Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Ce probleme pot fi rezolvate cu un sistem de degivrare iarna


Iarna are fara indoiala o anumita calitate magica. Povestile pentru copii, filmele si chiar reclamele de la televizor incearca mereu sa ne reconecteze cu sentimentul coplesitor de mirare si fericire pe care il aduce prima ninsoare. Iata insa ca, dupa cateva saptamani, se releva si celalalt aspect al zapezii – un aspect cotidian, pragmatic si mult mai putin placut.

Dincolo de paralizarea potentiala a drumurilor, ninsoarea poate avea consecinte nefaste asupra locuintei dumneavoastra, in lipsa unor anumite elemente menite sa previna aceste probleme specifice.

Degivrarea si beneficiile acesteia

Degivrarea se refera la multitudinea de tehnici care duc la topirea zapezii si ghetii, cat si la prevenirea inghetului fluidelor. Este un domeniu tehnic vast, care are aplicatii diverse, de la industria aeronautica – prevenirea formarii unui strat de gheata pe elicele, eleroanele si aripile avioanelor – pana la reteaua subtire de rezistente a lunetei masinii dumneavoastra, atat de utila in iernile umede.

Datorita unor noi tehnologii, sistemele de degivrare au devenit din ce in ce mai accesibile si versatile, existand acum posibilitatea instalarii lor atat in fabrici – in jurul conductelor cu fluide al caror inghet trebuie prevenit – cat si in aleea din fata casei si in treptele de la intrare.

Sistemele de degivrare functioneaza cu senzori si temporizatoare, care le pun in functiune atunci cand incepe sa ninga si le opresc atunci cand ninsoarea a incetat.

Un sistem de degivrare este astfel construit incat sa reziste intre 80 si 100 de ani. Cu alte cuvinte, este mai probabil sa iti renovezi si reconstruiesti casa de cateva ori decat sa trebuiasca sa repari sau sa schimbi sistemele de degivrare din jurul casei.

Facand economie de timp, bani si efort, reducand riscul accidentelor si avand la dispozitie un sistem versatil si eficient de a face fata neplacerilor iernii, iti vei imbunatati semnificativ calitatea vietii, eliminand o sursa constanta de stres din viata ta. Astfel, te vei putea bucura de toate frumusetile si avantajele iernii, fara sa simti nici unul dintre dezavantajele ei!

Chiar daca un proiect de instalare pare costisitor la prima vedere, vei observa in timp ca investitia ta se amortizeaza deoarece sistemele nu functioneaza atunci cand nu este nevoie de ele, facand risipa de energie. In plus, elimina costurile de timp si efort pe care le implica celelalte solutii de deszapezire.

Alte avantaje:

 • Protectia suprafetelor;
 • Protectia vehiculelor;
 • Protectia sanatatii familiei;
 • Economisirea de bani, timp si efort;
 • Protectia casei.

Probleme pe care le poti evita cu ajutorul degivrarii

Alunecare zapezii de pe acoperis si formarea turturilor

Probabil cea mai mica problema, fara insa a fi mai putin neplacuta, este pericolul alunecarii zapezii depuse de pe acoperis. De cele mai multe ori, acest fenomen constituie doar o neplacere temporara – necesitatea curatarii mai dese a trotuarului sau a verandei.

Insa, in anumite situatii, astfel de alunecari pot constitui un real pericol pentru sanatate, in special in urma unor variatii de temperatura care incurajeaza formarea de gheata si de turturi in straturile de zapada.

De asemenea, adunarea unei greutati mult prea mari de zapada pe acoperis, problema care poate duce la o afectare majora a sistemului de acoperire a casei. Structura functionala a acoperusului poate fi supusa unui stres enorm, care in timp poate duce la un colaps a acestei parti a casei.

In plus, suportarea unei greutati mari pe parcursul unui timp indelungat duce la o agravare a oricarui defect de constructie sau a slabiciunilor materialelor. Se va ajunge astfel la indoirea grinzilor de sustinere, a acoperisului propriu-zis si chiar la formarea unor gauri in acesta.

Chiar daca locuinta dumneavoastra are un acoperis dotat cu tigla rugoasa si cu paveze anti-alunecare, formarea de gheata din timpul iernii poate provoca microfracturi in structurile de protectie ale acoperisului, prin care apa se poate infiltra nestingherita odata cu venirea dezghetului, provocand pagube substantiale.

Aceeasi proprietate uimitoare a apei de a-si mari volumul la inghet poate duce la subrezirea si distrugerea sistemului de colectare a apei pluviale. Incheieturile burlanelor sunt fortate de inghet suficient incat sa cedeze, pana ce dezghetul sau ploaia de primavara dezvaluie infiltratii de apa in tencuiala exterioara sau, mai rau, sub acoperis, in pod, in pereti.

Formarea de suprafete alunecoase

O alta problema a sezonului rece este formarea unei suprafete alunecoase in diverse zone. Nu ne referim doar la trotuare sau curtile caselor. Aceste zone pot aparea si in rampele de acces ale parcarilor, rampele din atelierele de mecanica sau chiar zone de incarcare a marfii.

Aceasta problema poate afecta diverse activitati intreprinse pe acele suprafete si pot conduce la incidente minore, dar si la accidentari mai serioase sau la pierderi materiale majore. Totusi un sistem de degivrare aduce o siguranta in plus si previne orice fel de incident, ajutand la topirea ghetusului si a zapezii, oferind o suprafata sigura de munca.

Suprafetele nu numai ca devin un pericol enorm cu privire la alunecare sau derapare, ci sunt si ele supuse unor riscuri proprii. Astfel, depinzand de materialele din care sunt construite acestea pot fi degradate de inghet si de zapada. Pot aparea in acest mod crapaturi si chiar gauri in respectivele zone.

Pe deasupra, asfaltul este supus unui stres la fel de mare, fiind foarte susceptibil la diverse defectiuni si probleme. In acesta pot aparea gauri, structura lui fiind grav afectata de catre scurgerile de apa si de catre ghetusul format deasupra lui.

Infiltratiile de apa in diferite structuri

Pana acum am vorbit de niste constructii solide, care sunt afectate in timp mai indelungat. In schimb spatiile cu o structura de rezistenta mai delicata pot fi afectate in timpul sezonului rece mult mai rapid si mai sever. Spre exemplu, structura serelor poate fi rapid distrusa de catre infiltratile de apa si de greutatea mult prea mare a stratului de zapada.

Trebuie sa tinem cont si de retele de tevi prin care curg fluide. Acestea, chiar daca sunt subterane pot fi afectate de catre dilatarea mult prea accentuata a lichidelor din interior. O distrugere a acestui sistem vine la pachet cu niste costuri de reparare uriase si timp in care se suspenda activitatea. Ori, instalarea unui sistem de degivrare vine cu un cost mai redus fata de eventualele reparatii ale unor defecte si elimina riscul suspendarii activitatii.

Iata numai o parte din problemele care pot fi evitate cu ajutorul sistemelor de degivrare a acoperisului si jgheaburilor. Fortand apa sa ramana in stare fluida pe tot parcursul iernii, aceste elemente esentiale ale protectiei locuintei raman intacte si fiabile si va alegeti cu mult mai putine batai de cap. Pentru mai multe informatii despre aceste sisteme de degivrare puteti sa ne contactati.

Articole si noutati

 • 23 Sep. 2021 De ce majoritatea oamenilor aleg încălzirea în pardoseală ca metodă de încălzire?

  Faptul că din ce în ce mai mulți oameni aleg încălzirea prin pardoseală nu mai este o surpriză pentru nimeni. Dacă acum câțiva ani acest sistem era prezent în general în hoteluri sau alte unități de cazare, spa-uri sau case de vacanță, acum nenumărate case și apartamente au încălzire prin pardoseală integral sau în anumite Citeste mai mult »

 • 20 Sep. 2021 Încălzirea în pardoseală ridică sau nu nivelul podelei?

  Mulți clienți și cititori ne întreabă dacă un sistem de încălzire prin pardoseală poate sau nu să ridice nivelul podelei. Din acest motiv, în acest articol vom analiza câteva aspecte ce țin de astfel de sisteme și impactul pe care instalarea lor l-ar putea avea asupra pardoselii. De asemenea, vom discuta și despre tipurile de Citeste mai mult »

 • 30 Aug. 2021 De ce ar trebui să îți instalezi încălzire în pardoseală în bucătărie

  Atunci când îți refaci bucătăria, probabil că primul tău gând se îndreaptă spre schimbarea gresiei și a faianței, cumpărarea de aparatură nouă, modificarea mobilei, achiziționarea unui blat nou, etc. Dar te-ai gândit vreodată că un proiect de redecorare a bucătăriei poate implica și instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală electric?  În definitiv, această încăpere Citeste mai mult »

 • 18 Aug. 2021 Ce reprezintă un termostat pentru cameră și cum să îl folosești

  Toți cei care ne bucurăm de încălzire cu centrală sau prin pardoseală suntem obișnuiți cu termostatele. Aceste aparate de mici dimensiuni sunt parte a peisajului casei și rareori ne atrag atenția atunci când nu le folosim în lunile de iarnă.  Dar le folosim cu adevărat bine? Și, mai mult decât atât, le înțelegem cu adevărat Citeste mai mult »

 • 19 Jul. 2021 Se poate instala încălzirea în pardoseală în baie?

  Încălzirea prin pardoseală nu mai reprezintă de mult un lux. Dacă acum câţiva ani, sistemele de încălzire prin pardoseală erau prezente cel mai frecvent în case, hoteluri, clădiri de birouri, săli de sport, clinici medicale, incorporate în terasele restaurantelor, instalate în centre spa sau piscine, printre altele, lucrurile s-au schimbat semnificativ. Acum, încălzirea prin pardoseală Citeste mai mult »

 • 13 Jul. 2021 Istoria încălzirii în pardoseală

  Mulți dintre noi cred că încălzirea prin pardoseală reprezintă una dintre culmile tehnologiei moderne. Cu toate acestea însă, încălzirea în pardoseală are o istorie foarte veche. Unii plasează începuturile acestei forme de încălzire în China, în anii 10.000 î.e.n. Alți arheologi consideră că încălzirea prin pardoseală așa cum o știm astăzi are ca sursă de Citeste mai mult »

 • 23 Jun. 2021 Cum îți poți face casa eficientă din punct de vedere economic

  Cu toții dorim să cheltuim cât mai puțin pentru plata utilităților. Chiar și în cele mai reci luni din iarnă sau în cele mai toride veri, poți economisi dacă folosești sistemele și aparatele potrivite care te ajută să ai o locuință eficientă din punct de vedere energetic. În acest articol, îți vom prezenta câteva dintre Citeste mai mult »

 • 17 Jun. 2021 Încălzirea prin pardoseală conservă într-adevăr energia?

  Încălzirea prin pardoseală asigură un confort inegalabil. Acest sistem este unul foarte eficient prin care căldura se distribuie uniform în întreaga încăpere. Totodată, încălzirea prin pardoseală îți permite să controlezi cu precizie temperatura prin intermediul termostatului. Află în continuare cum te poate ajuta acest tip de sistem să conservi energia. Încălzirea în pardoseală și avantajele Citeste mai mult »

Vezi toate ›