Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Cum functioneaza cablurile de degivrare?

Cabluri de degivrare a acoprisului

Asa cum v-am mai spus si in alte randuri, cablurile electrice de degivrare prezinta o solutie moderna si agreabla la problema zapezii si a inghetului cu care ne confruntam in fiecare iarna.

Avantajele cablurilor de degivrare

Printre avantajele majore pe care le prezinta se numara faptul ca aceste cabluri sunt:

 • rezistente;
 • imune la temperaturi cuprinse intre -50° si +50°;
 • au o garantie de 20 de ani;
 • nu polueaza;
 • functioneaza autonom cat si pe baza de comenzi manuale.

Cum fuctioneaza cablurile de degivrare?

Multi dintre clientii nostri ne-au intrebat cum functioneaza cablurile de degivrare in cadrul unui sistem integral de degivrare, si de aceea, in randurile care urmeaza, ne vom concentra atentia asupra unor detalii tehnice specifice ce tin de cablurile de degivrare.

Asa cum stiti, un sistem integral de degivrare consta in:

 • cablurile de degivrare;
 • senzorii de suprafata de inghet/ temperatura/ umiditate si termostatele.

In ceea ce priveste cablurile de incalzire/ degivrare, temperatura maxima atinsa de acestea este de aproximativ 65 grade C cand sunt inglobate intr-o sapa de beton, insa poate fi diferita de la un producator la altul. Cablurile sunt de doua tipuri – cu putere constanta sau autoreglabile.

Cablurile cu putere constanta

Cablurile cele cu putere constanta vor dezvolta aceasta putere pe tot parcursul functionarii. In acest caz, oprirea si pornirea lor sunt controlate de termostate si senzori, in functie de conditiile pe care le detecteaza. Aceste cabluri au o lungime standard stabilita inca din fabricatie, iar aceasta nu poate fi modificata.

De asemenea, este important de retinut procesul prin care se declanseaza actiunea de degivrare: in cazul scaderilor de temperatura la sol sau de aparitie a precipitatiilor, senzorul transmite informatia termostatului. In acest context intervine microprocesorul cu care sunt prevazute termostatele, deoarece acesta verifica inca o data daca informatia este corecta. In functie de temperatura inregistrata sau de nivelul de precipitatii, termostatul declanseaza sistemul de degivrare. La fel, in functie de parametrii in care programati sistemul de degivrare, acesta se va opri in mod automat. Din acest punct de vedere, cablurile cu putere constanta reprezinta o solutie economica din toate punctele de vedere.

Cablurile autoreglabile

Cablurile autoreglabile isi modifica puterea in functie de temperatura ambientala insa niciodata nu se vor opri singure. Acest lucru inseamna ca ele vor consuma energie chiar si la temperaturi mult peste 0 grade Celsius. In comparatie cu cablurile cu putere constanta, acestea au o durata de viata mult mai scurta si au si in acelasi timp si un pret mai ridicat. Daca va intrebati de ce ar merita instalarea acestor cabluri, cand dezavantajele par evidente, trebuie sa stiti si ca avantajul acestor cabluri il reprezinta faptul ca pot fi taiate la orice dimensiune, fata de cablurilecu putere constanta, ce au o lungime standard stabilita inca din fabricatie, iar aceasta nu poate fi modificata.

In functie de nevoile pe care le resimtiti pe parcursul sezonului rece si in functie de proiectul de degivrare pe care doriti sa il implementati, trebuie sa nu uitati ca sistemele de degivrare sunt adaptabile atat pe suprafetele la sol, cat si pe acoperisuri, burlane sau jgheaburi, asa cum mentionam in randurile trecute.

Asa cum vedeti, cablurile de degivrare functioneaza pe niste principii simple si eficiente, iar in conexiune cu senzorii si termostatele reprezinta una dintre cele mai simple, elegante si moderne metode de a proteja atat persoanele cat si bunurile. Pentru mai multe detalii ne puteti contacta oricand folosind formularul din dreapta!

 

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Cum functioneaza cablurile de degivrare?
3.4 (68.75%) numar voturi: 16

Articole si noutati

 • 09 May. 2019 4 mituri despre incalzirea prin pardoseala

  Nu cu mult timp in urma, am discutat despre patru mituri despre incalzirea prin pardoseala destul de frecvente printre consumatori. Astazi continuam discutia despre sistemele de incalzire prin pardoseala prezentandu-ti alte patru mituri pe care probabil le-ai mai auzit. Ca sa faci o alegere educata, hai sa vedem astazi niste mituri si adevaruri despre incalzirea Citeste mai mult »

 • 25 Apr. 2019 Design interior: ce este la moda in 2019

  Ca de obicei in fiecare primavara, designerii de interior ne prezinta tendintele pe intreg anul, ca noi sa putem afla din timp ce mai este (sau nu) la moda si cum putem sa ne reamenajam locuintele in funcţie de aceste trenduri. Daca tocmai ce aveai de gand sa pui la punct un plan de redecorare Citeste mai mult »

 • 01 Apr. 2019 Reguli de montaj pentru un randament ridicat

  Atunci cand doreşti sa instalezi un sistem de incalzire prin pardoseala, trebuie sa respecti unele reguli de montaj pentru a obtine un randament ridicat si confortul dorit. Trebuie sa stii ca si daca montezi sistemul de unul singur, conexiunile electrice trebuie facute de un specialist. Dincolo de asta insa, multi doresc sa stie ce trebuie Citeste mai mult »

 • 22 Mar. 2019 Idei ingenioase de amenajare a unei garsoniere

  Locuintele mici sunt dificil de amenajat, chiar daca nevoile noastre sunt aceleasi, indiferent de spatiul disponibil. O garsoniera trebuie sa ne ofere tot confortul si spatiul de care avem nevoie. Atunci cand incercam sa combinam utilul cu placutul intr-o garsoniera, ne gandim la tot felul de solutii pentru a crea spatii de stocare, facand compromisuri Citeste mai mult »

 • 28 Feb. 2019 Cum sa reduci pierderile de caldura din casa ta

  Pierderile de caldura reprezinta o problema importanta pe care trebuie sa o luam in seama, mai ales pe timpul iernii. De obicei, acestea au loc deoarece caldura din locuinta se risipeste in exterior prin acoperis, ferestre, podea sau pereti. Calcularea pierderilor de caldura este esentiala in proiectarea unui sistem de incalzire pentru casa dar mai Citeste mai mult »

 • 20 Feb. 2019 Avantajele incalzirii electrice pentru sere

  Incalzirea electrica prin pardoseala are nenumarate aplicatii rezidentiale si comerciale, asa cum am vazut de-a lungul timpului. Dincolo insa de montarea acestor sisteme in casele noastre sau in cladirile de birouri, acest tip de incalzire dovedeste a avea o serie de avantaje extrem de atractive pentru cei care construiesc sau modernizeaza sere. Hai sa vedem Citeste mai mult »

 • 04 Feb. 2019 De ce sa optezi pentru un termostat smart

  De multe ori auzim despre termostate “smart” atunci cand vine vorba despre solutii tehnologice moderne de incalzire a casei. Cei mai multi dintre noi suntem obisnuiti cu termostatele in general, iar cei care detin centrale electrice de incalzire le folosesc in mod frecvent, mai ales pe parcursul iernii. Intrebarea care se impune, asadar, este: ce Citeste mai mult »

 • 29 Jan. 2019 3 sfaturi pentru incalzirea bucatariei

  Bucatariile sunt poate cele mai indragite spaţii din casele noastre. Aici gatim pentru si impreuna cu familia, aici petrecem o buna parte din timpul liber si aici ne primim de cele mai multe ori musafirii. Chiar daca bucataria ta e clasica – inchisa – sau parte a sufrageriei intr-un design modern de tip open space, Citeste mai mult »

Vezi toate ›