Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

5 proiecte pentru casa de care sa te ocupi vara asta

Acum ca vara se apropie cu pasi repezi, multi dintre noi incep sa se gandeasca la proiecte de amenajare sau reamenajare a casei in care locuiesc. Ca orice bun gospodar, poti incepe sa evaluezi stricaciunile provocate de iarna care a trecut, dar si sa te concentrezi pe proiecte de viitor ce iti pot asigura un confort mai mare si o mai buna functionalitate. Haide sa vedem impreuna 5 proiecte importante pentru casa ce pot fi implementate fara prea mare efort in vara aceasta!

Racirea / incalzirea eficienta a casei

Daca si anul acesta te gandesti cu groaza la temperaturile fierbinti si zilele nesfarsite de canicula ce vor veni, sau daca ai suferit de frig iarna aceasta si ai decis ca urmatorul sezon rece nu te va mai prinde nepregatit, este cazul sa te gandesti la un sistem de aer conditionat, sau respectiv la un sistem eficient de incalzire al casei. In vremurile noastre moderne, aerul conditionat poate fi produs de echipamente moderne si sigure, eficiente energetic si chiar prietenoase cu mediul inconjurator. La fel, pe langa sistemele traditionale de incalzire a unei case, incalzirea in pardoseala capata o popularitate crescanda printre proprietarii care vor sa imbine utilul cu placutul. Indiferent ce alegi, temperatura unei case este definitorie pentru gradul sau de confort, asa ca astfel de proiecte sunt cel mai des implementate pe parcursul verii.

Repararea aleilor, a curtii, a parcarii

Pe timpul iernii, inghetul si precipitatiile afecteaza infrastructura. Indiferent daca aleile sau curtea sunt din beton sau asfalt, aceste materiale sunt supuse intemperiilor si cedeaza in cele din urma sub presiunea lor. Vara aceasta ocupa-te de astfel de reparatii: improspateaza stratul de asfalt sau beton, creeaza jgheaburi de scurgere a apei, instaleaza-ti un sistem de degivrare sau planteaza arbusti de-a lungul aleilor, pentru ca umbra sa nu afecteze structura acestora.

Repara geamurile si acoperisul

Nu este deloc placut sau eficient sa iti schimbi geamurile iarna, dar vara ai tot timpul sa te ocupi de ele. La fel si de acoperis. Vara este cel mai bun moment in care geamurile de lemn pot fi schimbate rapid si eficient cu geamuri de tamplarie PVC cu termopan, iar acoperisul poate suferi un tratament de reparare sau schimbare a tiglelor. Curajosii isi vor dori poate instalarea unor panouri solare, in proiecte de eficienta energetica si de transformare a unei case obsinuite intr-una ecologica, iar cei prevazatori se vor ocupa de instalarea unor sisteme de degivrare pentru acoperis si jgheaburi.

Investeste in canalizare si sistemele de drenare a apei

Acestea nu sunt cele mai creative si mai interesante proiecte, dar sunt printre cele mai necesare daca locuiesti la casa. Nu este necesar sa iti explicam de ce un sistem de canalizare nefunctional sau neeficient poate duce la probleme serioase si investitii foarte mari pe viitor. La fel, un sistem neeficient de drenare a apei poate duce la pagube grave ale fundatiei si structurilor de rezistenta. Ca sa fii pregatit pentru urmatorul sezon ploios si inghetat, ai grija ca sistemul de canalizare sa functioneze optim, iar sistemul de drenare al apei sa iti fereasca fundatia casei de orice fel de infiltratii de apa.

Largirea / construirea unei terase

Acesta este cu adevarat un proiect creativ si interesant si se poate extinde la mai mult decat o terasa: poate fi foisorul din gradina sau bucataria de vara. Daca ai deja o terasa, curat-o si repar-o, indiferent daca este din beton sau lemn. Daca este din lemn, cu atat mai mult are nevoie de interventia ta: reimprospateaza stratul izolator care o fereste de ploaie, zapada si inghet, asigura-te ca lemnul nu este infestat de diversi daunatori sau boli si da-i un aspect deosebit adaugand surse de lumina sau mobilier de vara nou. Daca acum vrei sa iti construiesti o terasa, un foisor sau o bucatarie de vara, profita de moment, pentru ca astfel de extensii dau un plus de confort si valoare oricarei proprietati!

Acestea sunt numai cateva dintre proiectele de vara care pot fi puse in aplicare! Tu ce amenajari sau proiecte ti-ai propus sa implementezi pentru casa ta in acest an?

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.