W timp de 5 ore pe zi, consumul total anual este de peste 500 de lei. In schimb, daca se inlocuiesc aceste becuri cu unele economice, consumul anual se reduce la putin peste 100 de lei.

Vrei sa economisesti mai multi bani, timp, efort sau toate trei? Invata cum sa iti reduci cheltuielile de energie electrica si incalzire a locuintei si te vei simti mult mai bine!

Articole si noutati

M
E
S
A
J
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.