Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

De ce sa alegi incalzirea in pardoseala pentru biroul tau?

Mentinerea productivitatii, concentrarii si bunastarii in birouri incepe cu asigurarea climatului interior potrivit cu incalzire si racire adecvata a birourilor. Un flux constant de aer proaspat printr-un sistem de ventilatie bun este, de asemenea, crucial si studiile arata ca o temperatura optima poate avea un efect pozitiv asupra productivitatii.

Exista multe posibilitati de a aborda solutii bune de confort climatice interioare in birouri, iar incalzirea in pardoseala este una dintre ele. Indiferent de proiectul pe care il ai, este important sa alegi o solutie adecvata pentru a crea un climat interior optim intr-un mediu in care ne petrecem o mare parte din timp.

Avantajele incalzirii in pardoseala in spatii de birouri

Mai mult spatiu disponibil

Avand in vedere ca acest tip de incalzire este montat in pardoseala, el nu este vizibileconomisind astfel spatiul din incapere ocupat de alte sisteme de incalzire si, astfel, exista mai multa flexibilitate la proiectarea structurii birourilor si a spatiilor de depozitare.

De asemenea, incalzirea in pardoseala contribuie si la imbunatatirea felului in care arata incaperea, deoarece nu presupune nici un fel de tevi, calorifere sau robineti montate in spatiile vizibile.

Eficient si sanatos

Cel mai mare beneficiu pentru sanatatea cuiva care poate fi obtinut prin instalarea unui sistem de incalzire prin pardoseala este reducerea problemelor respiratorii pe care le poate aduce.

Curentii de convectie au o miscare circulara pentru a incalzi camera, ei capteaza si redistribuie particulele de praf in timp ce fac acest lucru. Aceste particule de praf plutesc apoi liber in aer si pentru cei care sufera de astm sau alte probleme respiratorii, aceasta este un minus.

Insa, de ce anume ar fi incalzirea in pardoseala mai sanatoasa? In primul rand, asigurand incalzirea la nivelul picioarelor, problemele reumatice iscate de frig si umezeala se vor ameliora simtitor. Dar mai exista un aspect, ceva mai putin evident. Caloriferele, prin pozitia lor apropiata de perete le transforma in adevarate fortarete pentru o sumedenie de alergeni – particule de praf, gaze microscopice, polen, fragmente vegetale si asa mai departe, care pot fi un adevarat cosma pentru cei ce sufera de astm sau de alergii. Cu atat mai mult se poate agrava aceasta problema, cu cat aceste particule microscopice sunt recirculate constant prin incaperi tocmai de fenomenul de ridicare a aerului cald produs de aceste radiatoare, in spatele carora curatenia este aproape imposibila.

De asemenea, in cazul incalzirii clasice, prin radiatoare, temperatura apei circulate prin sistem, si in consecinta a aerului din preajma radiatorului, trebuie sa fie mult mai mare, pentru ca distributia in intreaga incapere sa se poata realiza relativ omogen. Economiile realizate datorita incalzirii in pardoseala justifica pe deplin costurile mai ridicate ale instalarii, intrucat aproape ca nu pot fi comparate gradele de eficienta ale celor doua solutii.

Creste productivitatea

Cand angajatii se afla intr-un mediu confortabil din punct de vedere termic, acestia se pot concentra mai mult pe sarcinile lor, ceea ce inseamna ca nivelul de productivitate creste, deoarece solutia de incalzire electrica prin pardoseala functioneaza prin incalzirea suprafetelor pardoselii in totalitate, care la randul lor incalzesc aerul, fara sa faca zgomot, oferind o caldura confortabila.

De asemenea, avand in vedere ca toata suprafata pardoselii va fi incalzita, se poate opta pentru optiunea cu papuci de schimb la birou pentru un mediu mai prietenos si mai comod.

Satisfacerea angajatilor cu acest tip de incalzire

Daca dispui de mai multe birouri in spatiul pe care il ai, poti opta sa instalezi cate un termostat in fiecare birou pentru ca angajatii sa isi seteze temperatura dorita.

Oferirea unei surse de incalzire care permite o fluctuatie a temperaturii in functie de nevoile fiecaruia, va influenta in mod pozitiv atitudinea angajatilor si satisfacerea acestora. Toate aceste avantaje vor influenta implicit si cresterea companiei tale, prin cresterea productivitatii si mentinerea starii de bine la locul de munca.

Daca doresti sa afli daca tipul de pardoseala pe care il ai in spatiul tau se potriveste cu incalzirea in pardoseala, citeste acest articol.

Speram ca articolul nostru ti-a fost de folos, nu ezita sa ne contactezi daca doresti sa iti instalezi un asemenea sistem sau pentru a afla mai multe detalii.

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.