Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

Cum să întreții o casă la munte pe timp de iarnă

O casă la munte este un motiv de bucurie pentru cei pasionați de sporturi de iarnă sau cei care vor să „evadeze” la aer curat ori de câte ori au ocazia în timpul anului. În timpul verii, întreținerea unei case la munte nu necesită prea multă bătaie de cap.

Însă, înainte de a te bucura de toate senzaţiile oferite de o zi la schi sau la săniuș, ai alte treburi de făcut: deszăpezirea curții și a zonei ce împrejmuiește casa, dezghețarea acoperișurilor, teraselor, treptelor și burlanelor, încălzirea interioară, aprovizionarea cu lemne sau combustibil, stocarea eficientă a produselor de deszăpezire/ dezghețare și multe altele.

Weekend-urile și vacanțele la munte, împreună cu sporturile de iarnă, trebuie să însemne mai mult decât îndepărtarea zilnică a zăpezii și gheții cu lopata sau alte instrumente improvizate.

Pentru a evita și anul acesta un lung șir de activităţi și eforturi pentru a curăța curtea și căile de acces, a deszăpezi și a menţine siguranța tuturor membrilor familiei, atunci este timpul să discutăm despre sisteme de degivrare și încălzire în pardoseală.

Întreținerea casei de la munte cu ajutorul sistemelor de degivrare

Indiferent dacă aveţi o vilă modernă sau o cabană rustică de schi la munte, instalarea unui sistem de degivrare este soluția ideală pentru a scăpa de toate problemele cu depunerea de zăpadă și gheață odată ajunși la destinație.

Utilizarea sistemelor de degivrare cu cabluri încălzitoare vine cu o serie de avantaje greu de ignorat:

  • Protecție permanentă împotriva înghețului și a acumulărilor de zăpadă;
  • Automatizare completă: senzorii detectează modificările de temperatură, precum și prezența/absența precipitațiilor și opresc/pornesc sistemul în funcție de contextul meteorologic.
  • Rezistență mai mare în timp a infrastructurii și componentelor casei: degivrarea aleilor, a căilor de acces, a curții, etc. împiedică deteriorarea în timp a infrastructurilor, nepermițând apei să se infiltreze;
  • Degivrarea este o metodă ecologică de a întreține o proprietate, deoarece elimină nevoia de a folosi sare, nisip și alte substanțe chimice pentru înlăturarea gheții și a zăpezii. Mai mult, protejează structurile din asfalt, beton, plăci ceramice, pavele, etc. de efectele corozive ale sării sau a altor materiale folosite în deszăpezire/dezghețare.

În funcţie de amploarea proiectului și de tipul de cabluri folosite, sistemele de degivrare pot fi instalate și la nivelul acoperișului, jgheaburilor și burlanelor, astfel încât vei fi ferit de acumulările periculoase de gheață și țurțuri.

Întreținerea casei de la munte cu ajutorul încălzirii prin pardoseală

Ai ajuns la casa ta de la munte, iar sistemul de degivrare și-a demonstrat utilitatea: nu e nevoie să montezi lanțuri pe roți pentru a putea intra în propria ta curte, gheața nu amenință funcționarea jgheaburilor și burlanelor și nu e pic de zăpadă pe acoperiș sau pe aleea principală.

Dar ce faci în legătură cu frigul din casă?

Răspunsul la această întrebare este, desigur, sistemul de încălzire prin pardoseală. Aceste sisteme, atât de populare în mediul urban, atât la case cât și la apartamente, se pot dovedi soluții salvatoare în cazul cabanelor de la munte.

Asemenea sistemelor de degivrare, și încălzirea prin pardoseală poate fi gestionată de la distanță. Din câteva click-uri, poți „comanda” temperatura pe care ți-o dorești în casă chiar dinainte de a porni la drum spre stațiunea montană.

Dotarea cu termostate inteligente și senzori face încălzirea prin pardoseală o soluție cost-eficientă de încălzire a unei case, chiar și în zonele montane ale României, cunoscute pentru temperaturile lor scăzute pe timp de iarnă.

Sistemele sunt foarte utile și în sezonul estival. La munte vara uneori este foarte frig, dar odată ce ai comandat sistemului de încălzire să te întâmpine cu o temperatură plăcută în interiorul casei, nu vei mai avea nicio grijă.

Pe toată perioada șederii, dar și cât timp nu ești acolo, sistemele de încălzire pot fi controlate pentru a da randament maxim fără a constitui o grijă financiară.

Concluzie

Pentru că atât sistemele de degivrare cât și cele de încălzire prin pardoseală operează automatizat și chiar de la distanță, economisești timp, efort și bani. Beneficiind de tehnologii ultramoderne, instalațiile sunt fiabile și au o durată de viață foarte mare (80-100 ani), nefiind nevoie să faci investiții frecvente pentru schimbarea sau renovarea sistemului de încălzire.

Astfel de sisteme elimină reviziile anuale și costurile de întreţinere necesare pentru instalațiile cu apă/gaz (mai ales cele folosite ocazional în vacanțe/weekend-uri).

Întreținerea optimă a unei case de vacanță la munte nu trebuie să fie numai despre reparații anuale, modernizări, și angajarea suplimentară a altor oameni. Sistemele de degivrare și încălzire, odată puse în funcţie, asigură întreținerea profitabilă pe termen lung cu minim de efort.

Tu ai o casă de vacanță la munte? Folosești sisteme de degivrare și încălzire prin pardoseală?

M
E
S
A
J
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.