Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

Incalzirea in pardoseala pentru rulota ta

Pe masura ce se apropie iarna, temperatura va scadea treptat in rulota ta. Acest lucru poate veni ca un impediment pentru eventualele calatorii planificate in acest sezon. Insa, exista o multitudine de optiuni pentru incalzirea interiorului rulotei tale, astfel incat sa te simti ca acasa in aceasta.

Printre ele se numara si incalzirea in pardoseala, o optiune tot mai des intalnita in randul iubitorilor de case mobile. In continuare urmeaza sa iti prezentam avantajele de care te poti bucura odata ce alegi un asemenea sistem de incalzire.

Avantajele instalarii unui sistem de incalzire prin pardoseala in rulota ta

Incalzirea totala a rulotei

Rulotele au in general un sistem de incalzire care poate fi folosit cu ajutorul gazului sau al electricitatii, interiorul este placut, dar podeaua este relativ rece, deoarece din punct de vedere fizic, aerul cald se ridica in partea de sus a incaperii. Astfel, puteti remedia situatia cu o incalzire prin pardoseala si folosind un astfel de sistem, podeaua poate fi mentinuta la o temperatura confortabila pe intreaga suprafata.

Circulatia aerului mult mai uniforma

Datorita sistemului principal de incalzire, aerul are o circulatie mult mai uniforma, incalzind intreaga incapere in mod constant si egal. Aceasta se poate resimti in special in spatiile mici, unde circulatia minora a aerului ofera o capacitate mai buna de incalzire.

Consum mai mic de energie in raport cu eficienta

Sistemele de incalzire prin pardoseala vin cu un avantaj major in ceea ce priveste eficienta resurselor. Astfel, pentru aceeasi cantitate de caldura, acestea au un consum mult mai mic de energie electrica in raport cu eficienta. In plus, nu o sa mai fiti nevoiti sa utilizati incalzitoarele pe baza de gaz care vin integrate in cazul rulotelor. Desigur, acestea va pot ajuta pentru a regla initial temperatura interioara, dar incalzirea in pardoseala poate sa se descurce si singura in ceea ce priveste incalzirea si pastrarea unei temperaturi constante.

Umiditate redusa

Sistemele de incalzire in pardoseala vin si cu un alt avantaj pe termen lung. Datorita sistemului prin care acestea functioneaza, umiditatea aerului va fi mult mai redusa in interior. Acesta vine ca un beneficiu atat pentru sanatatea dumneavoastra, pastrand aerul curat si placut, cat si pentru bunastarea rulotei. In acest fel, riscul de mucegai sau de umflare a parchetului este redus considerabil si rulota va rezista mai mult.

Economie de spatiu si imbunatatirea esteticii incaperii

Fiind montate in podea, sistemele de incalzire a podelei nu sunt vizibile, economisind spatiul din incapere ocupat de alte sisteme de incalzire. Astfel, iti poti amenaja rulota cum doresti, fara a te preocupa de spatiul unde vei pune incalzitorul.

Pe langa economia de spatiu, incalzirea in pardoseala contribuie si la imbunatatirea felului in care arata incaperea in care a fost montata, deoarece nu presupune nici un fel de tevi, calorifere sau robineti montate in spatiile vizibile.

Confortabil si calduros

De asemenea, sistemele de incalzire in pardoseala va vor oferi un sentiment mult mai placut si confortabil in serile reci de iarna. Ce poate fi mai placut decat intoarcerea de afara de la zapada, intr-un loc cald si confortabil si renuntarea la incaltamintea rece si umeda? Veti avea posibilitatea de a va degaja de frigul de afara si de a pasi descult pe podeaua deja incalzita, chiar in interiorul rulotei.

Covorul electric: cea mai la indemana optiune pentru rulote

Datorita evolutiei tehnologiei, va oferim si o gama de covoare electrice care va vor ajuta in lunile reci ale anului. Acestea sunt defapt niste cabluri subtiri de incalzire, montate pe o plasa din material si care vin in diferite lungimi si modele.

De ce sunt acestea recomandate rulotelor?

In primul rand, acestea ofera o eficienta sporita in cazul incaperilor mai mici, neavand nevoie de o putere mare de incalzire pentru a-si atinge scopul urmarit. Ele sunt de dimensiuni reduse in ceea ce priveste grosimea, fiind un mijloc adecvat de incalzire pentru parchetul subtire si nu afecteaza estetica interioara a caselor mobile.

In al doilea rand, acestea sunt mult mai usor de instalat, ele montandu-se direct sub pardoseala. In asa fel, chiar si tu poti sa instalezi un asemenea covor, desigur respectand anumite reguli si indicatii. In plus, daca ai mai multe rulote sau planifici sa iti schimbi in viitor casa ta mobila, acestea pot fi usor dezasamblate si instalate in alta incapare, nefiind nevoie de alte cheltuieli majore.

Desigur, poti sa alegi si sistemele clasice de incalzire in pardoseala, insa acestea vin cu diferente in ceea ce priveste consumul energetic si dificultatea de instalare. Noi iti stam tot timpul la indemana cu un sfat pentru o alegere buna si personalizata nevoilor tale.

Posibile dezavantaje ale instalarii unui sistem de incalzire in pardoseala in rulota ta

Ca orice optiune existenta, sistemul de incalzire in pardoseala vine cu anumite dezavantaje pe care ti le prezentam aici, astfel incat sa le cunosti si sa tii cont de ele.

In primul rand, eficienta energetica a acestora tine cont de sistemul electric existent in locul unde o instalezi. Astfel, daca camping-ul respectiv are o conexiune cu o putere mai mica energetica, s-ar putea sa simti cum influenteaza acest factor la caldura emanata de sistemul de incalzire. In plus, aceasta poate sa scada si in functie de aparatele pe care le folosesti in mod activ in interiorul rulotei.

In al doilea rand, unele rulote nu vin cu un sistem de izolare in partea inferioara a acestora. In acest sens, s-ar putea ca o parte din caldura emanata sa se piarda “sub” rulota, fiind prezenta o eficienta scazuta a sistemului de incalzire.

In functie de sistemul ales si de preferintele tale, s-ar putea sa consideri ca temperatura de la nivelul podelei sa fie mult prea ridicata. Aceasta problema poate aparea si din cauza faptului ca, pentru a incalzi rulota de la zero va fi nevoie de o putere mai ridicata a sistemului de incalzire. Ulterior aceasta poate fi diminuata, sistemul reusind sa mentina o temperatura constanta chiar si fara o putere calorica ridicata.

Alte sfaturi pentru o rulota incalzita in timpul iernii

Asa cum am amintit anterior, recomandat este sa iti izolezi partea inferioara a rulotei, pentru a permite aerului cald sa circule doar in sens superior, fara mari pierderi de caldura.

Ai grija la eventualele gauri sau nise de pe langa geamurile rulotei. Acestea pot avea un efect negativ in ceea ce priveste eficienta sistemului de incalzire, din cauza permiterii circularii aerului rece din exterior. Izoleaza aceste gauri si verifica inainte de fiecare calatorie daca nu cumva s-au format altele.

Atunci cand pornesti intr-o calatorie, iti recomandam sa ai la tine inca un sistem de incalzire functional. Aici ne referim la o a doua sursa de caldura pe langa cea de sub pardoseala, cum ar fi un calorifer electric. In cazul unei defectiuni la una din cele doua, te vei putea baza pe celalalta pana la remedierea defectiunii.

Izolati peretii rulotei cu un placaj de izolare. Acesta va avea un efect considerabil in eficienta sistemului de incalzire si va reduce pierderea de caldura din timpul iernii. Nu este un proces dificil si poate fi intreprins rapid de catre orice persoana. In cazul in care vrei sa te retragi mult timp in lunile reci cu rulota, izolarea peretilor este o activitate obligatorie.

Concluzie

Instalarea incalzirii prin pardoseala in rulota este o modalitate excelenta de a combate orice probleme termice din timpul iernii.

Aerul cald se deplaseaza spre podelele reci in mod natural, astfel incat instalarea incalzirii prin pardoseala va permite sa simtiti toate beneficiile pe care le aduce pe tot parcursul vacantei.

De asemenea, veti incepe sa observati avantaje in mai multe domenii, inclusiv eficienta energetica, costurile de functionare, sanatatea dumneavoastra si confortul general.

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.