Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

4 capcane pe care sa le eviti cand angajezi o echipa sa se ocupe de locuinta ta

In lumea constructiilor si a amenajarilor interioare, toti specialistii recomanda sa lucrezi cu echipe de profesionisti, fie ca vrei sa pui in practica un simplu proiect de zugravire sau montare de parchet laminat, fie ca este vorba despre lucrari complexe, cum ar fi schimbarea intregii instalatii electrice sau sanitare, instalarea unui sistem de incalzire in pardoseala sau constructia unei case de la zero. Cu toate acestea, nu putine sunt momentele in care ne plangem de lipsa de profesionalism sau competenta a unor „specialisti”, de preturile pe care le practica sau de pretentiile absurde pe care le au. In cele ce urmeaza iti vom descrie 4 capcane pe care sa le eviti atunci cand angajezi o echipa de muncitori sa se ocupe de locuinta ta.

Angajezi echipe de muncitori care lucreaza la negru

Este posibil sa te coste mai putin, dar o echipa angajata la negru te poate costa mai mult decat bani. Daca vrei o munca de calitate pentru care cineva isi poate asuma raspunderea, care ofera garantii si care poate fi rechemata in cazul unor probleme, atunci iti recomandam sa lucrezi cu o firma care poate face dovada unor autorizatii, care prezinta garantii si asigurari si care poate fi trasa la raspundere in baza unui contract in care drepturile si obligatiile sunt clar stipulate. Este intr-adevar mai simplu sa „angajezi” o echipa recomandata de niste prieteni multumiti, dar in lipsa unui contract si ale unor garantii, poti avea probleme cu rezultatele obtinute si banii cheltuiti.
Mai mult, este bine sa ceri si referinte de la clienti care au lucrat cu echipa / firma respectiva. Aceste referinte ar trebui sa mearga dincolo de clasicele „testimoniale” de pe website-ul unei firme. Increderea se castiga in timp si daca esti dispus sa te angajezi intr-un proiect de anvergura, este bine sa stii cu cine lucrezi.

Omiti sa inchei un contract

Chiar si unele firme din domeniul constructiilor si amenajarilor interioare prefera sa lucreze fara un contract, ceea ce este si gresit, si periculos. Daca vrei sa fii sigur ca lucrarile vor fi executate corect, ca exista garantii, termene limita, costuri clar stipulate si rezultate atent descrise, atunci ai nevoie de un contract care sa contina toate aceste aspecte. O echipa care lucreaza in afara unui contract te poate lasa cu rezultate partiale sau gresit atinse, poate solicita costuri care merg dincolo de intelegerea verbala si este in afara oricarei trageri la raspundere pentru greseli sau intarzieri.

Alegi pretul cel mai mic

Este de inteles ca un pret mic este atractiv, dar o vorba spune ca suntem prea saraci sa ne permitem lucruri proaste. Cu alte cuvinte, un pret mic poate sugera si o calitate slaba a lucrarii, a materialelor, a manoperei in sine, asa ca verifica ofertele de pret si nu te bucura cand gasesti cate un „chilipir.” Nu spunem ca nu exista si exceptii notabile, dar daca un pret este prea mic sa fie adevarat, atunci probabil nici rezultatele preconizate nu sunt reale. Adauga la decizia ta de a contracta o anumita echipa, pe langa pret, si portofoliul de lucrari, si referintele si parerile altor clienti, etc.

Platesti foarte mult in avans

Nu te lasa inselat de unele firme / echipe care iti cer foarte multi bani in avans (procentele ajungand uneori si la 50% avans), pentru ca nu e o noutate ca astfel de firme incaseaza banii apoi nu iti mai termina lucrarea sau te intarzie luni intregi. Un procent de 10% – 20% in avans este rezonabil de ambele parti. La fel, un contract poate acoperi intelegerile financiare, stipuland clar avansul, transele de plata, termenele limita si dispozitiile speciale.
Acestea sunt numai 4 dintre capcanele in care poti pica atunci cand vrei sa realizezi un proiect de amenajare / constructie a unei locuinte si te grabesti. Cea mai buna abordare este sa te pregatesti din timp, sa cauti cu atentie si sa contractezi numai atunci cand esti sigur ca ceea ce iti doresti se va realiza si practic.

Articole si noutati

M
E
S
A
J
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.