Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

Care sunt principiile de aplicat pentru o casa ecologica?

O locuinta ecologica inseamna o locuinta mai sanatoasa si una care consuma cat mai putine resurse energetice. Daca vrei sa iti renovezi locuinta sau sa iti construiesti o casa eco, trebuie sa ai in vedere cateva principii esentiale pentru a iti atinge scopurile.

Astazi, specialistii nostri iti recomanda cateva idei pe care sa le pui in practica daca vrei sa obtii o casa mai prietenoasa cu mediul inconjurator si cu bugetul tau.

Panouri solare

Daca doresti sa iti construiesti o casa ecologica, primul pas pe care trebuie sa il faci este sa iti montezi panouri solare. O echipa de specialisti in domeniu te poate ajuta sa dimensionezi corect panourile pentru a iti oferi suficienta energie pentru a-ti alimenta cu energie intreaga locuinta si a-ti oferi tot confortul necesar.

Sistem de incalzire prin pardoseala

Foarte sanatos pentru cei care locuiesc in casa prevazuta cu un astfel de sistem (elimina praful si alergenii) si foarte economicoasa pe termen lung, incalzirea prin pardoseala reprezinta o metoda moderna de a iti face casa una mai ecologica si, desigur, mult mai eficienta energetic.

Materiale naturale

Daca iti construiesti o casa sau iti remodernizezi locuinta, utilizarea materialelor naturale nu este numai benefica pentru tine – acestea fiind mai sanatoase decat materialele sintetice – dar si mult mai eficiente din punct de vedere energetic si economic. Vorbim despre lemn, piatra, lut, stuf sau var, bambus, ceramica de tip terracotta sau alte produse moderne cu grade ridicate de eficienta energetica.

Obiecte electrocasnice eficiente energetic

Cei mai mari consumatori de energie din casa ta sunt obiectele electrocasnice, becurile si sistemele electronice. Deja suntem obisnuiti sa cautam aparatura electrocasnica din categoriile A si de la A+ in sus, pentru ca acestea consuma mai putina electricitate, apa sau alte resurse pe parcursul functionarii.

In plus, o idee promovata de specialistii in domeniu este inlocuirea becurilor traditionale sau a celor cunoscute sub numele de “economice” cu instalatii de lumina bazate pe tehnologie LED. Acestea din urma pot consuma pana la un sfert din energia celor traditionale, oferind aceeasi cantitate de lumina.

Vopseluri ecologice

Exista nenumarate vopseluri moderne si ecologice care iti mentin atmosfera din casa mult mai sanatoasa si nu au efecte negative asupra mediului inconjurator, caci nu emana vapori toxici. Poti prelua acelasi model si in ceea ce priveste folosirea parfumurilor, odorizantelor si uleiurilor pentru a inmiresma sufrageria sau dormitorul. In loc sa folosesti spray-uri ce contin de multe ori produsi volatili toxici, poti sa reimprospatezi aerul din casa folosind uleiuri esentiale naturale.

Foloseste produse reciclabile si organice

Poate nu ti se pare important sa folosesti astfel de produse, dar de exemplu lenjeria de pat din bumbac organic, mobila de bambus, saltelele ecologice, servetelele produse din hartie reciclata, paharele, tacamurile si vesela din sticla, ceramica sau carton sunt mult mai durabile si mai sanatoase. Vei putea proteja mai bine mediul inconjurator si propria-ti casa apeland la astfel de produse si diminuand astfel cantitatea de deseuri pe care o produci zilnic.

Adauga plante naturale in casa ta

Aerul proaspat din casa ta se va mentine mai mult timp daca adopti o planta de apartament sau cultivi o gradina in spatele casei nou-construite. Cu cat esti inconjurat de mai multa verdeata, cu atat vei respira un aer mai imbogatit in oxigen si vei ajuta mediul sa fie mai sanatos, impreuna cu micro-ecosistemele care isi gasesc un camin pe proprietatea ta.

Tu cum intentionezi sa iti faci casa mai ecologica si mai sustenabila? Cum economisesti energie in mod eficient si ce alte solutii ai la indemana?

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.