Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

De ce este incalzirea electrica prin podea cea mai eco-friendly dintre toate?

Curentul eco-friendly incepe sa aiba tot mai multi adepti si pe buna dreptate. E datoria noastra sa avem grija de mediul inconjurator, iar asta inseamna, printre altele, sa consumam cat mai putina energie. Evident, cu totii avem nevoie de incalzire pe parcursul lunilor reci de iarna, dar majoritatea sistemelor de incalzire presupun un consum mare de gaz sau energie electrica. Pentru a fi econom si eco-friendly, iti recomandam incalzirea electrica prin podea. Afla de ce acest tip de sistem este cel mai util pentru mediul inconjurator.

Posibilitatea de a controla sistemul de incalzire dupa bunul plac

Daca in fiecare iarna astepti cu nerabdare sa primesti incalzire de la centrala orasului, prin traditionalul calorifer, ai doua motive majore sa vrei sa treci la incalzirea prin pardoseala. Pe de o parte, poti decide singur cand vrei sa dai drumul la incalzire, cand vrei sa opresti sistemul si ce camere vrei sa incalzesti. Poate nu folosesti fieare incapere a casei, prin urmare, nu e nevoie ca incalzirea sa functioneze peste tot. Pe de alta parte, acest lucru te va ajuta sa economisesti bani. Daca depinzi in schimb de administratia orasului, aceasta nu va tine cont de perioadele in care tu esti plecat de acasa si nu ai nevoie de incalzirea care merge automat si trebuie platita. Nici mediul inconjurator nu este avantajat pentru ca aceste centrale consuma o cantitate impresionanta de energie si genereaza poluare.

Incalzirea prin podea este mai eficienta

Chiar si cu o centrala proprie pe care o manevrezi la discretie, nu poti obtine acelasi efect asigurat de incalzirea prin pardoseala. Spunem ca acest sistem este mai eficient deoarece caldura emanata direct prin podea este cea de care corpul nostru are nevoie. Caloriferul emana caldura de la o inaltime de minim un metru, in sus. Aerul cald se va ridica spre tavan deoarece este mai usor decat aerul rece si acesta din urma va cobora la nivelul podelei.

Temperatura resimtita de partea de sus a corpului va fi diferita de cea resimtita de picioare. Pentru a compensa acest lucru este nevoie sa plusam cu cateva grade la central si asta traduce in energie utilizata si costuri mai ridicate, ceea ce inseamna ca si tu si mediul inconjurator aveti de suferit.

Incalzirea prin pardoseala functioneaza pe baza de energie electrica

Lemne, gaz, carbuni, ulei, omul s-a folosit intotdeauna de tot ceea ce i-a pus mediul la dispozitie pentru a-si incalzi locuinta. Problema cu aceste resurse este ca ele sunt limitate. Daca ne gandim la importanta padurilor pentru purificarea aerului poluat, realizam cat de esential este sa facem trecerea la alte surse de energie. In acest context, electricitatea pe care se bazeaza sistemul de incalzire prin pardoseala este cea mai buna solutie. Mai mult, la randul sau, energia electrica poate fi produsa din surse eco: energie eoliana, solara etc.

Incalzirea prin podea asigura cele mai putine pierderi

Capacitatea de a retine caldura este esentiala pentru a economisi energie si bani. Prin implementarea unui sistem de incalzire prin pardoseala, acest efect este asigurat. La instalarea unui astfel de sistem, suprafata de sub pardoseala se poate izola cu placi. Astfel, caldura emanata nu va scapa din locuinta, fiind directionata in intregime catre suprafata. Evitand pierderea de caldura, reducem consumul de energice si costurile alocate. Conform studiilor, cu ajutorul izolatiei, se poate reduce timpul necesar incalzirii casei cu pana la 60%.

Daca inca nu ai luat in serios posibilitatea implementarii unui sistem de incalzire prin podea, speram ca acest articol te va convinge sa faci acest pas. Incalzirea prin pardoseala e o solutie sigura daca vrei sa economisesti bani si sa ai un impact negativ mai redus asupra mediului. Acest sistem este o investitie care merita cu adevarat facuta, iar pentru mai multe sfaturi practice legate de instalarea si functionarea sa, iti stam la dispozitie.

Articole si noutati

M
E
S
A
J
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.