Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Cum functioneaza cablurile de degivrare?

Cabluri de degivrare a acoprisului

Asa cum v-am mai spus si in alte randuri, cablurile electrice de degivrare prezinta o solutie moderna si agreabla la problema zapezii si a inghetului cu care ne confruntam in fiecare iarna.

Avantajele cablurilor de degivrare

Printre avantajele majore pe care le prezinta se numara faptul ca aceste cabluri sunt:

 • rezistente;
 • imune la temperaturi cuprinse intre -50° si +50°;
 • au o garantie de 20 de ani;
 • nu polueaza;
 • functioneaza autonom cat si pe baza de comenzi manuale.

Cum fuctioneaza cablurile de degivrare?

Multi dintre clientii nostri ne-au intrebat cum functioneaza cablurile de degivrare in cadrul unui sistem integral de degivrare, si de aceea, in randurile care urmeaza, ne vom concentra atentia asupra unor detalii tehnice specifice ce tin de cablurile de degivrare.

Asa cum stiti, un sistem integral de degivrare consta in:

 • cablurile de degivrare;
 • senzorii de suprafata de inghet/ temperatura/ umiditate si termostatele.

In ceea ce priveste cablurile de incalzire/ degivrare, temperatura maxima atinsa de acestea este de aproximativ 65 grade C cand sunt inglobate intr-o sapa de beton, insa poate fi diferita de la un producator la altul. Cablurile sunt de doua tipuri – cu putere constanta sau autoreglabile.

Cablurile cu putere constanta

Cablurile cele cu putere constanta vor dezvolta aceasta putere pe tot parcursul functionarii. In acest caz, oprirea si pornirea lor sunt controlate de termostate si senzori, in functie de conditiile pe care le detecteaza. Aceste cabluri au o lungime standard stabilita inca din fabricatie, iar aceasta nu poate fi modificata.

De asemenea, este important de retinut procesul prin care se declanseaza actiunea de degivrare: in cazul scaderilor de temperatura la sol sau de aparitie a precipitatiilor, senzorul transmite informatia termostatului. In acest context intervine microprocesorul cu care sunt prevazute termostatele, deoarece acesta verifica inca o data daca informatia este corecta. In functie de temperatura inregistrata sau de nivelul de precipitatii, termostatul declanseaza sistemul de degivrare. La fel, in functie de parametrii in care programati sistemul de degivrare, acesta se va opri in mod automat. Din acest punct de vedere, cablurile cu putere constanta reprezinta o solutie economica din toate punctele de vedere.

Cablurile autoreglabile

Cablurile autoreglabile isi modifica puterea in functie de temperatura ambientala insa niciodata nu se vor opri singure. Acest lucru inseamna ca ele vor consuma energie chiar si la temperaturi mult peste 0 grade Celsius. In comparatie cu cablurile cu putere constanta, acestea au o durata de viata mult mai scurta si au si in acelasi timp si un pret mai ridicat. Daca va intrebati de ce ar merita instalarea acestor cabluri, cand dezavantajele par evidente, trebuie sa stiti si ca avantajul acestor cabluri il reprezinta faptul ca pot fi taiate la orice dimensiune, fata de cablurilecu putere constanta, ce au o lungime standard stabilita inca din fabricatie, iar aceasta nu poate fi modificata.

In functie de nevoile pe care le resimtiti pe parcursul sezonului rece si in functie de proiectul de degivrare pe care doriti sa il implementati, trebuie sa nu uitati ca sistemele de degivrare sunt adaptabile atat pe suprafetele la sol, cat si pe acoperisuri, burlane sau jgheaburi, asa cum mentionam in randurile trecute.

Asa cum vedeti, cablurile de degivrare functioneaza pe niste principii simple si eficiente, iar in conexiune cu senzorii si termostatele reprezinta una dintre cele mai simple, elegante si moderne metode de a proteja atat persoanele cat si bunurile. Pentru mai multe detalii ne puteti contacta oricand folosind formularul din dreapta!

 

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Articole si noutati

 • 19 Jul. 2021 Se poate instala încălzirea în pardoseală în baie?

  Încălzirea prin pardoseală nu mai reprezintă de mult un lux. Dacă acum câţiva ani, sistemele de încălzire prin pardoseală erau prezente cel mai frecvent în case, hoteluri, clădiri de birouri, săli de sport, clinici medicale, incorporate în terasele restaurantelor, instalate în centre spa sau piscine, printre altele, lucrurile s-au schimbat semnificativ. Acum, încălzirea prin pardoseală Citeste mai mult »

 • 13 Jul. 2021 Istoria încălzirii în pardoseală

  Mulți dintre noi cred că încălzirea prin pardoseală reprezintă una dintre culmile tehnologiei moderne. Cu toate acestea însă, încălzirea în pardoseală are o istorie foarte veche. Unii plasează începuturile acestei forme de încălzire în China, în anii 10.000 î.e.n. Alți arheologi consideră că încălzirea prin pardoseală așa cum o știm astăzi are ca sursă de Citeste mai mult »

 • 23 Jun. 2021 Cum îți poți face casa eficientă din punct de vedere economic

  Cu toții dorim să cheltuim cât mai puțin pentru plata utilităților. Chiar și în cele mai reci luni din iarnă sau în cele mai toride veri, poți economisi dacă folosești sistemele și aparatele potrivite care te ajută să ai o locuință eficientă din punct de vedere energetic. În acest articol, îți vom prezenta câteva dintre Citeste mai mult »

 • 17 Jun. 2021 Încălzirea prin pardoseală conservă într-adevăr energia?

  Încălzirea prin pardoseală asigură un confort inegalabil. Acest sistem este unul foarte eficient prin care căldura se distribuie uniform în întreaga încăpere. Totodată, încălzirea prin pardoseală îți permite să controlezi cu precizie temperatura prin intermediul termostatului. Află în continuare cum te poate ajuta acest tip de sistem să conservi energia. Încălzirea în pardoseală și avantajele Citeste mai mult »

 • 24 May. 2021 Întreținerea sistemului electric de încălzire în pardoseală

  Sistemul electric de încălzire prin pardoseală este una dintre soluțiile cele mai practice și eficiente pe care le poți alege pentru locuința ta. Un astfel de sistem este, de regulă, unul care necesită întreținere minimă. Cu toate acestea, și încălzirea prin pardoseală are nevoie de o rutină de îngrijire pentru a funcționa la cote maxime. Citeste mai mult »

 • 12 May. 2021 Ce verificări poți face pentru a nu avea probleme cu încălzirea în pardoseală

  Sistemul de încălzire prin pardoseală este un element esențial pentru confortul tău. Pentru a-l menține în condiții optime, e nevoie să realizezi niște lucrări de întreținere și verificare în mod regulat. Indiferent că sistemul tău funcționează cu energie electrică sau apă, lucrările de mentenanță sunt importante. Află în continuare când și cum le poți realiza. Citeste mai mult »

 • 21 Apr. 2021 Încălzirea în pardoseală: Cu sau fără covoare în casă? Avantaje și dezavantaje

  Pentru mulți dintre noi, covorul este un obiect indispensabil în casă. Dacă te-ai obișnuit să ai covoare, casa pare goală fără ele. Însă, atunci când îți montezi un sistem de încălzire prin pardoseală, te gândești că cel mai bine ar fi să renunți la covor pentru că s-ar putea să blocheze căldura, împiedicându-te să beneficiezi Citeste mai mult »

 • 16 Apr. 2021 Tendințe de design interior în 2021: Cum să îți amenajezi casa în pas cu moda

  Anul trecut ne-a schimbat radical viața. Pentru mulți dintre noi, casa s-a transformat și în birou și a devenit locul în care am petrecut cea mai mare parte a timpului. Prin urmare, am realizat ce modificări ar trebuie să facem în propria locuință pentru a ne simți cât mai confortabil în spațiul în care trăim. Citeste mai mult »

Vezi toate ›