Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Unde folosim degivrarea?

Degivrarea ajuta la eliberarea burlanelor si jgheaburilor de gheata

 

Una din cele mai folositoare tehnologii din lume, degivrarea este totodata una dintre cele mai putin cunoscute de publicul larg. In mod nedrept, sistemele de degivrare sunt adeseori considerate produse de lux, la care foarte multe persoane care isi construiesc o casa sau isi deschid o afacere nu se gandesc deloc, sau considera dinainte ca ar fi peste posibilitatile lor financiare.

Iata cateva aplicatii ale acestei tehnologii, care pot avea efecte de reducere a costurilor pe termen lung si a muncii necesare in functie de anotimp pentru a mentine confortul si siguranta proprietarilor sau productivitatea si eficienta costurilor in ceea ce-i priveste pe manageri.

1. Pentru casa

Iarna este unul din cele mai epuizante anotimpuri, atat pentru oameni cat si pentru casele lor. Nu arareori ne simtim epuizati de efortul pe care trebuie sa-l depunem pentru a ne asigura siguranta si confortul accesului in casa. Ca exercitiu, sa ne imaginam stresul la care este supusa insasi casa noastra in lunile de iarna:

  • Acoperisul este fortat sa suporte o greutate mult mai mare in cazul depunerii de zapada, iar orice defect de constructie sau slabiciune a materialelor se agraveaza pe zi ce trece.
  • Sistemul de colectare a apei pluviale (jgheaburi, burlane) este supus la un stres formidabil, in special in cazul inghetului apei in burlane.
  • Aleile, treptele si caile de acces in casa si imprejurul ei sunt degradate de inghet si devin adeseori impracticabile si dificil de curatat.

Toate aceste probleme sunt adresate si rezolvate deosebit de elegant de un sistem electric de degivrare. Aceste sisteme consta in cabluri electrice pozitionate intr-o retea astfel conceputa incat sa previna inghetul apei pe suprafetele dorite, prin generarea unei cantitati de caldura minim-necesare opririi acestui proces.

Ele sunt controlate printr-o serie de senzori (de umiditate si de temperatura); sistemul se activeaza automat in functie de informatiile pe care le transmit acesti senzori, prevenind inghetul mult inainte ca acesta sa poata deveni o problema (prin acumularea de zapada intarita sau a unui strat gros de gheata).

2. Pentru companii

O multime de sectoare de afaceri depind de anumite conditii legate de materialele pe care le folosesc si de caile de acces la platformele de depozitare. Spatiile largi, destinate schimbului de marfuri, pot deveni extrem de periculoase in timpul iernii, ca sa nu mai pomenim de tevile prin care se transporta fluide cu risc de inghet.

Orice fluid, fie ca se dilata sau ca se contracta in timpul inghetului, poate distruge infrastructura in care este stocat sau transportat prin intermediul acestui proces. Iar depunerea substantiala de zapada poate avea efecte extrem de neplacute in cazul serelor sau a spatiilor de depozitare cu structura de rezistenta mai delicata.

Sistemele electrice de degivrare adreseaza fara probleme si aceasta suita de riscuri, permitand desfasurarea activitatii industriale sau comerciale in siguranta deplina si cu costuri minime de intretinere.

Atunci cand faceti planul unei afaceri care poate suferi din pricina fenomenelor termice din timpul iernii, luati in considerare si costurile virtuale pe care le pot provoca acestea – potentialul necesitatii unor reparatii dificil de realizat, potentialele pierderi de produse sau materii prime si asa mai departe.

Sistemele electrice de degivrare pot proteja atat platformele de schimb de marfuri, cat si retelele de tevi, serele si spatiile de depozitare, eliminand astfel in mod complet orice costuri neprevazute care pot aparea cu atat de multa usurinta in timpul iernii.

Pentru mai multe informatii si consultanta gratuita, va rugam sa ne contactati!

 

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Articole si noutati

Vezi toate ›