Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

Cum iti faci casa mai sigura pentru cei ce locuiesc in ea?

Siguranta personala si a celor dragi este ceva ce ne preocupa zi de zi. Dar cum ii putem proteja si feri de tot felul de probleme, accidente sau situatii neprevazute? Ei bine, este imposibil pentru cineva sa ia toate masurile de precautie existente si sa prevada absolut toate situatiile neplacute, pentru a lua masuri preventive. Cu toate acestea, exista cateva masuri ce pot fi luate pentru a iti asigura tie si celor dragi un grad mai mare de siguranta si confort. Hai sa vedem impreuna cum iti poti face casa mai sigura pentru cei ce locuiesc in ea si pentru ceilalti.

Instaleaza-ti un sistem de alarma

Daca locuiesti la casa, nu strica sa apelezi la o firma care sa iti instaleze un sistem de alarma si siguranta, fie el si cel minim necesar. Indiferent daca pleci in vacanta sau ai obiecte de valoare in casa, te vei simti astfel mai bine protejat impotriva spargerilor.

Asigura-te ca sistemul electric al casei functioneaza optim

Cei care au copii mici stiu ca acoperirea prizelor si „ascunderea” tuturor prelungitoarelor, lampilor si obiectelor ce functioneaza pe baza de electricitate sunt obligatorii. Cu toate acestea, astfel de masuri de siguranta sunt utile si daca in locuinta stau numai adulti. Cabluri neizolate, prize fara impamantare, tablouri electrice uzate sau defecte, sigurante vechi, intrerupatoare smulse din perete, toate acestea reprezinta riscuri posibile, iar cand este vorba despre electricitate, majoritatea acestor riscuri sunt extrem de periculoase, pana la a deveni fatale.

Protejeaza sanatatea familiei tale

Ai auzit vreodata de oameni care au contractat viroze sau boli ciudate pentru ca nu si-au curatat filtrele de la aparatele de aer conditionat? Ai auzit vreodata de oameni care si-au atenuat simptomele de astm sau alergie la praf odata ce si-au instalat sisteme de incalzire in pardoseala? Micile detalii pe care uneori le ignoram tind sa creeze cele mai mari probleme in timp. Sanatatea ta si a familiei tale poate uneori depinde si de calitatea materialelor folosite in constructie, de modul in care au fost montate geamurile termopan si de instalatiile moderne pe care le folosesti pentru a creste gradul de confort al locuintei.

Foloseste materiale si accesorii care sporesc confortul si nu pun in pericol integritatea membrilor familiei sau a celorlalti

Este posibil sa iti placa foarte mult un anumit tip de gresie pentru holul tau, dar te-ai gandit daca nu cumva e prea alunecoasa? Adauga la asta si o iarna plina de precipitatii si imagineaza-ti riscurile la care ii supui pe copiii sau pe batranii care pasesc cu incaltaminte uda peste o gresie ca oglinda. Poate ca iti place in mod deosebit un anumit tip de cada de baie, dar te-ai gandit daca nu cumva este prea alunecoasa, ingusta sau scurta pentru unii din membrii familiei tale? Ai grija sa instalezi manere sau bare de sprijin in locurile in care pericolul de alunecare este mare si gaseste solutii la toate locurile din casa in care s-ar putea produce accidente.

Instaleaza-ti un sistem de degivrare

Sistemele de degivrare ii tin in siguranta atat pe cei care locuiesc intr-o casa, cat si pe cei care vin din afara. Degivrarea aleii, a terasei si a treptelor elimina riscul alunecarilor, deraparilor cu masina si a miscarilor gresite care pot duce la accidente tragice. De asemenea, degivrarea acoperisului si a burlanelor nu numai ca iti protejeaza acoperisul in sine, dar iti tine si familia si vizitatorii in siguranta, pentru ca nimeni nu se va mai teme de turturi care se desprind sau de blocuri de zapada care aluneca in timpul iernii.
Acestea sunt numai 5 metode prin care iti poti face locuinta mai sigura si mai confortabila pentru tine si cei dragi. Stim ca nu putem sa ne ferim de orice pericol, dar cel putin putem incerca sa cream in locuinta noastra un mediu confortabil, sigur si placut.

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.