Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

5 metode simple sa scapi de praful din casa

Casele noastre au tendinta de a se umple de praf, mai ales vara, cand stam cu geamurile deschise bucurandu-ne de aer curat si caldura. Dar praful se poate acumula in cantitati mari si, mai ales, se poate “ascunde” in cele mai inguste si inaccesibile colturi si cotloane ale casei.

Cei care sunt sensibili la praf si cei care sufera de alergii sunt si cei mai afectati de praf si particule. De aceea, astazi am decis sa iti prezentam 5 metode simple pentru a scapa mai usor de praful din casa.

Verifica si regleaza nivelul umiditatii din casa

Praful se acumuleaza in casele in care aerul este foarte uscat. Pentru a regla si elimina aceasta problema, foloseste un umidificator si un termostat de umiditate reglat pe un nivel constant al umiditatii din aer de 40-50%. Aceasta este o practica recomandata si celor care sufera de alergii, caci aerul uscat inhalat duce la probleme de respiratie.

Curata praful de sus in jos si apoi aspira

Un aspirator de calitate nu va ridica praful din nou in aer, ci il va elimina in proportii foarte mari. De aceea se recomanda stergerea prafului de sus in jos. Acesta cade de pe un raft sau dulap pe celalalt, ajungand in anumite cantitati si pe podea.

Dupa ce ai aspirat temeinic, sterge podeaua cu un mop inmuiat intr-o solutie adecvata de curatare si improspatare (pentru parchet, gresie etc), pentru a te asigura ca elimini cat mai mult din praful din casa.

Sterge obiectele electronice si electrocasnice cu balsam de rufe

Televizoarele, monitoarele si toate celelalte obiecte electronice si electrocasnice atrag praful ca un magnet. Unul din trucuri este sa stergi aceste obiecte dupa ce le-ai scos din priza.

Mai mult, sterge ecranele, suporturile, cablurile de alimentare si toate partile componente ale electronicelor cu o solutie de balsam de rufe si apa. O parte de balsam de rufe cu patru parti de apa se pun intr-o sticla cu pulverizator, lichidul fiind folosit ca un agent anti-static ce va preveni depunerile ulterioare de praf pentru mai mult timp.

Curata perdelele, draperiile, cuverturile si covoarele des

Poate crezi ca numai covorul se imbiba de praf cel mai des, dar draperiile, perdelele, cuverturile, fetele de perne decorative de pe canapele, paturile si pilotele, chiar si lenjeria de pat acumuleaza cantitati impresionante de praf si particule. Daca esti sensibil la praf sau ai alergii, trebuie sa fii constient ca astfel de textile de mari dimensiuni sunt adevarate focare de praf in casa ta.

Nu mai este la moda, dar specialistii inca recomanda sa ne batem covoarele macar de doua ori pe an. Perdelele, draperiile, paturile si alte textile ar trebui si ele spalate sau duse la curatatorie de cel putin doua ori pe an, poate chiar mai des.

Instaleaza-ti un sistem de incalzire prin pardoseala

Iarna nu vei mai avea niciun fel de probleme cu praful, pentru ca un sistem de incalzire prin pardoseala nu numai ca nu tulbura praful din casa ridicandu-l in aer, ba chiar din contra. In plus, atat vara cat si iarna, incalzirea prin pardoseala elimina o sursa constanta si periculoasa de praf din fiecare incapere: caloriferul insusi.

Un sistem de incalzire prin pardoseala li se recomanda tuturor celor care sunt sensibili la praf si polen, au animale de companie sau sufera de diverse alergii ce isi au sursa in aer.

Tu ce alte trucuri de eliminare a prafului din casa mai stii? Cum faci fata prafului care se acumuleaza prin ferestrele deschise?

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.