Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

Incalzirea in agricultura

Sistemele electrice de incalzire au o asemenea flexibilitate si usurinta de instalare incat aplicatiile lor sunt practic nelimitate, ajungand de la uzul domestic, la cel industrial si chiar in agricultura.

Incalzesc solul si grabesc procesul de vegetatie

E

ste un lucru bine cunoscut de agricultori ca plantele au nevoie de o anumita acumulare de temperatura ambientala pentru a incepe procesul de vegetatie dupa sezonul hibernal. Exista asadar un prag al temperaturii aerului – sa spunem 10 grade celsius, care, odata atins, determina plantele sa adune grade de temperatura peste acest prag, pana ce ajung la un al doilea numar, care difera de la planta la planta, moment in care plantele incep procesul de vegetatie.

Insa nu doar temperatura aerului determina demararea acestor procese complexe, ci si temperatura radacinilor din sol. Din nou, pragurile termice difera de la planta la planta (si adeseori chiar in functie de soi), dar in medie, pentru o planta adulta, temperatura la nivelul radacinii trebuie sa se afle intre 15 si 25 de grade Celsius, iar pentru rasaduri este recomandata o temperatura de 30 de grade.

In cazul plantelor de sera, este in interesul agricultorilor sa grabeasca pe cat posibil acest proces, pentru a asigura cat mai multe recolte de-a lungul anului. Aici intervin sistemele de incalzire electrica pentru sere DEVI. Odata instalate in solul serei, acestea il pot incalzi treptat, cu eficienta energetica extraordinara, pentru a asigura declansarea procesului de vegetatie cat mai rapid si in deplina siguranta pentru plante.

Deosebit de utile pentru incalzirea serelor / gradinilor botanice

Acest sistem nu este util doar in cazul serelor agricole, ci si in cazul gradinilor botanice sau a serelor care gazduiesc plante tropicale sau chiar flori pentru industria floricola. Sistemele de degivrare de acest fel sunt secretul disponibilitatii lalelelor in florarii, in luna Ianuarie, spre exemplu.

Instalarea unui astfel de sistem intr-o sera este mai lesne de realizat decat in cazul unei locuinte, intrucat reteaua de rezistente electrice nu trebuie incastrata intr-un strat de sapa, fiind suficienta o izolare impotriva infiltratiilor.

Costurile de utilizare se vor estima in functie de suprafata de sistem de degivrare instalata, iar expertii nostri se vor bucura sa va acorde consultanta si orice fel de informatii suplimentare; nu trebuie decat sa ne contactati!

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.