Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Cum functioneaza cablurile de degivrare?

Cabluri de degivrare a acoprisului

Asa cum v-am mai spus si in alte randuri, cablurile electrice de degivrare prezinta o solutie moderna si agreabla la problema zapezii si a inghetului cu care ne confruntam in fiecare iarna.

Avantajele cablurilor de degivrare

Printre avantajele majore pe care le prezinta se numara faptul ca aceste cabluri sunt:

 • rezistente;
 • imune la temperaturi cuprinse intre -50° si +50°;
 • au o garantie de 20 de ani;
 • nu polueaza;
 • functioneaza autonom cat si pe baza de comenzi manuale.

Cum fuctioneaza cablurile de degivrare?

Multi dintre clientii nostri ne-au intrebat cum functioneaza cablurile de degivrare in cadrul unui sistem integral de degivrare, si de aceea, in randurile care urmeaza, ne vom concentra atentia asupra unor detalii tehnice specifice ce tin de cablurile de degivrare.

Asa cum stiti, un sistem integral de degivrare consta in:

 • cablurile de degivrare;
 • senzorii de suprafata de inghet/ temperatura/ umiditate si termostatele.

In ceea ce priveste cablurile de incalzire/ degivrare, temperatura maxima atinsa de acestea este de aproximativ 65 grade C cand sunt inglobate intr-o sapa de beton, insa poate fi diferita de la un producator la altul. Cablurile sunt de doua tipuri – cu putere constanta sau autoreglabile.

Cablurile cu putere constanta

Cablurile cele cu putere constanta vor dezvolta aceasta putere pe tot parcursul functionarii. In acest caz, oprirea si pornirea lor sunt controlate de termostate si senzori, in functie de conditiile pe care le detecteaza. Aceste cabluri au o lungime standard stabilita inca din fabricatie, iar aceasta nu poate fi modificata.

De asemenea, este important de retinut procesul prin care se declanseaza actiunea de degivrare: in cazul scaderilor de temperatura la sol sau de aparitie a precipitatiilor, senzorul transmite informatia termostatului. In acest context intervine microprocesorul cu care sunt prevazute termostatele, deoarece acesta verifica inca o data daca informatia este corecta. In functie de temperatura inregistrata sau de nivelul de precipitatii, termostatul declanseaza sistemul de degivrare. La fel, in functie de parametrii in care programati sistemul de degivrare, acesta se va opri in mod automat. Din acest punct de vedere, cablurile cu putere constanta reprezinta o solutie economica din toate punctele de vedere.

Cablurile autoreglabile

Cablurile autoreglabile isi modifica puterea in functie de temperatura ambientala insa niciodata nu se vor opri singure. Acest lucru inseamna ca ele vor consuma energie chiar si la temperaturi mult peste 0 grade Celsius. In comparatie cu cablurile cu putere constanta, acestea au o durata de viata mult mai scurta si au si in acelasi timp si un pret mai ridicat. Daca va intrebati de ce ar merita instalarea acestor cabluri, cand dezavantajele par evidente, trebuie sa stiti si ca avantajul acestor cabluri il reprezinta faptul ca pot fi taiate la orice dimensiune, fata de cablurilecu putere constanta, ce au o lungime standard stabilita inca din fabricatie, iar aceasta nu poate fi modificata.

In functie de nevoile pe care le resimtiti pe parcursul sezonului rece si in functie de proiectul de degivrare pe care doriti sa il implementati, trebuie sa nu uitati ca sistemele de degivrare sunt adaptabile atat pe suprafetele la sol, cat si pe acoperisuri, burlane sau jgheaburi, asa cum mentionam in randurile trecute.

Asa cum vedeti, cablurile de degivrare functioneaza pe niste principii simple si eficiente, iar in conexiune cu senzorii si termostatele reprezinta una dintre cele mai simple, elegante si moderne metode de a proteja atat persoanele cat si bunurile. Pentru mai multe detalii ne puteti contacta oricand folosind formularul din dreapta!

 

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Cum functioneaza cablurile de degivrare?
3.4 (68.75%) numar voturi: 16

Articole si noutati

 • 29 Sep. 2020 De ce incalzirea prin pardoseala si placile ceramice sunt un duo perfect?

  Cand vine vorba de incalzirea in pardoseala, una dintre cele mai mari provocari cu care se confrunta proiectantii si inginerii este gasirea materialului adecvat pentru a completa aceasta tehnologie. Materialul nu numai ca trebuie sa fie frumos si elegant, ci si sa lucreze eficient cu aceasta. In domeniul designului interior, una dintre cele mai bune Citeste mai mult »

 • 23 Sep. 2020 De ce sa alegi incalzirea in pardoseala pentru biroul tau?

  Mentinerea productivitatii, concentrarii si bunastarii in birouri incepe cu asigurarea climatului interior potrivit cu incalzire si racire adecvata a birourilor. Un flux constant de aer proaspat printr-un sistem de ventilatie bun este, de asemenea, crucial si studiile arata ca o temperatura optima poate avea un efect pozitiv asupra productivitatii. Exista multe posibilitati de a aborda Citeste mai mult »

 • 28 Aug. 2020 E parchetul din locuinta ta potrivit pentru incalzirea prin pardoseala?

  Articol original scris in data de 28 Martie 2016, actualizat in 28 August 2020. Una dintre cele mai importante intrebari la care trebuie sa raspunzi atunci cand doresti sa iti montezi un sistem de incalzire prin pardoseala este daca tipul de parchet pe care il ai deja montat se preteaza la o astfel de instalatie Citeste mai mult »

 • incalzirea electrica prin pardoseala are numeroase avantaje fata de sistemele de incalzire clasice, printre care faptul ca este mai economica, mai confortabila si mai estetica
  26 Aug. 2020 Care sunt avantajele incalzirii in pardoseala?

  Articol original scris in data de 25 Aprilie 2014, actualizat in 26 August 2020. Incalzirea in pardoseala este o solutie practica si eleganta pentru incalzirea oricarei incaperi, fie ca este folosita ca sursa unica de incalzire, fie ca sursa complementara. Deoarece am auzit deseori intrebari de tipul: “care sunt avantajele incalzirii in pardoseala?” sau “de Citeste mai mult »

 • 28 Jul. 2020 5 idei cum iti poti amenaja terasa

  Sa ai acces la o terasa sau un balcon din apartamentul tau este minunat, deoarece acest loc il poti transforma intr-un refugiu perfect pentru relaxare. Momentele petrecute pe terasa in timpul verii pot fi aproape ca o mini vacanta. Mai jos ti-am pregatit cateva idei de design despre cum iti poti amenaja terasa pentru a Citeste mai mult »

 • tipuri de incalzire pentru camera de gradina
  17 Jul. 2020 GHID: Cum iti poti incalzi gradina interioara

  Exista multe optiuni de incalzire atunci cand ai o gradina interioara, iar una dintre cele mai populare metode este incalzirea in pardoseala. Aceasta este o alegere excelenta pentru o camera de gradina, deoarece ofera un sistem de incalzire confortabil, usor de controlat, care este discret si nu impiedica pozitionarea mobilierului. Solutia potrivita de incalzire depinde Citeste mai mult »

 • Pasii instalarii unui sistem de incalzire prin pardoseala
  30 Jun. 2020 Pasii instalarii unui sistem de incalzire prin pardoseala

  Sistemele de incalzire prin pardoseala sunt o optiune foarte populara de a iti incalzi locuinta. In ultimii ani acestea au luat un avant in ceea ce priveste numarul de clienti si incaperile incalzite. Acest lucru nu e ceva surprinzator daca privim avantajele unui asemenea sistem. Astfel, pe langa faptul ca acestea aduc un plus urias Citeste mai mult »

 • 22 Jun. 2020 Ce trebuie sa faci si sa nu faci atunci cand iti instalezi un sistem de incalzire in pardoseala

  Ne-am gandit sa iti prezentam unele dintre cele mai importante puncte pe care trebuie sa le retii atunci cand iti instalezi incalzire electrica in pardoseala. Ce trebuie sa faci atunci cand iti instalezi un sistem electric de incalzire in pardoseala Citeste complet toate ghidurile de instructiuni inainte de a incepe instalarea. Masoara corect toata suprafata Citeste mai mult »

Vezi toate ›