Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

Top 3 materiale conductoare de caldura pentru pardoseala

Atunci cand iti instalezi un sistem de incalzire in pardoseala, confortul tau termic va depinde in mare masura de tipul de material din care este realizata podeaua. Cu cat gradul de conductivitate termica al materialului este mai mare, cu atat te vei bucura mai mult de caldura oferita de sistemul de incalzire.

Pentru a fi sustenabil, eficient, si economicos pe termen lung, este bine ca sistemul de incalzire prin pardoseala sa fie insotit de un material conductor foarte bun. Hai sa vedem astazi un top 3 al acestor tipuri de pardoseala de care te poti bucura la tine acasa!

Ceramica, gresie si piatra

Pe locul intai se afla pardoselile din ceramica, gresie si piatra. Aceste materiale au un grad foarte ridicat de conductivitate termica – asta inseamna ca se vor incalzi foarte repede odata ce pornesti sistemul de incalzire prin pardoseala dar si ca vor mentine caldura pentru mult mai mult timp dupa ce opresti functionarea sistemului. Aceste materiale sunt o alegere excelenta in zonele geografice reci si pentru spatiile vaste, vulnerabile la pierderi de caldura.

Parchetul laminat

Cele mai multe tipuri de parchet laminat se potrivesc impreuna cu incalzirea prin pardoseala. Placile sunt destul de subtiri pentru a capta si a conduce caldura. In plus, parchetul laminat este usor de montat si de demontat in cazul in care ai nevoie sa intervii asupra sistemului de incalzire.

Tot din aceasi categorie, face parte si parchetul stratificat. Acest tip de parchet este produs prin suprapunerea mai multor straturi de lemn, spre deosebire de cel laminat, care este sintetic.

Cu toate acestea, inainte de a te decide, trebuie sa verifici fisa tehnica a produsului pentru a vedea daca se preteaza incalzirii in pardoseala, deoarece nu toate tipurile de parchet sunt eficiente termic.

Linoleum

Desi nu se prea mai poarta, suprafetele din vinil si linoleum intra in categoria podelelor care sunt potrivite incalzirii prin pardoseala. Desi vinilul se incalzeste repede, el se si raceste destul de repede, fiind recomandat in spatiile mici care nu sunt vulnerabile la pierderile de caldura. Mai mult, trebuie sa ai grija ca suprafata podelei sa nu depaseasca temperatura de 27 de grade.

La fel ca la parchet, verifica inainte specificatiile tehnice ale produsului pentru a te asigura ca eficienta termica se incadreaza incalzirii in pardoseala.

Tu ai un sistem de incalzire prin pardoseala? Cu ce tip de material pentru podea ai combinat sistemul? Care ti se pare ca da cel mai bun randament si iti ofera cel mai inalt grad de confort termic?

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.